maanantai 21. joulukuuta 2009

Sikahyvää Joulua!


Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on löytänyt joka toiselta eläinaktivistien julkisuuteen nostamista sikatiloista laiminlyöntejä. Jaostopäällikkö Taina Mikkonen kertoo, että alustavien selvitysten mukaan laiminlyönnit liittyvät muun muassa karsinoiden siisteyteen ja kuntoon. Osasta tapauksia ilmoitetaan eläinsuojelulain perusteella poliisille. Oikeutta eläimille -järjestö julkaisi videoita 32 sikatilalta. Ministeri Anttila myönsi, että nyt julkisuudessa olleita ongelmia ei pitäisi esiintyä suomalaisilla sikatiloilla lainkaan. Ministeri kuitenkin muistutti, että suurimmalla osalla Suomen noin 2 350 tilasta asiat ovat kunnossa.

Maa- ja metsätalousministeriö seilaa Sirkka-Liisa Anttilan johdolla sikakriisistä toiseen. Nyt puhuttavat eläinsuojelurikoksista saatavat rangaistukset. Hämäläinen mies selvisi syksyllä 420 euron sakoilla, kun hänen navetastaan löytyi 62 kuollutta sikaa elävien joukosta, kertoo Aamulehti.

Maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt reilut 250 000 euroa valtionavustusta sianlihan imagon parantamiseksi, kertoi Ylen A-Studio. Tuki myönnettiin tv-ohjelman mukaan huhtikuussa Satafood Kehittämisyhdistykselle, mutta varsinaisesti markkinointiin tähtäävän hankkeen taustalla on Suomen Sikayrittäjät -yhdistys. Ylen tietojen mukaan Suomen Sikayrittäjät -yhdistys päätti hakea tukea sen jälkeen, kun sikojen huonot kasvatusolosuhteet tulivat ensimmäistä kertaa julkisuuteen pari vuotta sitten. Lisäksi yhdistys on jättänyt vajaa kaksi kuukautta sitten ministeriölle hakemuksen, jossa anotaan vielä reilut 440 000 euroa tukea ensi vuodeksi.
Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk) ei suostunut kommentoimaan tapausta.

Juice Leskinen - Sika
http://www.youtube.com/watch?v=KnE4Jmv8Fto

Ei kommentteja: