tiistai 5. elokuuta 2014

Onko kaupunginhallituksen puheenjohtaja ylittänyt toimintavaltuutensa?Kalajoen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raili Myllylä vastasi Kalajoen kaupungin kaikille valtuutetuille lähettämääni sähköpostiin seuraavasti:

Sent: Monday, August 4, 2014 9:44 PM
To: Valtuusto
Subject: Fennovoima

Hei hyvät valtuutetut,
Fennovoimaan liittyvästä asiasta tullaan järjestämään valtuustolle iltakoulu lomien jälkeen ennen hallituksen käsittelyä. Virkamiehet palaavat lomilta pääosin 11.8. Hallituksessa ko. asian valmistelusta  on tiedotettu mutta mitään sitoumuksia ei ole tehty.
Hyvää alkanutta elokuuta toivotellen Raili M  

Erkin kommentti: Mielestäni vastaus selkeästi osoittaa, että asioista on päätetty pienessä piirissä Kalajoella. Kaupunginjohtaja Jukka Puoskari on toiminut pienen piirin hyväksynnällä. Valtuutusta toimille ei ole voitu antaa. Nyt on jääty rysän päältä kiinni. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan vastaus selkeästi osoittaa, että kaupunginjohtajan toimille on kaupunginhallituksen puheenjohtajan Raili Myllylän hyväksyntä. Onko kaupunginjohtaja Jukka Puoskari ylittänyt toimintavaltuutensa? Onko kapunginhallituksen puheenjohtaja ylittänyt toimintavaltuutensa? Onko molempien luottamus mittautettava valtuutettujen keskuudessa?

From: Erkki Aho
Sent: Monday, August 4, 2014 5:43 PM
Subject: reporahojen käyttö ja eu:n pakotteet

Kalajoen kaupunginvaltuuston jäsenet

Onko syytä pitää valtuustoryhmien yhteinen palaveri asian tiimoilta, koska Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskarilla ei ole toimilleen valtuutettujen valtuutusta?
Rosatom ja Helsingin telakan omistaja uhmakkaana Ylelle: Pakotteet eivät vaikuta toimintaamme Suomessa ja ulkomailla

Fennovoima etsii edelleen kotimaisia omistajia

Erkin kommentti: Koska Suomi on EU:n jäsen, niin Suomen valtio ei voi täyttää puuttuvaa rahoitusaukkoa Fennovoiman rahoituksessa esim. Solidium-rahoituksella tai vastaavalla. Kun lisäksi Suomen kunnat ovat automaattisesti EU:n alaisia niin tulee varmasti uudelleen arvioitavaksi kuntien rahoitus Fennovoimassa. Minun oikeustajuni mukaan julkinen sektori ei voi olla mukana Fennovoiman rahoituksessa silloin kuin EU:n Venäjäpakotteet on voimassa.

Osakassopimuksen valmistelu jatkuu tänään
Erkin kommentti: Olisiko syytä kysyä poliittisten päättäjien kantaa asioihin, ainakin Kalajoella.

Hanke on lisäksi erittäin epävarma ja taloudellisesti riskialtis, joten kalajokisten verovarojen sijoittaminen hankkeeseen vaatii varmasti perusteellisen pohdinnan.
Hyvät Kalajoen kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsenet

Valtuutettu Erkki Aho ps.

valtuustoryhmän pj

Ei kommentteja: