sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Mistä saadaan kokoon Eija Nivalalle 5900 ääntä?

Eija Nivala, kalajokinen keskustalainen kansanedustajaehdokas

Kalajoella annettiin viime vaaleissa 3356 ääntä keskustalaisille ehdokkaille. Niistä Eija Nivala sai vain 1714 eli niukasti yli puolet. Nyt nämä äänet on keskitettävä Eija Nivalalle ja realistista on hyvällä keskittämisellä saada kerättyä 2800 ääntä Kalajoelta. Viime vaaleissa äänestysprosentti Kalajoella oli 71,4 %. eli noin 3500 henkilöä jätti äänioikeutensa käyttämättä. Nukkuvia voisi herätellä yhteisiin talkoisiin ja ehkä 5 prosenttia saataisiin uurnille ja tuloksena olisi 175 ääntä. Kalajokiset ja ennenkaikkea kalajokiset keskustalaiset äänestäjät itse ovat ratkaisevassa asemassa saadaanko Kalajoelta näissä vaaleissa omaa ehdokasta läpi. Vihreän ehdokkaan Hanna Halmeenpään läpimeno on äänestystä vaille valmis.

Kalajoen 1094 perussuomalaista voisivat äänestää Eija Nivalaa, koska perussuomalaisille annettu ääni hyödyttää todennäköisesti vain oululaisia ehdokkaita ja mitä nämä ehdokkaat ovat tehneet kalajokisten hyväksi. Siksi äänet tulee keskittää Eija Nivalalle. Jos Kalajoen perussuomalaisista 30 prosenttia äänestäisi Eija Nivalaa niin se merkitsisi noin 300 ääntä. Näin oltaisiin jo 3300 äänessä.

Kalajoen 474 kokoosmuslaista voisivat keskittää äänensä Eija Nivalalle, koska kokoomukselle annettu ääni hyödyttää näissä vaaleissa vain oululaista ehdokasta.
Kalajoen 293 kristillistä voisivat keskittää äänensä Eija Nivalalle, koska kristillisillä ei nyt ole ehdokasta Kalajoelta ja muutoinkaan kristillisillä ei ole mahdollisuuksia saada kansanedustajaa läpi Oulun vaalipiirissä. Jos kokoomuslaisista ja kristillisistä 30 prosenttiä äänestäisi Eija Nivalaa oltaisiin 3500 äänessä.

Alavieskassa käytti ääinoikeuttaa 844 keskustalaista äänestänyttä henkilöä. Näistä 600:n olisi keskitettävä äänensä Eija Nivalalle. Alavieskan 123 perussuomalaista voisivat keskittää äänensä Eija Nivalalle, koska perussuomalaisille annettu äni hyödyttää vain oululaisia ehdokkaita. Alavieskan 115 kristillistä voisivat keskittää äänensä Eija Nivalalle, koska kristillisillä ei ole mahdollisuutta saada kansanedustajaa Oulun vaalipiiristä. Jos 30 prosenttia Alavieskan kristillisistä ja perussuomalaista äänestäisi Eija Nivalaa niin tulos olisi Alavieskan jälkeen 4250 ääntä.

Merijärvellä keskusta sai 503 ääntä ja näistä äänistä 400 olisi keskitettävä Eija Nivalalle. Merijärven jälkeen tulos olis 4750 ääntä.

Pyhäjoella 827 äänesti keskustaa. Nyt näistä äänistä 600 olisi keskitettävä Eija Nivalalle. Pyhäjoen jälkeen tulos olisi 5350 ääntä

Sieivissä oli 1424 keskustalaista äänestänyttä. Eija Nivala sai Sievistä 189 ääntä. Sievissä Markku Koski 368 ääntä, Inkeri Kerola 115 ääntä, Eero Isomaa 97, Sanna Isola 79 ääntä. Nyt nämä eivät ole ehdokkaana. Kaikki näitä äänestäneet joutuvat etsimään uusia kohteita äänilleen. Niistä Eija Nivalalle tulee todennäköisesti saamaan merkittävän osan. Sievistä olisi realistista saada 400 ääntä. Tämän jälkeen tulos olisi 5750 ääntä.


Raahessa on 3045 keskustalaista äänestäjää ja sieltä olisi saatava n. 300 ääntä ja vaalipiirin muilta alueilta yhteensä 300 ääntä. Näin kokonaistulos oli 6350 ääntä ja varma läpimeno. Tavoite siis voidaan toteuttaa jos siihen uskotaan ja halutaan tehdä työtä sen hyväksi. Tavoite saattaa tuntua utopistiselta, mutta sitä se ei ole, vaan vaatii todella kovaa työtä.

Lisäys 6.4.2015

Vaaliennusteeni Eija Nivalan osalta tulee realistisemmaksi, sillä minun on korjattava ennustettani tietyiltä osin. On otettava huomioon keskustan kannatuksen kasvu viime vaaleihin verratuna sekä Eija Nivalan tunnettavuuden kasvu sekä se, että viime vaalit oli hyvä harjoitus Eija Nivalalle. Nyt voidaan tehdä markkinointi paremmin.  Lisäksi Eija Nivala on Kalajokilaaksossa ainoa keskustalainen naisehdokas. Kaikki eivät äänestä miestä. Kalajokilaakson alueen äänestäjät saavutetaan keskiviikon Kalajokilaakson avulla, mikä jaetaan alueen jokaiseen talouteen. Lisäksi paikkakunnilla on omat paikallislehdet, joissa on syytä olla omat ilmoitukset. Uskon, että Eija Nivalan tukijoukot huomioivat tämän asian.
Ulkobanderolleja on yhteensä 29 (Kalajoki 3, Himanka 1, Rautio 1, Sievi 2, Alavieska 1, Ylivieska 2, Nivala 3, Haapajärvi 1, Reisjärvi 1, Pyhäjärvi 1, Pyhäjoki 1, Raahe 2, Liminka 4, Vihanti 1, Oulainen 1, Kärsämäki 1, Rantsila 1, Pulkkila 1 ja Merijärvi 1). Lisäksi on kolme viimeistä viikkoa mainos isoissa valotauluissa Ylivieska 2 kpl, Pyhäjoki ja osittain Kalajoki Hiekkasärkät.

Lisäksi Eija Nivalalla on tukijoukkonaan kirkon oma ryhmä, jolla on oma laajalevikkinen lehtensä Rauhan Tervehdys-nimeltään. Sitä kautta saavutetaan oikea kohderyhmä.

Uskon, että ennustettani ei tarvitse muuttaa muilta osin kuin siten, että Eija Nivalan äänimäärä oman alueen (Kalajoki, Alavieska, Merijärvi ja Pyhäjoki sekä Sievi) alueen ulkopuolelta tulevien äänimäärien mukaan on n. 900 ääntä aikaisemman arvioini 300 sijasta. Näin ennusteestani tulee nyt realistisempi ja epävarmuustekijöitä poistava. Tavoite on siis edelleen 5900 ääntä.


Ei kommentteja: