torstai 3. maaliskuuta 2011

Simo Kähtävä KD:n ehdokkaaksi










Kalajokilaakso-lehti julkisti 2.3.2011 laajalevikkisessä keskiviikon numerossaan, että alavieskalainen 54-vuotias seurakuntamestari Simo Kähtävä jätti eilen suostumuksensa kristillisdemokraattien kansanedustajaehdokkaaksi. Simo Kähtävä oli odottanut pääsevänsä perussuomalaisten ehdokkaaksi. Piiritoimikunta pudotti hänet yllättäen viime keväänä ehdokkaiden joukosta. Simo Kähtävä on ollut puolueen jäsen alusta alusta asti ja sitä ennen SMP:n jäsen vuodesta 1980. Hän oli vuoden 1999 puolueen kansanedustajaehdokkaana. Kähtävä on Alavieskan toisen kauden kunnanvaltuutettu ja toimii valtuuston 2. varapuheenjohtajana. – Piiritoimikunta perusteli ehdokkuuteni epäämistä vain sillä, etten ollut jäsenvaalissa ehdokkaana. Se ei kuitenkaan ollut totta, sillä olin jäsenvaalissa ehdokkaana. Piirin 1. varapuheenjohtaja nivalalainen Vesa Jaakkola muistaa, että Simo Kähtävä oli jäsenvaalin ehdokkaana. Piirisihteeri Paula Juka kertoo lehden mukaan, ettei ollut mitään erityistä syytä Kähtävän ehdokkuuden epäämiseen. Paula Juka kuului piiritoimikunnan alaiseen valitsijatoimikuntaan, joka teki ratkaisevan esityksen piirihallitukselle.

Simo Kähtävä soitti minulle ja kertoi tilanteen ja kyseli minun mielipidettäni Perussuomalaisten Oulun piirin toiminnasta. Simo oli erittäin pettynyt piirin erikoisiin toimintatapoihin.

Minä, Erkki Aho, olin perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaana vuoden 2007 ja vuoden 2003 eduskuntavaaleissa. Silloin tuli selkeästi esille se, että olin ns. kakkosehdokas eli moni tuli sanomaan, että olet viisas mies, mutta olet väärän puolueen ehdokkaana. Tilanne näissä eduskuntavaaleissa on nyt kokonaan toinen, koska minulla on nettisivujeni kautta erittäin laaja tunnettavuus. Oikeustaisteluni on loppusuoralla ja tiedän varmasti voittavani, jos korkein oikeus noudattaa Suomen lakia ja Euroopan ihmisoikeussopimusta. Myös taloudelliset mahdollisuuteni näissä vaaleissa kunnollisen vaalikampanjan käymiseen olisivat olleet kokonaan toiset kuin neljä vuotta sitten. Nyt, kun perussuomalaiset ovat saavuttaneet oikean puolueen aseman ja kannatuksen, niin olisin varmaankin ollut Oulun piirin ääniharava perussuomalaisten ehdokkaana. Sitä eivät Paula Juka, joka on Pirkko Mattilan tuki ja turva sekä piirin puheenjohtaja Ahti Moilanen halunneet. Minut piti ohittaa valinnoissa todella likaisella pelillä. Katso http://ahonblogi.blogspot.com/2011/02/su-20022011.html

Katso Syrjintäkirje
http://ahonblogi.blogspot.com/2010/08/to-05082010.html

Tilanne 13.06. 2010, jolloin annoin ehdokkaaksi suostumukseni, oli tämä.
Katso puolueiden kannatus ja eduskuntavaalit
http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2010/06/puolueiden-kannatus-ja-eduskuntavaalit.html

Tein päätökseni tämän analyysin perusteella
http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2010/06/eduskuntavaalit-2007-analyysi.html

Olen tehnyt Perussuomalaisen puolueen puheenjohtajistolle ja puoluehallitukselle useita sähköposteja, joissa olen pyytänyt kiinnittämään huomiota puolueen Oulun piirin toimintaan ja ryhtymään asian vaatimiin toimenpiteisiin. Mitään ei kuitenkaan ole tapahtunut. En tässä vaiheessa julkista 28.2. 2011 lähettämääni sähköpostiviestiä, vaan julkistan sen todennäköisesti vasta vaalien jälkeen. Mielestäni minun syrjäyttämiseni kansanedustajaehdokkuudesta täyttää syrjintärikoksen tunnusmerkistön. Jos menettely täyttää syrjintärikoksen tunnusmerkistön, niin koko ehdokasasettelu täyttää rikoksen tunnusmerkistön. Rikoksen avulla tehty oikeustoimi on mitätön. Siksi Perussuomalaisten Oulun vaalipiirin vaalitulos on hylättävä. Poliisin on tutkittava asia. Olen sisällyttänyt asian myös nyt EIT:n käsittelyssä olevaan syrjintääni ja sananvapauteni rajoittamista koskevaan asiaan. Tein tämän sen vuoksi, koska en luota poliisin toimintaan asiassa. Haluan puhdistaa maineeni perusteellisesti EIT:n päätöksellä.

Ei kommentteja: