perjantai 16. syyskuuta 2016

MATUTEräs yleisönosastokirjoitus osuu mielestäni asian ytimeen:
Vastineeksi Abdirahim Husu ”syöpaskaajakuole” Husseinin paskanjauhantaan:
"Tämä ei ole sinun Suomesi –se ei koskaan ollutkaan. Tämä on minun Suomeni.
Suomen kansa elää tällä hetkellä sekavissa tunnelmissa. Päällimmäisenä ovat turhautuminen, ahdistus, pelko, masennus ja monet muut negatiiviset tunteet. Tämä on ymmärrettävää kun ottaa huomioon miten Suomea ja sen kansaa on viime aikoina kohdeltu ja miten heidän tarpeensa on sysätty sivuun toisten tarpeiden tieltä.
Kaikkien leikkausten ja kiristysten lisäksi sananvapautta on rajoitettu, vanhuksia jätetään heitteille, hallitus ja mediat salaavat ja pimittävät asioita kansalaisilta. Veroja kiristetään jotta voidaan elättää vieraan vallan kansalaisia. Koko ajan keksitään uusia veroja ja maksuja, sakkojen korotuksia että saataisiin edes osa näistä kuluista peitton. Vanhuksia jätetään heitteille. Nuoria syrjäytyy. Työpaikkoja ei ole. Kodittomia tulee koko ajan lisää. Yrittäminen ei kannata koska kaikki on niin kallista. Suurin osa näistä kansalaisista on tehnyt töitä, maksanut veronsa valtiolle, osallistunut hyvinvointivaltiomme rakentamiseen ja ylläpitämiseen. Nyt heiltä viedään tai leikataan näitä etuuksia ja annetaan niille, jotka eivät ole mitään tehneet, eivätkä tule mitään tekemään niiden eteen.
Suomessa vallitsevat olosuhteet; se että täällä ei ole tarvinnut koskaan pelätä, täällä on voinut liikkua pimeälläkin yksin, täällä on ollut turvallista olla ja elää. Meillä on ollut tasa-arvo ja koskemattomuus. Terveydenhuolto on ollut hyvää, joskus jopa ilmaista, koulutus huipputasoa ihan koko maailman vertailussakin. Luonto pohjavesineen on ollut puhdas ja kuulunut kaikille. Se, että se kaikki alkaa olla mennyttä, on monelle Suomalaiselle hyvin surullinen ja ahdistava asia.
Viime aikojen turvapaikanhakijatulvat lisäävät pelkoa ja ahdistusta niin monin eri tavoin, niin monilla eri tasoilla. Tulijoita on miljoonia. Ne ei lopu ennen kuin me sanomme EI. Siihen asti tänne tunkevat kaikki ibrahimit ja muhammedit toinen toistaan surullisempien tarinoiden kera maista joissa on todettu olevan turvallista asua. Muistettakoon, että näissä maissa on turvallisia alueita joihin on huomattavasti lyhyempi matka kuin tänne, joissa kulttuuri on pitkälti sama kuin siellä omassa kotikylässäkin. Mutta. Sieltä puuttuu ilmainen täyshoito.
Millä perusteilla tänne turvapaikkaa hakemaan tullut –vaikka nyt somali saa meidän maksamistamme verorahoista ilmaisen asunnon, ilmaisen ylläpidon, ilmaiset vaatteet, kodin elektroniikan, ajokortit ja autot yms.yms.yms. ja siihen kaiken päälle vielä vähintäänkin vuotuisen lomamatkan sinne omaan kotimaahansa sukulaisiaan tapaamaan? Miten siellä voi lomailla jos siellä ei voi asuakaan? Miksei suomalaiselle myönnetä varoja lomamatkoihin perheensä kanssa, ajokortteja ja autoja, elektroniikkaa, uusia puhelimia yms.yms.yms? Se eriarvoistaminen saa Suomen kansan raivostumaan. Ja ihan täysin syystä. Mitä se somali on tehnyt ansaitakseen sen kaiken? Tulee sodan jaloista tänne? Hei meillä on vielä jonkun verran veteraaneja jäljellä; heitä jotka sotivat tämän maan meille. Ja mikä on kiitos? Jatkuva nälkä, vilu, välinpitämättömyys, yksinäisyys ja tyhjyys. He eivät paenneet sodan jaloista. He jäivät ja taistelivat jotta meillä olisi se kaikki hyvinvointi ja infrastruktuuri joka täällä vallitsi. Muistettakoon myös, että sotatila maassa ei ole peruste turvapaikalle ja silti sillä perusteella niitä täälläkin myönnetään.
Husu valittaa, että turvapaikanhakijat kärsivät stressistä ja pelosta kun eivät tiedä tulevasta. Miten on meidän kansamme laita? Onko oikein, että he kärsivät pelosta ja stressistä muiden maiden kansojen takia?
Kun otetaan huomioon, miten paljon tuvapaikanhakijat ovat täällä jo aiheuttaneet ongelmia, tehneet rikoksia, mellastaneet ja toimineet omien maidensa tapojen mukaisesti, olleet röyhkeitä ja kiittämättömiä, piittaamattomia meidän lakiemme, tapojemme ja kulttuurimme suhteen, on täysin mahdollista että Suomen kansa nousee vielä kapinaan ja siinä kohtaa olemme sodassa täälläkin. Se on hyvin todennäköistä.
Kun otetaan huomioon, kuinka moni suomalainen on jo joutunut kärsimään –toiset enemmän, toiset vähemmän– turvapaikanhakijoiden aiheuttamista ongelmista, on hyvin todennäköistä että mm. aito rasismi tulee lisääntymään huomattavasti. On mahdollista, että tulemme näkemään väkivaltaisuuksia myös suomalaisten puolelta. Myös itsemurhatilastot tulevat varmasti nousemaan. Tämä kaikki on täysin ymmärrettävää (ei hyväksyttävää) kun ajattelee, minkälaisessa pelossa ja epävarmuudessa he ovat joutuneet elämään.
Jatkuvien ulkomaalaisten aiheuttamien väkivaltaisuuksien, raiskausten, ahdistelujen yms takia monet suomalaiset ovat jo traumatisoituneita ja se johtaa ilmiöön, jossa ei suvaita enää edes niitä ahkeria ja työssäkäyviä, yhteiskuntaamme sopeutuvia ulkomaalaisia. Se on surullista, sillä näiden röyhkeiden muslimipakolaisten lisäksi maassamme on myös heitä jotka ovat valmiita integroitumaan yhteiskuntaamme, osaavat ilmaista kiitollisuutensa ja maksavat veronsa ja ylläpitävät tätä maata sen sijaan että vaativat koko ajan lisää. Meillä on liian monta ihmistä –niin suomalaista kuin ulkomaalaistakin, jotka suoraan tai välillisesti joutuvat kärsimään näiden elintasosurffareiden aiheuttamista lieveilmiöistä.
Viime kuukausien aikana olen seurannut, miten tänne tunkevat ihmiset vinkuvat koko ajan lisää, koko ajan parempaa, koko ajan enemmän. Ruoka on pahaa, majoitus on huono, sijainti on hanurista, sääntöjä on liikaa, tekemistä liian vähän, kahviloita liian vähän, rahaa liian vähän...mikään ei ole hyvin, mistään ei osata kiittää, minkäänlaista nöyryyttä ei ole nähtävissä. Jos ihminen pakenee henkensä edestä, hän on kyllä kiitollinen siitä mitä saa ja täällä, täällä Suomessa näille kiittämättömille vapaamatkustajille annetaan enemmän kuin omille kansalaisillemme. Sekään ei heille riitä.
Suurin osa suomalaisista pelkää puhua näistä asioista, koska heidät leimataan heti rasisteiksi.
Minun mielestäni turvapaikanhakijalla Suomessa ei pitäisi olla mitään erityisoikeuksia. Jos hän tulee maasta, jossa edes paikoin on turvallista, hän ei ole ansainnut turvapaikkaa täältä. Jos hänellä ei ole mitään henkilöllisyystodistusta tänne tullessaan, hänen ei tarvitse rajaa ylittää. Jos hän matkustaa kymmenen muun turvallisen maan läpi ennen kuin on täällä, hän ei tarvitse turvapaikkaa täältä. Jos hän saa kielteisen päätöksen täällä, hänen tulee poistua maasta eikä hänelle tule maksaa mitään. Hän on itse tänne päässyt, hän pääsee täältä poiskin. Jos hän saa täältä turvapaikan, hänen tulee työllistyä ja elättää itse itsensä, maksaa veronsa tähän maahan tai muuten hän menettää kaikki korvauksensa.
Meidän taloutemme ei kanna enää yhtään vapaamatkustajaa. Ai suomalaiset työttömät ja lusmut? Ensinnäkään meillä ei ole työpaikkoja kaikille työttömille suomalaisille. Kiitos hallituksen ja sen toimien. ”On lottovoitto syntyä Suomeen” sanotaan. Vedetään se kortti tässä ja todetaan että se on Suomen kansalaisen etuoikeus. Suomi ei ole koko maailman sosiaalitoimisto.
Ja hei Husu, meillä on täällä ihan pirusti ihmisiä jotka on velkaa sen 10 000€ ja enemmänkin ja monet pelkästään siksi, että he vain yrittävät selviytyä. Meillä on monia syrjäytyneitä jotka ajattelevat että olisi parempi kuolla kuin kituuttaa koska valoa tunnelin päässä on vaikea nähdä. Meillä on vanhuksia jotka odottavat märissä vaipoissaan nälkäkuolemaa koska ei ole varaa ruokaan, ei lääkkeisiin. Siksi, koska järjestelmässä on virhe. Se ruokkii, vaatettaa, asuttaa ja lääkitsee kymmeniä tuhansia pakolaisia mutta omiaan se ei enää voi huomoida, resurssit ei riitä! Onko se moraalisesti tai eettisesti oikein?
Näitä asioita miettiessä ja maailman menoa seuratessa olen entistä enemmän vastaan niitä elintasopakolaisia.
Sen lisäksi että olemme osoittaneet, että he saavat täältä mitä ikinä osaavatkin pyytää, me olemme unohtaneet oman kansamme ja heidän kärsimyksensä ja ahdinkonsa ja annamme naiiviuden ottaa vallan ja päästämme näitä mukahätääkärsiviä tänne tuhoamaan hyvinvointimme ja kulttuurimme (mitä hyvää se kulttuuri on siellä omassa maassaan aikaan saanut...?).
On täysin oikein, jos Suomi on markkinoimassa itseään vähemmän houkuttelevana maana pakolaisille. Silloin tiedämme että tänne vielä tulevat ovat oikeasti hädässä eivätkä paremman elintason perässä.
Tämä maa jossa nyt elän, ei ole se Suomi johon minä synnyin.
Se Suomi oli inhimillinen, omistaan välittävä hyvinvointivaltio jossa oli turvallista elää ja olla.
Se Suomi oli ylpeä, että niinkin pienenä maana se oli taistellut itselleen itsenäisyyden, jälleenrakentanut kaiken ja pärjäsi hienosti kansainvälisissä vertailuissa.
Sillä Suomella oli kaunis, ainutlaatuinen luonto.
Sillä oli suuria, menestyviä kansainvälisiä yrityksiä. Sillä oli turvaverkkona sosiaalijärjestelmä. Sillä oli systeemi, joka mahdollisti sen, että kansalaisen kannatti tehdä töitä sen sijaan että se olisi ollut työttömänä.
Siinä Suomessa pienyrittäjälläkin oli mahdollisuus pärjätä.
Siinä Suomessa vallitsi tasa-arvo.
Sillä Suomella oli hallitus ja presidentti, jotka välittivät omasta kansastaan enemmän kuin palkkapussistaan ja asettivat maan tulevaisuuden ja turvallisuuden aina kaiken muun edelle.
Se Suomi oli edelläkävijä ja hieno maa.
Siitä Suomesta olin ylpeä.
Se, miten hyvä Suomi oli, ei ole yhdenkään somalin, irakilaisen, iranilaisen, afgaanin tms ansiota.
Meidän verorahamme, sosiaaliturvamme ja terveydenhuoltojärjestelmämme ei kuulu teille vaan kaikille niille, jotka ovat näiden järjestelmien rakentamisessa olleet osallisena.

Joten Mr.Husu, ole hyvä ja palaa sinne Somaliaan. Osallistu oman maasi rakentamiseen ja kehittämiseen.
Siellä on turvallista ja se on sinun maasi".Äidin puhe kotiseudun puolesta


Kajaanin Otanmäessä tapahtuneesta taposta epäilty on maahanmuuttaja Otanmäen vastaanottokeskuksesta (epäiltyjen nimet)

Epäilty raiskauksen yritys Tampereella - poliisi etsii kahta miestä

Turvapaikanhakijoiden käyttäytyminen kuumentaa tunteita kaupassa

Itäkeskuksen pahoinpitelyepäilystä uutta tietoa – "Median tiedot eivät pidä paikkaansa"

Vastaanottokeskuksen asukas puukotti kahta: Johtaja: Hänellä oli ongelmia jo aiemmin

Tässä muutamia sotarikoksista epäiltyjä henkilöitä jotka ovat saapuneet Suomeen

150 nuorta kokoontui Järvenpäässä tavoitteenaan jättimäinen joukkotappelu – paikalle tarvittiin 10 poliisipartiota

Joukkotappelu murskasi pikkukaupungin ilmapiirin – Irakilainen Mohammed: "Haluan pois Forssasta"

Kansalaisaloite hylättiin eduskunnassa.

Kajaanin henkirikos­epäily on hyvin poikkeuksellinen – HS selvitti turvapaikan­hakijoiden yleisimmät rikokset

Turvapaikanhakijoiden peltotyöt päättyivät kiistelyyn: "Hyviä ja huonoja kokemuksia"

Tämäkin sotilas on turvapaikanhakijana Suomessa (Varoitus kuvista)

Helsinkiläisten oikeustaju ei kestä laittomasti maassa olevien toimeentulotukea – ”Pelleilyn on loputtava”

Rikkooko Suomi Ensin -liike rikoslakia? Asiantuntija vastaa

Kymmenien nuorten joukkotappelu Loimaalla – tunteet kiehahtivat jalkapallo-ottelussa

Supo: Poliisin resurssit eivät tahdo riittää vastaanottokeskusten valvontaan

SOTAA JA VAINOA PAENNEET SYTYTTIVÄT JÄTTIMÄISEN TULIPALON SAKSASSA

Murhaajaraiskaaja Hussein haluaa vapaaksi säilöstä – odottaa karkotusta

Myös Saksassa: Turvapaikanhakijat lähtevät lomalle maihin joista he pakenevat ”sotaa ja vainoa”

Välikohtaus tallentui tälle videolle – murhaajaraiskaajat ottivat yhteen Turun vankilassa

Budjetti 2017: Turvapaikanhakijoiden kokonaislasku veronmaksajille on edelleen arvoitus

Väkivaltaisuuksia eri puolella Suomea - Migrin pomo rauhoittelee: "Jäitä hattuun"

Turvapaikanhakijoiden siirrot tökkivät - Suomi on yhä EU:n suurimpia ottajia

Vain noin 100 pakolaista palkattu Saksassa - "eivät ole valmiita työmarkkinoille"

Yrittivät tappaa pesäpallomailoilla – kaksikolle lähes neljä vuotta vankeutta

Otanmäen mielenosoituksen tunnelma vaihteli hartaan ja rajat kiinni -uhon välillä – väki marssi kulkueena surmapaikalle

Paikalliset uteliaina Otanmäessä: "Uusi kokemushan tämä mielenosoitus on"

NU: Rauhan puolesta pelattu futisottelu päättyi turvapaikanhakijoiden tappeluun – "Pahoittelemme lasten puolesta"

MIKSI TOTUUTTA EI HALUTA HUOMATA VAIKKA SE TUODAAN SILMIEN ETEEN?

Turvapaikan saaneiden työllistyminen kestää 20 vuotta – laaja tutkimus EU-maista kertoo

Bengin Tanriverdi ja Ahmet Vurgun vankilaan tapon yrityksestä
http://mvlehti.net/2016/09/15/bengin-tanriverdi-ja-ahmet-vurgun-vankilaan-tapon-yrityksesta/


Poliisi nappasi Odinit Oulussa – ”Yhteenotto ulkomaalaisten kanssa”

Muslimit teloittivat Arto Mikkosen

Jösse Järvenpää: Verta käsissä

Jösse Järvenpää: Maassa maan tavalla tai maasta pois

Jaakko Teppo - Abdullah

Suomi Ensin Otanmäki 15.9.2016

Kajaanin murhaaja matut, 12.9.2016

Paatero : Matut heikentäneen Suomen turvallisuutta, 8.9.2016

Matut vittuun

Lainvalvojat - Mamut vs. Poliisit

Järvenpäässä nuoriso protestoi, ja torjui ääriryhmän yrityksen päästä jaolle.


Kalajoen kaupungin kaupunginhallitus § 142 06.06.2016
Kaupunginvaltuusto § 56 27.06.2016
Perusturvalautakunta § 82 18.08.2016
Kaupunginhallitus § 197 05.09.2016
ELY-keskuksen esitys pakolaisten vastaanottamisesta POPELY/4341/2015 246/04.03.01/2015
Khall 06.06.2016 § 142 (Valmistelija: hyvinvointipalvelujohtaja Anne Mäki-Leppilampi)

Vuoden 2015 aikana Suomeen saapui yli 32 000 turvapaikanhakijaa. Oleskeluluvan saaneiden turvapaikan hakijoiden lisäksi Suomi ottaa vastaan UNHCR:n pakolaisstatuksen omaavia kiintiöpakolaisia, jotka muuttavat suoraan kuntiin lähtömaistaan. Vuoden 2016 kiintiössä Suomeen valitaan 750 pakolaista. ELY-keskusten tehtäviin kuuluu neuvotella kuntien kanssa oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten sijoittamisesta. Kuntiin sijoittamista varten kunnat myöntävät ns. kuntapaikkoja. Kuntapaikan myöntävä kunta järjestää oleskeluluvan saaneiden pakolaisten vastaanoton (mm. asunnon) ja huolehtii osaltaan kotouttamisesta suunnitelmallisesti alusta alkaen.

Vuonna 2016 Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueille voidaan sijoittaa yhteen sä 1078 pakolaista. Alueelle tarvitaan paljon uusia kuntia mukaan vastaanottotoimintaan. ELY-keskus on tehnyt asukaslukuun perusturvan jaon, joka havainnollistaa miten vastuunjako voitaisiin toteuttaa alueella. ELY toivoo, että kunnat lähtisivät laajasti mukaan vastaanottotyöhön. Jos kun tapaikkoja ei saada, pakolaisten ainoana mahdollisuutena on muuttaa kuntiin itsenäisesti. Tällöin kunnat eivät pysty varautumaan palveluiden suunnitteluun ja resursointiin. ELY-keskukset sekä työ- ja elinkeinoministeriö tukevat kuntien kotouttamistyötä ohjauksen, neuvonnan ja koulutuksen avulla.

ELY-keskus maksaa korvauksia pakolaisten vastaanotosta aiheutuvista kuluista. Pakolaisten kuntaan sijoittaminen perustuu kunnan ja ELY-keskuksen väliseen sopimukseen, jonka nojalla ELY-keskus korvaa kunnille pakolaisista aiheutuvia kustannuksia. Vastaanotettavien pakolaisten lukumäärästä (kuntapaikat) ja vastaanoton ajankohdasta sovitaan erikseen kunnan kanssa. Pakolaisista maksetaan kunnalle valtionosuuksia muiden kuntalaisten tapaan. Lisäksi valtio korvaa pakolaisten vastaanottoa koskevan sopimuksen tehneille kunnille pakolaisista aiheutuvia kustannuksia kotoutumislain mu kaisesti. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun ELY-keskukset esittävät Poh jois-Pohjanmaan ja Kainuun kunnille neuvottelujen käynnistämistä pakolaisten vastaanotta misesta. Vastaanotettavana voi olla sekä kiintiöpakolaisia että turvapaikkaprosessin kautta oleskeluluvan saaneita pakolaisia.

Pakolainen Jos turvapaikanhakija saa myönteisen oleskeluluvan Suomeen hänestä tu- lee pakolainen. Pakolaisstatuksen saaneelle haetaan kuntapaikka yleensä kunnasta joka on tehnyt sopimuksen ELY-keskuksen kanssa pakolaisten vastaanotosta (Kalajoella sopimusta ei ole). Pakolainen voi myös itsenäisesti muuttaa haluamaansa kuntaan, mutta mikäli sopimusta ei ole, kunta ei myöskään saa korvausta valtiolta.

Korvaukset Kunnalla tulee olla sopimus ELY-keskuksen kanssa ja kunnalla on oltava kotouttamisohjelma (kotouttamisohjelma Kalajoella on). Laskennallista korvaus ta kunnalle maksetaan jokaisesta vastaanotetusta pakolaisesta 2.300 e/vuosi yli 7-vuotiaista ja sitä vanhemmista ja 6.845 e/vuosi alle 7-vuotiaista. Korvausta maksetaan 3 vuotta turvapaikkamenettelyn kautta tulleista henkilöistä. Lisäksi korvataan todellisten kulujen mukaan sosiaali- ja terveyden huollon
erityiskustannuksia, tulkkaus- ja käännöspalveluja ja toimeen tulotukikustannuksia.

Kohderyhmään kuuluvat huomioidaan myös valtionosuuksissa, joita kunnille maksetaan oppivelvollisuusikäisten maahan muuttajalasten määrän mukaan. Työ- ja elinkeinohallinto rahoittaa lisäksi kotoutumiskoulutusta ja opetushallinto valmistavaa opetusta. Kuntaan voidaan ottaa myös ns. kiintiöpakolaisia. Maahanmuuttovirasto sijoittaa kiintiöpakolaiset kuntiin joilla on sopimus ELY-keskuksen kanssa. Laskennal lista korvausta kiintiöpakolaisista kunta saa 4 vuotta. Maahanmuuttoasiaa on esitelty valtuustolle iltakoulussa 30.5.2016.

Hyvinvointipalvelujohtaja: Esitän kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että Kalajoki tekee ELY-keskuksen kanssa sopimuksen 10 - 15 oleskeluluvan saaneen turvapaikanhakijan vastaan ottamisesta Kalajoelle. Tämä edellyttää yhden sosiaaliohjaajan palkkaamista ainakin aluksi kahden vuoden määräajaksi. Muut palvelut voidaan tuottaa nykyisillä resursseilla. Mahdollisista koululle ja varhaiskasvatukseen tarvittavista lisäresursoinneista sovitaan erikseen, kun tiedetään onko joukossa alaikäisiä lapsia.

Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, 1) että Kalajoki tekee ELY-keskuksen kanssa sopimuksen 10 - 15 oleskeluluvan saaneen turvapaikanhakijan vastaanottamisesta Kalajoelle. Tämä edellyttää yhden sosiaaliohjaajan palkkaamista ainakin aluksi kah den vuoden määräajaksi. Muut palvelut voidaan tuottaa nykyisillä resursseilla. Mahdollisista koululle ja varhaiskasvatukseen tarvittavista lisäresursoinneista sovitaan erikseen, kun tiedetään onko joukossa alaikäisiä lapsia.

Kaupunginhallitus: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Kvalt 27.06.2016 § 56 Kaupunginvaltuusto: Merkittiin, että hyvinvointipalvelujohtaja Anne Mäki-Leppilampi osallistui tämän asian käsittelyyn asiantuntijana klo 19:23 – 19:24. Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

PetuLtk 18.08.2016 § 82 (Valmistelija: Palvelualuejohtaja Kirsti Rahkola) 17.8.2016 on käyty neuvotteluja Ely-keskuksen edustajan kanssa pakolaisten kuntaan muuton käytännön toimista ja kustannusten korvauksista. Kuntapaikkoja on ollut yleisesti vaikea saada ja tätä tilannetta on pyritty helpottamaan muun muassa Euroopan pakolaisrahaston rahoittamienhankkeiden tuella. Työ- ja elinkeinoministeriössä toimiva Sylvia -han ke on mo nien muiden toimijoiden lisäksi tehnyt työtä, jotta kun ta paikka löytyisi pakolaisille mahdollisimman nopeasti. Sylvia-hankkeesta tarjotun tuen painopisteinä ovat olleet koulutus, taloudelli nen tuki ja asennetyö. Hanke on tukenut kuntia taloudellisesti sekä kiintiöpakolaisten että turvapaikkaprosessin kautta kuntaan muuttavien vastaan otossa. Kotoutumislain mukaisten korvausten lisäksi kunnille on maksettu lisätukea vastaanoton tukemiseksi. Jos kunta laatii sopimuksen, jossa kuntaan otetaan 20 pakolaista, Sylvia-hankkeen kautta kunta saa 20.000 euron ylimääräisen korvauksen kotouttamistyöhön. Suurempi määrä mahdollistaa myös kotouttamiskoulutuksen järjestämisen Kalajoelle.

Kalajoen kaupunki on tehnyt päätöksen, jossa on puhuttu 10-15 pakolaisen ottamisesta. Luvulla on tarkoitettu ns. "päämiehiä" ja näin on kaikissa julkisissa esittelyissäkin kerrottu. Kuntaan tulevien pakolaisten määrä voi olla suurempikin, jos he ovat perheellisiä.

Palvelualuejohtaja: Perusturvalautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että kuntaan otettavien pakolaisten määrä on vähintään 20 sisältäen myös pakolaisten perheenjäseniä. Hyvinvointipalvelujohtaja: Perusturvalautakunta hyväksyy palvelualuejohtajan esityksen. Perusturvalautakunta: Hyväksyttiin.

Khall 05.09.2016 § 197 (Valmistelija: kaupunginsihteeri Otso Juvonen) Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus hyväksyy perusturvalautakunnan esityksen. Kaupunginhallitus: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti


1 kommentti:

sotamies svejk kirjoitti...

Ei voi välttyä vaikutelmalta, eihän?