torstai 1. tammikuuta 2009

Tasavallan presidentti Tarja Halosen uudenvuodenpuhe









Tasavallan presidentti Tarja Halonen sanoi uudenvuodenpuheessaan 1.1.2009 näin:
Monelle on jo varmasti tullut mieleen 1990-luvun lama. Sen pitkät varjot näkyvät tutkimusten mukaan edelleen joissakin perheissä. Nyt kansallinen lähtötilanne on asiantuntijoiden mukaan Suomessa sekä julkisella että yksityisellä sektorilla paljon parempi. Mutta opittavaa noista ajoista on.

Erkin kommentti asiaan: Noista ajoista ja asioista on paljon opittavaa. Tärkein asia on se, että toimitaan rehellisesti ja oikein sekä noudatetaan Suomen lakeja ja ihmisoikeussopimuksia. Yksi tapa perehtyä asioihin on tutustuminen blogeihini Pankkikriisi http://pankkikriisi.blogspot.com/

ja oikeuslaitos ja poliisi http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/

Milloin Suomi palautetaan takaisin oikeusvaltioiden joukkoon? Miksi syyttömät joutuvat kärsimään virkamiesten, poliitikkojen ja heidän apureidensa rikollisesta toiminnasta? Miksi laki ei koske kaikkia?


Tasavallan presidentti Tarja Halonen sanoi uudenvuodenpuheessaan 1.1.2009 näin:
Joudun tänäkin vuonna puuttumaan suomalaisen yhteiskunnan väkivaltaisuuteen. Olen siitä todella huolissani. Viime vuodenkin aikana moni suomalainen menetti rakkaansa väkivallan uhrina. Kauhajoen koulusurmat viime syyskuussa ja useat muut väkivallanteot eri puolilla maata ovat järkyttäneet meitä kaikkia.

Koulusurmat ja muu julkista huomiota saanut väkivalta ovat valitettavasti vain jäävuoren huippu. Maassamme surmataan vuosittain yli sata ihmistä. Henkirikollisuus on suurelta osin miesten keskinäistä väkivaltaa, mutta kymmenet naiset menettävät vuosittain henkensä lähisuhdeväkivallan uhreina. Raiskaukset ja muu väkivalta on vielä tätäkin yleisempää. Me emme voi emmekä saa ummistaa silmiämme tältä. On saatava aikaan muutos.

On paljon syitä, jotka johtavat väkivaltaan. Viime kädessä väkivalta on yksittäisen ihmisen teko, josta hän kantaa vastuun ja tätä ei tule väheksyä.

Voimme vaikuttaa asiaan myös yhteisin toimin. Yleinen hyvinvointipolitiikka ehkäisee syrjäytymistä. Riittävät mielenterveyspalvelut tai ennaltaehkäisevä sosiaalityö olisivat voineet auttaa monissa tilanteissa. Koulukiusaamiseen on puututtava ajoissa. Väkivaltakäyttäytymisen kovuuteen vaikuttavat myös ampuma-aseiden suuri määrä ja rankka alkoholin käyttö.

Ei ole olemassa yhtä ihmekeinoa väkivallan poistamiseen, mutta on monia tehokkaita tapoja sen vähentämiseen. Olen tyytyväinen, että hallitus ja eduskunta ovat ryhtyneet toimenpiteisiin alkoholin haittavaikutusten vähentämiseksi ja käsiaseiden saannin rajoittamiseksi. Toivon, että molempien asioiden osalta edetään määrätietoisesti ja rivakasti. Kannustan myös edelleen väkivaltakäyttäytymisen muuhun vähentämiseen. Väkivallan ei tule kuulua meidän elämäntapaamme.

Erkin komentti asiaan: Tasavallan presidentti Tarja Halonen on oikeassa. Mielestäni vastaukset Tasavallan presidentin huolestumiseen johtuvat Suomen poliittisten ja taloudellisten päättäjien toiminnasta. Asiaan voi perehtyä blogissani Politiikka http://e-aho-muutablog.blogspot.com/

sekä kohdassa oikeuslaitos ja poliisi http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/ sekä pankkikriisi http://pankkikriisi.blogspot.com/ ja Natura http://naturansalat.blogspot.com/

Taustaa suomalaisen käyttäytymiselle ja toiminnalle on löydettävissä blogistani Suomen historia http://suomenhistoriaa.blogspot.com/

Tasavallan Presidentti Tarja Halonen sanoi uudenvuodenpuheessaan näin:
Kansalaiset, Suomi on edelleen maailman mittakaavassa hyvä maa elää ja asua. Edessämme ovat haasteelliset ajat, mutta yhdessä ja yhteistyössä selviämme. Taloudellisesti ja sosiaalisesti eheä yhteiskunta on ollut vahvuutemme menneisyydessä ja sen varaan pitää rakentaa myös tulevaisuutemme.

Erkin kommentti asiaan: Olen täysin samaa mieltä asiasta Tasavallan presidentti Tarja Halosen kanssa.

Tasavallan presidentti Tarja Halosen puhe kokonaisuudessaan osoitteessa
http://www.presidentti.fi/netcomm/news/showarticle.asp?intNWSAID=71948

Ei kommentteja: