sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Pyhäjokiset – keskittäkää äänenne Nivalalle ja Halmeenpäälle


Kalajokinen ehdokas Eija Nivala
Kalajokinen ehdokas Hanna Halmeenpää
Raahelainen ehdokas Katja Hänninen, joka tarvitsee alueen vahvan tuen voidakseen jatkaa kansanedustajana.

Pyhäjoella annettiin viime vaaleissa 1899 ääntä. Keskusta sai 827 ääntä. Inkeri Kerola, joka nyt ei ole ehdokkaana sai 398 ääntä. Juho Mattila, joka nyt ei ole ehdokkaana sai 123 ääntä. Nyt nämä ja kaikki muutkin keskustan äänet kannattaa keskittää Eija Nivalalle ja varmistaa hänen läpimenonsa. On ajatelta kotiseuturakkaasta ja äänestettävä oman alueen ehdokkaita. Siis ei ääniä Tapani Töllille, Antti Rantakankaalle, Juha Sipilälle eikä Mirja Vehkaperälle, koska he eivät ole tämän alueen ehdokkaita. Valitettavasti raahelaisella keskustalaiselle ehdokkaalle ei ole läpimenomahdollisuuksia, joten häntä äänestäneiden hyöty menee puolueelle paikallisen ehdokkaan sijasta.

Vasemmistoliitto sai Pyhäjoelle 291 ääntä viime vaaleissa. Niistä 215 ääntä sai Katja Hänninen. Nyt kannattaa kaikki vasemmiston äänet keskittää Katja Hänniselle.
Perussuomalaiset saivat 286 ääntä, mutta nyt ei kannata äänestää perussuomalaisia, koska äänet hyödyttävät vain oululaisia ehdokkaita. Siksi äänet kannattaa keskittää Eija Nivalalle.

Vihreä Liitto sai Pyhäjoelle 166 ääntä. Niistä Hanna Halmeenpää sai 143 ääntä. Vihreiden kaikk äänet kannattaa keskittää Hanna Halmeenpäälle. Jos joku ei voi äänestää Eija Nivalaa tai Katja Hännistä niin äänestäkää Hanna Halmeenpäätä, paras vihreää ehdokasta.

Kristillisdemomraatit saivat viime vaaleissa Pyhäjoella 117 ääntä, joista Jaakko Jukkola sai 72. Koska kristillisdemokraateilla ei ole mahdollisuuksia saada kansanedustajaa Oulun vaalipiiristä, äänet kannattaa keskittää kirkkoherra Eija Nivalalle.

SDP sai Pyhäjoella viime vaaleissa 106 ääntä. Niistä Paavo Törmi sai 57 ääntä. Nyt SDP-laisten kannattaa keskittää äänensä kotiseuturakkaasta ja äänestää ydinvoiman vastustajaa Hanna Halmeenpäätä tai raahelaista Katja Hännistä.

Kokomus sai viime vaaleissa 95 ääntä. Kokoomuslaisten kannattaa ajatella kotiseuturakkaasti ja äänestää oman alueen ehdokkaita. Kannattaa keskittää ääneet Eija Nivalalle, koska kokoomuslainen ääni hyödyttää vain oululaista tai kajaanilaista ehdokasta.


Muita puolueita ei kannata äänestää, koska äänet menevät harakoille.

Ei kommentteja: