lauantai 17. tammikuuta 2009

Maanviljelijöiltä salattua tietoa - mitä tästä seuraa?

Huoli hupenevista tuista keräsi perjantaina 16.1.2009 Huittisiin 650 maataloustuottajaa. Kiihkeä ja yli kolmetuntiseksi venynyt eteläsuomalaisten tuottajien kriisikokous kuumensi Risto Ryti -salin ilmaa usealla asteella Huittisissa. Monet etsivät lisää tuoleja, jäivät portaille istumaan tai seisoivat salin perällä. Kokous vaati tiukkaan sävyyn hallitukselta ja MTK:lta toimia, joilla kavennetaan etelän AB- ja pohjoisen C-alueen tukieroja sen sijaan, että tukiero kasvaa entisestään. MTK sai lukuisissa puheenvuoroissa kuulla kunniansa eteläsuomalaisten tuottajien heikosta edunvalvonnasta. Uutta etujärjestöä ei sentään ruvettu ainakaan vielä perustamaan, mutta uhkaukset jäivät voimaan.

Kyse on ennen muuta sika- ja siipikarjatalouden tuista, mutta kokoukseen osallistui myös kaikkien muiden tuotantosuuntien edustajia. Kaikilla oli yhteinen huoli etelän maataloustukien murenemisesta. Kriisikokouksen alkumetreillä Pertti Riikonen Pro Agria Satakunnasta revitti taululle musertavia lukuja eri tuotantosuuntien tukieroista. Esimerkiksi 1400 sikapaikan sikala eteläisellä tukialueella menettää viidessä vuodessa yhteensä 220 000 euron tuet pohjoisen C-alueen samanlaiseen sikalaan verrattuna, jos tukea ei leikata pohjoisessa. Etelän tiloilla tuki romahtaa 141-ratkaisun perusteella.

– Meille ei riitä se, jos pohjoisessa sika- ja siipikarjatukia leikataan vain puolet siitä mitä etelässä. Sitä emme hyväksy, kuittasi broilereita kasvattava Raine Rekikoski Eurasta.
Pohjoisen tuen ratkaisusta odotetaan päätöstä jo ensi maanantai-iltana. Valtio kiirehtii neuvotteluja, koska kevään tukihaku painaa päälle ja pitäisi saada tukihakuoppaat ja lomakkeet painoon.

Kokoukseen osallistuivat MTK:sta johtokunnan kolmas puheenjohtaja Esko Suomala, maatalouslinjan johtaja Simo Tiainen ja liha-asiamies Jukka Rantala. Maatalousministeriöstä paikalla oli maatalouspolitiikan erityisasiantuntija Pia Lehmusvuori.

Suomi salaten ja valehdellen EU:hun

Tampereen yliopistossa 26.11.2005 tarkastettu nakkilalaissyntyisen Anne Kosken väitöskirja paljastaa, että Suomi liittyi salaten ja valehdellen EU:hun. Suomen ja EU:n maatalous- ja turvallisuuspoliittisia neuvotteluja tutkinut Koski väittää ja todistaa, että Suomi vietiin asioita salaten ja valehdellen Euroopan Unioniin.Kosken mukaan poliittinen johto salasi asioita, esitti ristiriitaisia tulkintoja ja piti matalaa profiilia julkisuudessa todellisista EU-asioista. Suomi yritti puolustaa kansallisia etujaan käymissään maatalousneuvotteluissa. EU ylläpiti näytösten avulla mielikuvaa ripeästä etenemisestä. Samalla Suomi salasi onnistuneesti neuvottelukulissien takaiset erimielisyydet.

Välikysymys 141-tuesta?
Jorma Jaakkolan totuus asioista
Jorma Jaakkola on tehnyt perusteellista työtä asioiden selvittämiseksi. Katso Jorma Jaakkolan blogi asioista. Miksi nämä asiat on salattu maanviljelijöiltä ja muilta kansalaisilta?

http://www.promerit.net/BLOGI.jaakkola.htm
suomalainen vaalipetos

Lähdeaineisto: Helsingin Sanomat ja Satakunnan Kansa

Ei kommentteja: