lauantai 14. toukokuuta 2011

Kokoomuksen hätätilahallitus 112













Kokoomuksen hallitustunnustelija Jyrki Katainen on itsevaltiaasti päättänyt muita puolueita kuulematta, että häviäjien hallitus pyritään muodostamaan kokoomuksen (44), sdp:n ( 42), vihreiden (10), rkp:n (10) ja kd:n (6) kesken. Katainen ei neuvotellut esimerkiksi sdp:n kanssa ennen asian julkistamista. Katainen osoitti tällä tavalla ajattelemansa hallituksen linjan; sdp:stä tulee tässä ratkaisussa kokoomuksen apupuolue. Sdp:lle tällaiseen hallitukseen mukaan meno ilman vasemmistoliittoa olisi poliittinen itsemurha. On todennäköistä, että vasemmistoliitto ei lähde kokoomuksen kanssa samaan hallitukseen. Myöskään vihreät eivät voi mennä tällaiseen hallitukseen pettämättä äänestäjiään. Ydinvoiman lisärakentamisen kietäminen on oltava hallitusohjelmassa jos vihreät aikovat hallitukseen. Se ei kokoomukselle käy. Miksi sdp menisi kokoomuksen apupuolueeksi?
Jos hallitustunnustelija vaihdetaan, niin seuraava hallitustunnustelija on Jutta Urpilainen.
Seuraava vaihtoehto on myös pääministeriys sdp:lle. Se merkitsee sitä, että kokoomus kokonaan ulkona hallituskuviosta. Se olisi kansan tahdon mukaista. Kokoomuksen hätätilahallitus 112 jäänee toteutumatta. Siitä ei saataisi parlamentaarista vahvaa enemmistöhallitusta, vaan päätäntävalta liian monessa tapauksessa jäisi va`ankielipuolueen eli kd:n varaan. Vihreät ei voi mennä kokoomuksen johtamaan hallitukseen, koska se olisi vihreille poliittinen itsemurha. SDP:n ja vihreiden on ajateltava mys poliittista tulevaisuuttaan, vaikka hallituskiima molempien puolueiden johtohenkilöillä on kova.

Ryhdikäs ratkaisu Timo Soinilta

Timo Soini teki ryhdikkään ratkaisun. Periaatteesta ei luovuta. Kansaa ei petetä. Seuraava pääministerikandidaatti lienee Jutta Urpilainen ja seuraavat puolueet lienevät hallituskuvioissa mukana: sdp (42), perussuomalaiset (39), vasemmistoliitto (14), rkp (10), vihreät (10), kd (6): yhteensä 121 kansanedustajaa. Näin hallitustunnustelija vaihtuu Jutta Urpilaiseen ja kokoomus sysätään oppositioon. Hallituksesta tulisi uudenlainen kansanrintamahallitus mikä ei aja rahavallan etuja vaan huomioi vähempiosaiset. Hallitusta ei voida muodostaa ilman perussuomalaisia. Hallitus ei rakentaisi lisäydinvoimaa eikä Suomi liittyisi Natoon. Näin hallituksen muodostamisessa toteutuisi vaalien tulos. Hallitusneuvottelut kestänet noin kolme viikkoa siitä kun Jutta Urpilainen saa hallitustunnustelijan tehtävän.

Ei kommentteja: