sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Raahelaiset – ehdokkaanne on Katja Hänninen

Raahelainen kansanedustajaehdokas ja nykyinen kansanedustaja Katja Hänninen. Nyt raahelaisten on keskitettävä äänensä puolueista riippumatta Katja Hänniselle.
Kalajokinen keskustan ehdokas Eija Nivala
Kalajokinen vihreiden ehdokas Hanna Halmeenpää

Raahessa äänesti viime vaaleissa 11316 henkilöä 17792 mahdollisesta. Eniten ääniä keräsi keskusta 3405 ääntä, joista Inkeri Kerola sai 2008. Valitettavasti Hanna-Leena Mattilalla ei ole mahdollisuutta tulla valituksi kansanedustajaksi uuten ja melko tuntemattoman ehdokkaana. Siksi hänelle annettu ääni menee puolueen hyväksi eikä hyödytä suoranaisesti Raahen aluetta. Siksi suosittelen äänen antamista esimerkiksi Eija Nivalalle tai Hanna Halmeenpäälle jos ei pysty jostain syystä äänestämään Katja Hännistä.

Vasemmistoliitto sai 2894 ääntä, joista Katja Hänninen sai 2047 ääntä. Nyt kaikki äänet on keskitettävä Katja Hänniselle tai muutoin on vaara, että Katja Hänninen putoaa eduskunnasta ja Raahe jää kokonaan ilman kansanedustajaa. Siksi vetoan raahelaisiin, että tässä tilanteessa antavat äänensä Katja Hänniselle puolueista riippumatta jotta varmistetaan kansandustajan paikka raahelaiselle.

Perussuomlaisia ei kannata äänestää, koska se hyödyttää vain oululaisia ehdokkaita. Siksi Raahessa perussuomalaistenkin tulee äänestää ensi sijassa Katja Hännistä jotta varmistetaan Katja Hännisen läpimeno.

Sosiaalidemokraatit saivat 1366 ääntä, mutta nämä äänet eivät hyödyttäneet Raahen aluetta, vaan oululaisia ja kajaanilaisia ehdokkaita. Sosiaalidemokraattienkin tulisi ajatella kotiseuturakkaasti ja annettava äänensä Katja Hänniselle. Jos tämä ei ole mahdollista niin vaihtoehtoina ovat Hanna Halmeenpää ja Eija Nivala.

Kansallinen kokoomus sai 1019 ääntä. Nämä äänet hyödyttivät vain puoluetta ja oululaisia ja kajaanilaisia ehdokkaita. Siksi kokoomuslaistenkin tulisi äänestää omaa paikallisehdokkasta Katja Hännistä, mutta jos tämä on mahdotonta niin vaihtoehtoina ovat Hanna Halmeenpää ja Eija Nivala.

Kristillisdemokraatit saivat 384 ääntä, mutta ne olivat merkityksettömiä, koska kristillisdemokraatit eivät saaneet kansanedustajan paikkaa. Nyt kannattaa kristillisdemokraattienkin keskittää ääneet kirkkoherra Eija Nivalalle.

Vihreät saivat Raahessa 339 ääntä. Nyt nämä äänet kannattaa keskittää Hanna Halmeenpäälle.


Muita puolueita ei kannata äänestää, koska äänet menevät harakoille.

Reisjärviset – antakaa äänenne Jarmo Vuolteenaholle

Jarmo Vuolteenaho - nivalalainen kansanedustajaehdokas
Eija Nivala - kalajokinen kansanedustajaehdokas
Juha Pylväs - ylivieskalainen kansanedustajaehdokas

Reisjärvellä äänesti viime vaaleissa 1495 henkilöä 2440 mahdollisesta henkiläöstä. Keskusta sai 912 ääntä. Niistä Sanna Isola sai 398 ääntä, Markku Koski 154, Eero Isomaa 74, Inkeri Kerola 32. Nyt näitä äänestäneet henkilöt joutuvat valitsemaan uuden kohteen. Suosittelen Jarmo Vuolteenahoa, Eija Nivalaa ja Juha Pylvästä.
Reisjärvisten keskustalaisten kannattaa keskittää äänensä juuri näille kolmelle paikalliselle ehdokkaalle, koska silloin äänistä on konkreettista hyötyä. Viime vaaleissa ääniä saivat Tapani Tölli 154, Antti Rantakangas 79, Mirja Vehkaperä 15. Nämä äänet hyödyttävät puoluetta ei paikkakuntaa ja lähialuetta suoranaisesti. Koska keskusta tulee saamaan suuren voiton ja Juha Sipilä mahtavan äänipotin, niin on tärkeää vaalia oman alueemme etua ja keskitettävä äänet puolueista riippumatta alueen ehdokkaille.

Perussuomalaiset saivat 284 ääntä, mutta nyt perussuomalaisia ei kannata äänestää, koska äänet hyödyttävät vain oululaisia ehdokkaita. Siksi perussuomalaisia äänestäneiden on ajateltava kotiseuturakkaasti ja äänestettävä paikallisia ehdokkaita, joilla on läpimenomahdollisuus, siis Jarmo Vuolteenaho, Eija Nivala ja Juha Pylväs.

Vasemmistoliittoa äänesti 92 henkilöä. Nyt kaikki äänet on keskitettävä Katja Hänniselle.
Sosiaalidemokraatteja äänesti 86 henkilöä. Äänet hyödittivät vain oululaisia ja kajaanilaisia ehdokkaita. Nyt sdp-läisiä äämestäneiden tulee ajatella kotiseuturakkaasti ja äänestettävä kotiseutunsa ehdokkaista, joilla on mahdollisuus mennä läpi. Tällaisia ehdokkaita ovat Jarmo Vuolteenaho, Eija Nivala, Juha Pylväs, Hanna Halmeenpää ja Katja Hänninen.

Kansallinen kokoomus sai 57 ääntä ja ne hyödyttivät vain oululaisia ja kajaanilaisia ehdokkaita. Nyt on ajatelta kotiseuturakkaasti ja äänestettävä oman alueen ehdokkaita Jarmo Vuolteenahoa, Eija Nivalaa, Juha Pylvästä ja Hanna Halmeenpäätä.

Kristillisdemokraatteja äänesti 22 henkilöä. Äänet olivat käytännössä merkityksettömiä, koska kristillisdemokraatit eivät saanet kansanedustajapaikkaa. Kristillisdemokraattien kannattaakin nyt keskittää äänensä kirkkoherra Eija Nivalalle.

Vihreit' äänesti vain 21 henkilöä. Nyt nämäkin äänet on keskitettävä ja äänestettävä Hanna Halmeenpäätä. Muille puolueille annetut äänet menevät harakoille.


Haapajärviset – ehdokkaanne on Jarmo Vuolteenaho

Jarmo Vuolteenaho - nivalalainen kansanedustajaehdokas
Kalajokinen kansanedustajaehdokas, Alavieskan kirkkoherra

Haapajärvellä äänesti viime vaaleissa 3670 henkilöä 6317 mahdollisesta. Keskusta sai Haapajärvellä 2046 ääntä, joista Sanna Isola sai 1368 ääntä. Eero Isomaa sai 116 ääntä, Inkeri Kerola 92 ääntä ja Markku Koski 85 ääntä. Kaikki näitä henkilöitä äänestäneet hakevat uutta kohdetta. Suosittelen Jarmo Vuoteenahoa. Jos tämä ei käy niin sitten vaihtoehtoina ovat Juha Pylväs ja Eija Nivala.

Haapajärveltä Tapani Tölli sai 137 ääntä, Antti Rantakangas 104, Mirja Vehkaperä 16 ääntä. Nyt haapajärvisten on ajatelta kotiseuturakkaasti ja keskistettävä oululaisten ja muiden ehdokkaiden sijasta äänet Jarmo Vuolteenaholle.

Perussuomalaiset saivat 712 ääntä. Nyt perussuomalaisia ei kannata äänestää, koska äänet hyödyttävät vain oululaisia ehdokkaita. Nyt on ajateltava kotiseuturakkaasti ja keskitettävä äänet Jarmo Vuolteenaholle.

Sosiaalidemokraatit saivat 355 ääntä ja nämä äänet hyödyttivät vain oululaisia ja kajaanilaisia ehdokkaita. Nyt on ajateltava kotiseuturakkaasti ja keskitettävä äänet Jarmo Vuolteenaholle tai jos tämä ei käy niin vaihtoehtoina ovat Hanna Halmeenpää ja Katja Hänninen.

Vasemmistoliiton kannattaa keskittää äänensä Katja Hänniselle.

Kokoomus sai 156 ääntä ja nämä äänet hyödyttivät vain oululaisia ja kajaanilaisia ehdokkaita. On oltava kotiseuturakas ja annettava äänensä paikallisille ehdokkaille, joilla on läpimenomahdollisuus. Siksi suosittelen Jarmo Vuolteenahoa, Eija Nivalaa ja Hanna Halmeenpäätä.

Kristillisdemokraatit saivat 106. Nämä äänet käytännössä menivät hukkaan, sillä kristillisdemokraatit eivät saaneet kansanedustajan paikkaa Oulun vaalipiirissä. Nyt kristillisdemokraattien kannattaisi keskittää äänensä kirkkoherra Eija Nivalalle.

Vihreät saivat 68 ääntä ja nyt nämä äänet kannattaa keskittää Hanna Halmeenpäälle.


Muita puolueita ei kannata äänestää, koska äänet menevät harakoille.

Nivalalaiset – ehdokkaane on Jarmo Vuolteenaho

Jarmo Vuolteenaho, nivalalainen kansanedustajaehdokas
Kalajokinen Alavieskan kirkkoherra Eija Nivala

Nivalassa äänesti viime vaaleissa 5410 henkilöä 8371 mahollisesta. Keskusta sai 3115 ääntä, joista Eero Isomaa sai 1836 ääntä. Inkeri Kerola sai 119 ääntä, Sanna Isola 214 ääntä, Markku Koski 79 ääntä. Nyt näitä äänestäneet joutuvat hakemaan uuden kohteen äänilleen. Suosittelen Jarmo Vuoteenahoa.
Tapani Tölliä äänesti 514 henkilöä, Antti Rantakangas 78, Niilo Kerästä 46, Mirja Vehkaperää 31 henkilöä. Nämä eivät alueen Nivalan alueen ehdokkaita. Siksi nivalalaisten keskustalaisten äänestäjien olisi ajateltava kotiseuturakkaasti annettava kaikki keskustalaiset äänet Jarmo Vuoteenaholle.

Perussuomalaiset saivat viime vaaleissa 1028 ääntä. Nyt perussuomalaisia ei kannata äänestää, koska äänet hyödyttävät vain oululaisia ehdokkaita. On oltava kotiseuturakkaita ja äänestävä oman kotiseudun ehdokkaita, joilla on läpimenomahdollisuus. Siksi äänet kannattaa keskittää Jarmo Vuolteenaholle.

Sosiaalidemokraatit saivat 413 ääntä. Nämä äänet ovat hyödyttäneet vain oululaisia ja kajaanilaisia ehdokkaita. On oltava kotiseuturakas ja keskitettävä äänensä kotiseudun ehdokkaille, ensi sijassa Jarmo Vuoteenaholle ja jos tämä ei käy niin vaihtoehtoina Juha Pylväs, Eija Nivala, Hanna Halmeenpää ja Katja Hänninen.

Kokoomus sai viime vaaleissa Nivalassa 288 ääntä, joista nivalalaistaustainen oululainen Esko Kurvinen sai 128 ääntä. Kokoomuslaisten täytyy olla kotiseuturakkaita ja antaa äänensä paikalliselle ehdokkaalle eli Jarmo Vuolteenaholle, mutta jos tämä ei käy niin vaihtoehtona on Juha Pylväs, Eija Nivala ja Hanna Halmeenpää.

Vasemmistoliitto sai viime vaaleissa Nivalassa 223 ääntä. Nyt kaikki äänet on keskitettävä Katja Hänniselle jotta Katjan läpimeno varmistetaan.

Kristillisdemokraatit saivat 171 ääntä viime vaaleissa Nivalassa. Kristillisdemokraatit eivät saa Oulun vaalipiiristä kansanedustajapaikka joten ääni menee käytännössä hukkaan. Siksi on ajateltava kotiseuturakkaasti ja äänestettävä Jarmo Vuolteenahoa tai vaihtoehtoisesti kirkkoherra Eija Nivalaa.

Vihreä liitto sai 114 ääntä. Nyt kaikki äänet on keskitettävä Hanna Halmeenpäälle.


Muita puolueita ei kannata äänestää, koska äänet menevät harakoille.

Oulaistelaiset – ehdokkaanne on Juha Pylväs

Ylivieskalainen kansanedustajaehdokas Juha Pylväs
Haapavetinen kansanedustajaehdokas Antti Rantakangas
Kalajokinen kansanedustajaehdokas Eija Nivala

Oululaisissa äänesti viime eduskuntavaaleissa 4135 henkilöä 6389 mahdollisesta. Keskustaa äänesti 1766 henkilöä. Juho Mattilaa äänesti 444 henkilöä, Inkeri Kerolaa 107 henkilöä, Sanna Isolaa 80 henkilöä, Markku Koskea 37 henkilöä, Eero Isomaata 35 henkilöä. Nyt kaikki nämä äänestäjät ovat uuden valinnan edessä. Antti Rantakangas sai Oulaisista 720 ääntä., Tapani Tölli 124 ääntä. Keskustalaisten tulisi nyt valita ykkösehdokkaaksi ylivieskalainen Juha Pylväs, kakkosehdokkaaksi haapavetinen Antti Rantakangas ja kolmosehdokkaaksi Eija Nivala. Jos vain nämä kolme saavat keskustan äänet niin kaikki kolme varmistavat kansanedustajapaikkansa.

Perussuomalaiset saivat 634 ääntä, mutta nyt on turha äänestää perussuomalaisia, koska ne äänet hyödyttävät vain oululaisia ehdokkaita. Siksi perussuomalaisia äänestäneiden kannattaa nyt olla kotiseuturakkaita ja keskittää äänensä juuri Juha Pylvälle, Antti Rantakankaalle ja Eija Nivalalle.

Sosiaalidemokraatit saivat 507 ääntä, mutta nämä äänet hyödyttivät silloin ja tulevaisuudessa vain oululaisia tai kajaanilaisia ehdokkaita. Siksi sosiaalidemokraattien kannattaa valita ehdokkaakseeen joku kolmesta keskustalaisesta ehdokkaasta vai vihreiden Hanna Halmeenpää tai vasemmistoliiton Katja Hänninen.

Kokoomus sai 506 ääntä ja kokoomusta äänestäneiden kannattaa ajatella kotiseuturakkaasti, sillä kokoomusta ääenstävän ääni hyödyttää oulaista tai kajaanilaista ehdokasta. Jos halutaan, että ääni vaikuttaa kotiseudun kehittämiseen niin silloin kannattaa kokoomuslaisten keskittää äänensä kirkkoherra Eija Nivalalle.

Vasemmistoliitto sai 351 ääntä. Niistä Katja Hänninen sai 233. Nyt kannattaa vasemmistoliittoa äänestävien keskittää äänensä Katja Hänniselle.

Kristillisdemokraatit saiva 232 ääntä. Kristillisdemokraateille annettu ääni menee hukkaan, sillä kristillisdemokraateilla ei ole mahdollisuutta saada kansanedustajaa Oulun vaalipiiristä. Kristillisdemokraattien kannattaa keskittää äänensä kirkkoherra Eija Nivalalle.

Vihreitä äänesti 110 henkilöä. Nyt kaikki vihreiden äänet kannattaa keskittää Hanna Halmeenpäälle.


Muita puolueita ei kannata äänestää, sillä äänet menevät harakoille.

Sieviläiset – keskittäkää äänenne Juha Pylväälle ja Eija Nivalalle

Juha Pylvä, ylivieskalainen kansanedustajaehdokas

Kalajokinen Alavieskan kirkkoherra Eija Nivala

Sievissä äänesti viime vaaleissa 2475 henkilöä 3932 mahdollisesta. Keskusta sai 1424 ääntä. Näistä äänistä Markku Koski, joka ei nyt ole ehdokkaana sai 368 ääntä, Inkeri Kerola 115 ääntä, Eero Isomaa 97 ääntä, Sanna Isola 79 ääntä. Nyt nämä äänet kannattaa keskittää Juha Pylvälle ja Eija Nivalalle. Tapani Tölli sai 428 ääntä, mutta kotiseuturakkaasti tulee äänestää oman kotiseudun ehdokkaita eli Pylvästä ja Nivalaa Juha Sipilän, Tapani Töllin, Antti Rantakankaan ja Mirja Vehkaperän sijasta.

Perussuomalaiset saivat 538 ääntä, joista Juho Liukkonen sai 370 ääntä. Nyt perussuomalaisia ei kannata äänestää, koska äänet hyödyttävät vain oululaisia ehdokkaita. Perussuomalaisia äänestäneiden kannattaa keskittää äänensä sellaisille oman alueen henkilöille, jotka voivat mennä läpi eli Juha Pylväälle ja Eija Nivalalle.

Vasemmistoliitto äänesti Sievisää 161 heniklöä. Nyt nämä äänet kannattaa keskittää oman alueen ehdokkaalle eli Katja Hänniselle. Jos puoluesidonnaisuus ei ole tärkeää niin silloin kannattaa äänestää Pylvästä, Nivalaa tai Halmeenpäätä.

Sosiaalidemokraattien äänimäärä oli Sievissä viime vaaleissa 133.Nyt nämä äänet kannattaa keskittää oman alueen ehdokkaalle eli Katja Hänniselle. Jos puoluesidonnaisuus ei ole tärkeää niin silloin kannattaa äänestää Juha Pylvästä, Eija Nivalaa, Hanna Halmeenpäätä tai Katja Hännistä. Näin varmistetaan vahva edustus eduskuntaan alueeltamme.

Kokoomusta äänesti 104 henkilöä. Nyt näiden ihmisten on ajateltava kotiseuturakkaasti ja äänestettävä Juha Pylvästä, Eija Nivalla tai Hanna Halmeenpäätä. Näin varmistetaan alueen ehdokkaiden läpimenomahdollisuudet.


Kristillisdemokraatit saivat Sievissä 51 ääntä ja nyt nämä äänet kannattaa keskittää kirkkoherra Eija Nivalalle, koska kristillisille annettu ääni mene harakoille. Vihreiden äänet kannattaa keskittää Hanna Halmeenpäälle. Muille puolueille annetut äänet menevät harakoille.

Ylivieskalaiset – keskittäkää äänenne Juha Pylväälle

Juha Pylväällä on mahdollisuus päästä eduskuntaa, jos ylvieskalaiset keskittävät äänensä Juha Pylvään valitsemiseksi. Luonnollisesti apuja tarvitaan Sievistä ja Oulaisista.

Ylivieskassa äänesti viime kunnallisvaaleissa 7113, vaikka äänioikeutettuja oli 11 033. On erittäin tärkeää, että myös ”nukkuvat” saadaan äänestämään omaa ehdokasta.
Keskusta sai 2762. Näistä äänistä Eija Nivala sai 532 ääntä. Markku Koski, joka nyt ei ole ehdokkaana sai 465 ääntä, Sanna Isola 222, Eero Isomaa 207, Inkeri Kerola 127, Juho Mattila 81. Nyt nämä henkilöt eivät ole ehdokkaana. Äänet on syytä keskittää Juho Pylväälle samoin kuin kaikki ylivieskalaisten keskustalaisten äänet. On oltava kotiseuturakas ja äänestettävä omaa ehdokasta Juha Sipilän, Tapani Töllin, Antti Rantakankaan ja Mirja Vehkaperän sijasta. Jos joku ei voi äänestää Juha Pylvästä niin seuraava vaihtoehto on Eija Nivala.

Perussuomalaiset saivat viime vaaleissa Ylivieskassa 1302 ääntä. Niistä Juha Liukkonen sai 541 ääntä. Nyt perussuomalaisia ei kannata äänestää, sillä äänet hyödyttävät vain oululaisia ehdokkaita. Nyt perussuomalaisia äänestäneiden kannattaa keskittää äänensä Juha Pylvällä, sillä sekä keskustan että perussuomalaisten äänillä Juha Pylväs on jo erittäin vahvoilla kansanedustajakksi johtuen suhteellisesta vaalitavasta, joka mahdollistaa keskustapuolueesta läpimenon pienemmälläkin äänimäärällä. Siis ylivieskan laiset itse päättävät haluavatko he oman kansanedustajan.

SDP sai 1149 ääntä viime vaaleissa. SDP:lle annetut äänet eivät hyödytä aluettamme suoranaisesti. On oltava kotiseuturakas ja on äänestettävä oman alueen ehdokkaita. Siksi äänet kannattaa keskittää Juha Pylvälle, Hanna Halmeenpäälle tai Katja Hänniselle.

Kokoomus sai Ylivieskassa viime vaaleissa 875 ääntä. Nitä Kalle Luhtasela sai 497 ääntä. Kokoomuslainen ääni näissä vaaleissa hyödyttää vain oululaista tai kajaanilaista ehdokasta. On oltava kotiseuturakas ja äänestettävä oman alueen ehdokkaita: Juha Pylvästä, Eija Nivalaa tai Hanna Halmeenpäätä.

Vasemmistoliitto sai viime vaaleissa 416 ääntä. Niistä Katja Hänninen sai 107. Nyt kaikki äänet on keskitettävä Katja Hänniselle. Vain näin voidaan varmistaa Katja Hännisen läpimeno.

Vihreät saivat 268 ääntä. Näistä Hanna Halmeenpää sai 132 ääntä. Nyt vihreiden kannattaa keskittää kaikki äänet Hanna Halmeenpäälle.

Kristillisdemokraatit saiva 259 ääntä. Kristillisdemokraateille annettu ääni menee harakoille, koska kristillisdemokraateilla ei ole mahdollisuutta saada ehdokasta läpi. Kristillisdemokraattien kannattaa keskittää äänensä kirkkoherra Eija Nivalalle.


Muita puolueita ei kannata äänestää, koska ääni menee harakoille. Järkevällä äänten keskittämisellä ylvieskalaisilla on mahdollisuus saada yksi ehdoka läpi ja tämän ehdokas on Juha Pylväs.

Pyhäjokiset – keskittäkää äänenne Nivalalle ja Halmeenpäälle


Kalajokinen ehdokas Eija Nivala
Kalajokinen ehdokas Hanna Halmeenpää
Raahelainen ehdokas Katja Hänninen, joka tarvitsee alueen vahvan tuen voidakseen jatkaa kansanedustajana.

Pyhäjoella annettiin viime vaaleissa 1899 ääntä. Keskusta sai 827 ääntä. Inkeri Kerola, joka nyt ei ole ehdokkaana sai 398 ääntä. Juho Mattila, joka nyt ei ole ehdokkaana sai 123 ääntä. Nyt nämä ja kaikki muutkin keskustan äänet kannattaa keskittää Eija Nivalalle ja varmistaa hänen läpimenonsa. On ajatelta kotiseuturakkaasta ja äänestettävä oman alueen ehdokkaita. Siis ei ääniä Tapani Töllille, Antti Rantakankaalle, Juha Sipilälle eikä Mirja Vehkaperälle, koska he eivät ole tämän alueen ehdokkaita. Valitettavasti raahelaisella keskustalaiselle ehdokkaalle ei ole läpimenomahdollisuuksia, joten häntä äänestäneiden hyöty menee puolueelle paikallisen ehdokkaan sijasta.

Vasemmistoliitto sai Pyhäjoelle 291 ääntä viime vaaleissa. Niistä 215 ääntä sai Katja Hänninen. Nyt kannattaa kaikki vasemmiston äänet keskittää Katja Hänniselle.
Perussuomalaiset saivat 286 ääntä, mutta nyt ei kannata äänestää perussuomalaisia, koska äänet hyödyttävät vain oululaisia ehdokkaita. Siksi äänet kannattaa keskittää Eija Nivalalle.

Vihreä Liitto sai Pyhäjoelle 166 ääntä. Niistä Hanna Halmeenpää sai 143 ääntä. Vihreiden kaikk äänet kannattaa keskittää Hanna Halmeenpäälle. Jos joku ei voi äänestää Eija Nivalaa tai Katja Hännistä niin äänestäkää Hanna Halmeenpäätä, paras vihreää ehdokasta.

Kristillisdemomraatit saivat viime vaaleissa Pyhäjoella 117 ääntä, joista Jaakko Jukkola sai 72. Koska kristillisdemokraateilla ei ole mahdollisuuksia saada kansanedustajaa Oulun vaalipiiristä, äänet kannattaa keskittää kirkkoherra Eija Nivalalle.

SDP sai Pyhäjoella viime vaaleissa 106 ääntä. Niistä Paavo Törmi sai 57 ääntä. Nyt SDP-laisten kannattaa keskittää äänensä kotiseuturakkaasta ja äänestää ydinvoiman vastustajaa Hanna Halmeenpäätä tai raahelaista Katja Hännistä.

Kokomus sai viime vaaleissa 95 ääntä. Kokoomuslaisten kannattaa ajatella kotiseuturakkaasti ja äänestää oman alueen ehdokkaita. Kannattaa keskittää ääneet Eija Nivalalle, koska kokoomuslainen ääni hyödyttää vain oululaista tai kajaanilaista ehdokasta.


Muita puolueita ei kannata äänestää, koska äänet menevät harakoille.

Merijärviset – äänestäkää Eija Nivalaa

Eija Nivala, Kalajoella asuva Alavieskan pappi

Merijärvellä keskusta sai viime vaaleissa 503 ääntä. Näistä äänistä sai Juho Mattila 353 ääntä. Nyt nämä äänet samoin kuin kaikki keskustalaiset äänet kannattaa keskittää naapurikunnan ehdokkaalle Eija Nivalalle. Kalajoella ja Merijärvellä on jo paljon yhteisiä asioita perusturvan ja sivistoimen sekä teknisen toimen ja maataloustoimen puolella joten nyt yhteistyö on kohdistettava jo valtakunnan politiikkaankin. Nyt Eija Nivalalla on tuhannen taalan paikka, jos merijärvisetkin ovat Eija Nivalan takana. Merijärveltä Inkeri Kerola on saanut 42 ääntä, Eero Isomaa 11 ääntä, Sanna Isola 6 ääntä. Nyt nämä henkilöt eivät ole ehdokkaana. Siksi nämä äänet on kannattaa kohdistaa naapurikunnna ja yhteistyökunnan ehdokkaalle Eija Nivalalle.
Merijärvisten tulee olla kotiseuturakkaita ja ajatella oman yhteistyökunnan etua. Siksi on merijärvisten on järkevämpää antaa äänensä Eija Nivalalle kuin Tapani Töllile, Antti Rantakankaalle, Juha Sipilälle ja muille keskustalaisille ehdokkaille.

Merijärvellä viime vaaleissa äänesti 75 henkilöä perussuomalaisia. Nyt ei kannata äänestää perussuomalaisia, koska äänet hyädyttävät vain Oulun alueen ehdokkaita. Nyt kannattaa äänet keskittää Eija Nivalalle.

Kristillisdemokraatteja äänesti viime vaaleissa Merijärvellä 21 henkilöä. Ne äänet menivät hukkaan, koska kristilliset eivät saaneet kansanedustajapaikkaa. Nyt kristillisten äänet kannattaa keskittää kalajokiselle Alavieskan papille, Eija Nivalalle.
Jos ette voi äänestää Eija Nivalaa, niin äänestäkää Hanna Halmeenpäätä.


Muille puolueille on turha antaa äänisä, sillä ne menevät harakoille.

Alavieskalaiset – keskittäkää äänenne omalle papille

Eija Nivala - Alavieskan kirkkoherra

Vime vaaleissa keskusta sai Alavieskassa 844 ääntä, joista Eija Nivala sai 382.
Nyt ehdokkaana ei ole Juho Mattila (53 ääntä), Markku Koski ( 50 ääntä), Sanna Isola (46 ääntä), Inkeri Kerola ( 27 ääntä). Näin vajaa kaksisataa äänestäjää joutuu valitsemaan uuden kohteen äänelleen. Suosittelen Eija Nivalan äänestämistä. Alavieskalaisten ei kannata äänestää Antti Rantakangasta (121 ääntä), Tapani Tölliä ( 54 ääntä), Juha Sipilää ( 34 ääntä), Mirja Vehkaperää ( 11 ääntä), Niilo Kerästä ( 9 ääntä), koska nämä eivät ole tämän alueen ehdokkaita. Nyt on tärkeintä saada kansanedustaja omasta kunnasta eli saada Alavieskan pappi Eija Nivala eduskuntaan. Siksi nämä edelläluetellut 229 äänestäjää voisivat nyt äänestää Eija Nivalaa.

Perussuomalaisia ei alavieskalaisten kannata äänestää, koska ne äänet hyödyttävät vain oululaisia ehdokkaita. Juha Liukkosella ei ole mitään mahdollisuuksia tulla valituksiksi, joten Liukkostääänestäneet ja muut perussuomalaisia äänestäneet, antakaa äänenne nyt Eija Nivalalla, oman paikkakunnan kirkkoherralla.

Kristilliset eivät saa ehdokasta läpi Oulun vaalipiiristä, joten heitä on turha äänestää. Kristillisten listoilla oli viime vaaleissa oli ehdolla suntio Simo Kähtävä. Nämä äänet kannattaa nyt kohdistaa papille, sillä nyt niillä äänillä voi vaikuttaa. Kristillisten äänimäärä Alavieskassa oli viime vaaleissa 115. Kannattaa äänestää nyt pappia.

SDP sai viime vaaleissa Alavieskassa 89 ääntä. Nyt kannattaa nämätkin äänet kohdistaa alueen ehdokkaille, joilla on mahdollisuus tulla valituksi. Siis keskustan Eija Nivala, vihreiden Hanna Halmeenpää ja vasemmistoliiton Katja Hänninen

Vasemmistoliittoa äänesti Alavieskassa 54 henklöä. Nyt kaikki äänet on kohdistettava oman kunnan ehdokkaalle Eija Nivalalle, tai naapurikunnan ehdokkalle Hanna Halmeenpäälle tai raahelaiselle Katja Hänniselle, joka todella tarvitsee kaiken tuen jotta hän voisi uusia kansanedustajapaikkansa.

Kokoomusta Alavieskassa äänesti viime vaaleissa 39 henkilöä. Nyt kokoomusta äänestävien äänistä hyötyvät vain oululainen tai kajaanilainen ehdokas. Siksi nämä äänetkin kannattaa kohdistaa paikkakunnan omalle ehdokkaalle eli kirkkoherra Eija Nivalalle.


Kaikkille muille puolueille annetut äänet menevät harakoille, sillä niillä ei ole mahdollisuuksia saada edustajia eduskuntaan.

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kalajokiset – äänestäkää oman paikkakunnan ehdokkaita.

Eija Nivala
Hanna Halmeenpää
Katja Hänninen - raahelainen istuva kansanedustaja, joka joutuu kamppailemaan kovasti paikastaan ja tarvitsee siksi ne äänet Kalajoelta, jotka eivät äänestä Nivalaa ja Halmeenpäätä.

Keskustan Eija Nivalalla on mahdollisuus päästä kalajokisten äänillä eduskuntaan. Siksi äänet kannattaa keskittää. Vihreiden Hanna Halmeenpää saa todennäköisesti vihreistä eniten ääniä Oulun vaalipiirissä ja tulee siten valituksi eduskuntaan. Jos ette voi äänestää Eija Nivalaa, niin äänestäkää Hanna Halmeenpäätä. Seuraavaksi kalajokisittain lähin vaihtoehto on raahelainen vasemmistoliiton Katja Hänninen, joka tarvitsee niiden äänet, jotka eivät äänestä Nivalaa ja Halmeenpäätä. Hänniselle ja kalajokisille on tärkeää, että Katja Hänninen uudistaa kansanedustajapaikkansa.

Tässä on viime eduskuntavaalien 2011 tulokset Kalajoella

Eija Nivala sai Kalajoelta edellisissä vaaleissa 1714 ääntä ja keskustapuolue sai ääniä 3356.
Koski, Kerola, Isomaa, Isola ja Mattila eivät ole ehdokkaana nyt eli näiden äänestäjät ( 544) joutuvat etsimään uuden kohteen äänilleen. Suosittelen Eija Nivalan äänestämistä. Kalajokisten on turha äänestä Juha Sipilää, Tapani Tölliä sekä Antti Rantakangasta, koska ne pääsevät muutoinkin eduskuntaan. Nyt nämätkin 792 ääntä on keskitettävä Eija Nivalalle.

Juha Sipilä sai 395 ääntä
Tapani Tölli 199 ääntä
Antti Rantakangas 197 ääntä
Markku Koski 176 ääntä
Inkeri Kerola 170 ääntä
Eero Isomaa 159 ääntä
Sanna Isola 118 ääntä
Juho Mattila 87 ääntä

Jos keskustalaiset keskittäisivät äänensä oman paikkakunnan ehdokkaalle niin ääniä tulisi 3356.

Kristillisten Veli Ainali sai viime vaaleissa 125 ääntä, eikä ole nyt ehdokkaana. Kristillisten änimäärä Kalajoella viime vaaleisa 293 ääntä. Nyt kristilliset voisivat keskittää äänensä papille eli nämäkin äänet kannattaa keskittää Eija Nivalalle.

Perussuomalaisille annetut äänet menevät käytännössä puolueelle ja oululaisten ehdokkaiden hyväksi, siksi kalajokisten ei kannata äänestää perussuomalaisia, vaan on parempi keskittää äänet oman paikkakunnan ehdokkaalle Eija Nivalalle.
Perussuomalaisten äänimäärä Kalajoella oli 16.0 % 6827 eli 1094 ääntä, jotka kannattaa keskittää Eija Nivalalle, sillä ylivieskalaiselle Juha Liukkosella ei ole mahdollisuuksia tulla valituksi, joten Liukkoselle annettu ääni menee perussuomalaisen puolueen hyväksi ja oululaisten ehdokkaiden hyödyksi, samoin kuin kaikki muutkin perussuomalaisille annetetut äänet. Siis ei ole kovin kotiseuturakasta toimintaa äänestää oululaisia ehdokkaita, kun omalta paikkakunnaltakin on tärkeää saada ehdokas läpi.

Näin saataisiin Eija Nivalan äänimääräksi 4463 ääntä Kalajoelta. Kun lisäksi otetaan huomioon, että kokoomuksen ehdokkaalle Hanna Saarelle annetut äänet menevät puolueen hyväksi ja hyödyttävät vain joko oululaista tai kajaanilaista ehdokasta, niin on järkevämpi keskittää äänet Eija Nivalalle. Kokoomuksen äänimäärä viime vaaleissa Kalajoella oli 474 ääntä.

Hanna Halmeenpää sai 447 ääntä. Vihreiden äänimäärä viime vaaleissa Kalajoella oli 502. Nyt kannattaa kaikki vihreiden äänet keskittää Hanna Halmeenpäälle.
Vasemmistoliitto sai Kalajoelta viime vaaleissa 560 ääntä, joista Martti Korhonen, joka nyt ei ole ehdokkaan sai 176 ääntä. Vasemmistoliittolaisten kannattaa keskittää äänensä ensimmäisenä kalajokisille ehdokkaille Eija Nivalalle tai Hanna Halmeenpäälle ja jos nämä eivät jostain syystä käy päinsä niin äänet kannattaa keskittää rahelaiselle Katja Hänniselle, joka joutuu käymään erittäin tiukan kamppailun oululaisen ehdokkaan kanssa kansanedustajapaikasta. Katja Hänninen on kalajokisittain erittäin hyvä kansanedustajaehdokas.

SDP sai Kalajoelta viime vaaleissa 487 ääntä. Ne äänet menevät puolueelle eli oululaiselle ja kajaanilaiselle kansanedustajaehdokkalle. Jos SDP:n äänestäjät ajattelevat kotiseuturakkaasti, niin voisivat äänestää kalajokisia ehdokkaita Eija Nivalaa tai Hanna Halmeenpäätä tai mahdollisesti raahelaista Katja Hännistä, joka todella tärvitsee ääniä mennäkseen läpi.


Muille puolueille annetut äänet ovat hukkaanheitettyjä ääniä, sillä muiden puolueiden edustajilla ei ole mahdollisuuksia tulla valituksi kansanedustajaksi.

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Äänelläsi on merkitystä

Erkki Aho, puolueeton tarkkailija Kalajoelta

YLE:n vaaliennusteen mukaan keskusta saa Oulun vaalipiirissä 10 paikka, perussuomalaiset 2 paikka, sdp 2, vasemmisto 2, kokoomus 1 paikan, vihreät 1.
Vihreistä eduskuntaan valitaan eniten ääniä saanut henkilö. Tämä mitä suurimmalla todennäköisyydellä on ydinvoimaa vastustavana aktivistina tunnettu julkisuuden henkilö Kalajoelta eli Hanna Halmeenpää. Kokoomuksen paikassa vahvimmin on kiinni istuva kansanedustaja Kajaanista eli Eero Suutari. Vasemmisto menettää yhden paikan ja vahvimmin kahdessa paikassa ovat kiinni istuvat kansanedustajat, joista toinen on Raahesta Katja Hänninen ja toinen Oulusta Risto Kalliorinne. SDP:n kahdessa paikassa vahvimmin on kiinni kansanedustajat Oulusta Tytti Tuppurainen ja Raimo Piirainen Kajaanista Perussuomalaisten kahdessa kansanedustajapaikassa ovat vahvimmin kiinni istuvat kansanedustajat Olli Immonen Oulusta ja Ville Vähämäki Oulusta.

Keskustan osalta äänet ovat ratkaisevia ainakin Kalajokilaakson osalta. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä siivittää Oulun vaalipiirissä keskustan suureen vaalivoittoon. Tyrnävän istuva kansanedutaja Tapani Tölli uusi vaivattomasti paikkansa samoinkuin oululainen keskustan kansanedustaja Mirja Vehkaperä. Entinen kansanedustaja Niilo Keränen Taivalkoskelta noussee eduskuntaan jälleen.
Haapavetinen kansanedustaja Antti Rantakangas uusinee paikkansa. Ketkä muut viisi keskustalaista nousevat kansanedustajiksi? Tämä riippuu äänestäjien tahdosta. Nyt kannattaa keskittää äänensä oman paikkakunnan ehdokkaalle eli sille ehdokkaalle, jolla on parhaimmat mahdollisuudet mennä läpi.

Kalajokinen ehdokas Eija Nivala oli jo viime vaaleissa ehdokkaana ja on nyt erittäin vahvoilla kansanedustajaksi. Nyt on sikäli harvinainen tilanne, että Kalajoelta on mahdollista saada kaksi kansanedustajaehdokasta lävitse äänet keskittämällä omille ehdokkaille. On täysin selvää, että keskustan kärkiehdokkaat pärjäävät ilman Kalajokilaakson ääniäkin. Ylivieskalaisilla on myös mahdollisuus saada oma ehdokas Juha Pylväs läpi keskittämällä äänet keskustan ehdokkaalle. Nivalassa on sama tilanne Jarmo Vuolteenahon kohdalla. Kalajokilaaksosta keskustalla on nyt mahdollisuus saada kolme ehdokasta läpi äänten keskityksellä. Luonnollisesti he käyvät kovan kamppailun viime vaaleissa eduskunnasta pudonneiden oululaisten ehdokkaiden Haunnu Takkulan ja aikaisemmin kansanedustajana toimineen Riikka Moilasen kanssa. Keskustan viimeisistä paikoista kovan kisaan osallistuvat myös sotkamolainen Timo Korhonen sekä mahdollisesti myös oululainen Matias Ojalehto. Käy äänestämässä, sillä nyt sinun äänelläsi on varmasti merkitystä. Äänestä oman alueen ehdokasta, jolla on läpimenomahdollisuudet puolueesta riipumatta.

Erkki Aho, puolueeton tarkkailija Kalajoelta



sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Totuus paljastuu

Kansanedustaja, hallintovaliokunnan puheenjohtaja Pirkko Mattila. Hallintovaliokunnalle kuuluvat poliisiasiat ja kansanedustajan on noudatettava lakia.

Launataina 09.03.2015 kansanedustaja , hallintovaliokunnan puheenjohtaja Pirkko Mattilalla oli vaalitilaisuus Tapion Tuvalla kello 10.30. Paikalla tilaisuuden alussa oli vain yksi tilaisuuteen osallistuja. Tämä osallistuja oli Erkki Aho.

Kun Pirkko Mattila huomasi minut ja tilanteen, niin hän kävi kättelemässä minut, mutta heti hänelle tuli kiire ulos soittamaan puhelua. Menimme Mattilan avustajan Alpo Ylitalon kanssa Tapion Tuvan yläkertaan jonne oli kahvit katettu tilaisuutta varten. Minulla oli mukana kansio, jossa oli esitetty rikokset ja todistusaineistot, jotka poliisi oli jättänyt tutkimatta.
Kysymys oli tästä aineistosta

Kävin aineistoa Alpo Ylitalon kanssa läpi. Hän tuntee jo aineiston entuudestaan, mutta muistin virkistämiseksi kävimme aineistoa läpi ja Alpo Ylitalo yritti viedä huomiota muualla kertomalla samalla muiden oikeusmurhan kohteeksi joutuneiden kohtalosta. Kansanedustaja Mattila palasi Tapion Tuvan yläkertaan ja tuli istumaan samaan pöytään hyvin vaivautuneenoloisena. Hän etsiskeli pakotietä tilanteesta ja asiasta. Sellainen ilmestyikn paikalla. Vaalitilaisuuteen saapui myös toinen henkilö, rautiolainen mieshenkilö, jonka äänen kalasteluun Pirkko Mattila keskittyi. Kun puheenaiheet loppuivat Mattilalta ja rautiolaiselta mieheltä, niin Mattila palasi pöytääni ja kunteli selvitystäni. Hän pomppasi ylös kuitenkin nopeasti, kun huomasi, että kolmaskin henkilö tuli tilaisuuteen. Tämä henkilö oli todennäkäisesti joku ei perussuomalainen, mutta hän halusi kertoa kansanedustajalle huolensa koulutusasioista. Kansanedustaja Mattila palasi pöytääni ja sanoi, että voit tehdä asiastasi eduskuntakyselyn. Laita aineisto sähköpostilla tulemaan minulle ja Alpolle. Kun kerroin, että vastuussa asioista on sekä poliisiministeri että oikeusministeri, niin kansanedustaja Mattila sanoi, että voit tehdä kaksi kysymystä. Minä huomasin heti, että Mattilan tarkoituksena ei ollutkaan tehdä mitään asian hyväksi, mutta hän yritti pelaustautua tilanteesta tällä keinolla.

Minä tein seuraavat kysymykset muokattavaksi eduskuntakyselyksi.

Kirjallinen kysymys ministerille

Pankkikriisin seuraukset ja oikeusjärjestelmän toimivuus

Minä julkistin kysymykset blogissani paljastaakseni totuuden asioiden hoidossa.
Pian tämän jälkeen Alpo Ylitalo uhkasi minua nettipoliisilla ja kansanedustaja Pirkko Mattila oli haukkunut Olli Puolitaipaleen pystyyn tämän itsensä kertoman mukaan. Oli ollut todella erikoinen puhelinsoitto.

Suomen perustuslain 29 1:n kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset. Halllintovaliokunnan puheenjohtaja johtaa valiokuntaa, jolle poliisiasiat kuuluvat. Kansanedustaja Pirkko Mattila jätti ksymykset tekemättä.

Kansanedsutaja Pirkko Mattila ja avustaja Alpo Ylitalo olivat käyneet valtakunnansyyttäjäviraston johtajan puheilla, mutta siellä hei eivät olleet ottaneet esille Erkki Ahon oikeudenkäyntiä, jota Alpo Ylitalo oli kuuntelemassa Oikeudenpuheenjohtaja käräjätuomari Jyrki Määttä ei silloin antanut Erkki Ahon esittää edes vastinetta asiassa. Lisäksi käräjätuomari Jyrki Määttä ei antanut Erkki Ahon kuulustella vastapuolen todistajaa Kalervo Savolaista. Tämän on ihmisoikeusopimuksen vastainen menettely. Tästä Alpo Ylitalo on yhtenä kolmesta henkilöstä antanut kirjallisen valaehtoisen todistuksen asiassa. Lisäksi käräjäoikeuden kuulustelunauhat todistavat totuuden asiassa, Siitä kiitos Alpo Ylitalolle. Samassa asiassa toimi tutkinnanjohtajana Raimo Ollila, joka oli PR-talojen konkurssivyyhdessä jättänyt tutkimatta 24 rikokstutkintapyyntöä.

6870/S/10431/99, Aho, Virta
6870/R/1104/97, Aho
6870/R/372/97, Aho, Virta
6870/R/1279/98, Aho
6870/R/1372/99, Aho
6870/S/10148/00, Aho
6870/R/1371/99, Aho
6870/R/833/00, Aho
6870/S/10109/01, Aho
6870/R/137/01, Aho
6870/R/412/97, Aho
4728/R/288/96, Aho
4728/R/339/96, Aho
6870/S/10375/02, Aho
6870/R/120/03, Aho
6870/R/1041/07, Aho
6870/R/1521/04, Aho
6870/R/4131/07, Aho
6870/R/10837/06, Aho
6870/S/10225/08, Aho
6030/R/1690/02, Aho
6610/S/10590/05, Aho
6610/S/11066/05, Aho
6610/S/10599/06, Aho

Lisäksi syyttäjä Esa Mustosen on syytä epäillä toimineen esteellisenä syyttäjänä ja lisäksi tästä oikeudenkäynnistä syyttäjä Esa Mustonen antoi väärän lausuman Rovaniemen hovioikeudelle ja myös varatuomari Mikko Kovalainen antoi väärän lausuman asiassa Rovaniemen hovioikeudelle.

Koska asiassa valitettu laillisuusvalvojalle, joka ei ole reagoinut asiaan, niin kansanedustaja Pirkko Mattilalla olisi ollut mahdollisuus puuttua asiaan jo laillisuusvalvojien toimintakertomusten käsittelyn yhteydessä, joiden käsittelyä varten olen lähettänyt hänelle aineistoa sähköpostitse.

Kansanedustaja Pirkko Mattila oli aikaisemmin järjestänyt minulle tapaamisen poliisiylijohtaja Mikko Paateron kanssa. Siitä kiito hänelle. Kansanedustajalla ei kuitenkaan ollut yhtä tuntia aikaa tulla kanssani tapaamaan poliisiylijohtaja Mikko Paateroa. Hän ei myöskään valvonut poliisiylijohtajan tekemisiä sen jälkeen.
Tässä selostus tapaamisestani poliisiylijohtaja Mikko Paateron kanssa

Poliisiylijohtaja Mikko Paateroa tapaamassa

Olin laittanut avoimen kirjeen poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle jo 22.02.2009

Katson, että hallintovaliokunnan puheenjohtaja ei ole toiminut oikein eikä ainakaan luottamuksen arvoisesti. Uskon, että Sanna Tenkula ja Olli Puolitaival ovat valmiita antamaan asiassa oman lausuntonsa.

Kansanedustaja Pirkko Mattilalle on annettava tunnustus siitä, että hän on kysynyt mahdollisesti Markku Sahlstedtin ja Alpo Ylitalon valmistelemat seuraavat Naturakysymykset

KIRJALLINEN KYSYMYS 477/2012 vp

Jatkokysymys Natura 2000 -alueiden osoittamis- ja valintaperusteista – Pirkko Mattila kysyy

Jatkokysymys Natura 2000 -alueiden osoittamis- ja valintaperusteista

Pirkko Mattila kysyy

Jatkokysymys Natura 2000 -alueiden osoittamis- ja valintaperusteista

Pirkko Mattila kysyy

Alpo Yllitalolle on annettava tunnustusta, että hän ollut suurena apuna kansanedustaja Pirkko Mattilalle kirjoittamalla hänelle puheita ja eduskuntakyselyjä sekä laatimalla sanomalehtikirjoituksia, joiden ansioista Kaleva totesi Mattilassa olevan ministeriaineista.

Kun olin kehunut facebookissa kalajokisen valtuustokaverini vastauksia vaalitentissä niin Alpo Ylitalo laittoi minulle jälleen viestin, jossa minua ei ainakaan kehuttu.

Tässä Hanna Halmeenpään haastattelu

Minua on jäänyt vaivaamaan se, että ketkä olivat 2011 eduskuntavaaliehdokkuuteni torppaamisen takana. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että asialla olivat Pirkko Mattilan taustavoimat eli piirin puheenjohtaja Paula Juka ja vaaliasioita järjestellyt Ahti Moilanen. Katso syrjintäkirje

Sama peli jatkui vuoden 2015 edsukuntavaalien ehdokasasettelussa. Katso

Merijärvelle perustettiin perussuomalaisten paikallisyhdistys

Eroilmoitus perussuomalaisesta puolueesta