sunnuntai 19. helmikuuta 2023

SU 19.02.2023 Vaaleihin 42 päivää

 


Tuleeko Perussuomalaisten Sebastian Tynkkysestä Oulun läänin ääniharava?


He ovat vaarassa pudota eduskunnasta

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009400528.html

Oulussa keskusta on menettämässä yhden paikan ja lisäksi viimeinen läpimenijä nykyisillä gallupeilla olisi keskustan viides kansanedustaja.

Tällä hetkellä keskustalla on kuusi paikkaa. Viimeksi viimeinen läpimenijä oli Pekka Aittakumpu. Varasijalta eduskuntaan nousi Tuomas Kettunen kesken vaalikauden menehtyneen Antti Rantakankaan tilalle.

Istuvista kansanedustajista edellisten vaalien äänikuningas Juha Sipilä ei ole enää ehdolla. Myöskään Juha Pylväs ei asetu ehdolle. Välttämättä istuvista kansanedustajista ei kukaan putoa, vaan tilaa olisi yhdelle uudelle kansanedustajalle.

Vasemmistoliiton Katja Hänninen saattaa pudota eduskunnasta. KUVA: ANTTI HÄMÄLÄINEN

Myös vasemmistoliitto on menettämässä yhden paikan. Viime eduskuntavaaleissa viimeinen läpimenijä oli Katja Hänninen, ja hän saattaa nyt pudota eduskunnasta. Vasemmistoliitto kisaa keskustan kanssa vaalipiirin viimeisestä paikasta.


Keskustan Oulun vaalipiirin ehdokkaat

https://keskusta.fi/eduskuntavaalit-2023/ehdokkaat/oulun-vaalipiiri/

Näistä ehdokkaista todennäköisesti valitaan viisi kansanedustajiksi. Keskusta siis menettää yhden paikan. Ehdokasasettelu ei ole paras mahdollinen. Siksi olen varma, että vain 5 tulee valituksi. Ennusteeni mukaan he ovat Eija Nivala, Mikko Kinnunen, Pekka Aittakumpu, Tuomas Kettunen ja Hanna-Leena Mattila tai Lauri Nikula. Keskustasta Oulun vaalipiirissä on tullut uskovaisten edunvalvoja.


Perussuomalaisten ehdokkaat Oulun vaalipiirissä

https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit/alue/oulu

Perussuomalaisten ehdokaslistalta puuttuu vielä kansanedustaja Sebastian Tynkkysen nimi. Perussuomalaiset ovat onnistuneet ehdokasasettelussaan erittäin hyvin. Ehdokkaita on siellä missä on äänestäjien enemmistö. Ennusteeni mukaan perussuomalaiset saavat kuusi kansanedustajan paikkaa Oulun vaalipiirissä. He ovat Sebastian Tynkkynen, Jenna Simula, Olli Immonen, Eija Aavakare, Ville Vähämäki ja Saija Hyvönen.


Vasemmistoliiton ehdokkaat Oulun vaalipiirissä

https://pohjois-pohjanmaa.vasemmisto.fi/eduskuntavaalit-2023/

Vasemmisto menettää yhden paikan. Katja Hänninen on suuressa vaarassa pudota eduskunnasta. Vasemmistoliitto saa kaksi kansanedustajan paikkaa ennusteeni mukaan eli Hanna Sarkkinen ja Merja Kyllönen jatkavat kansanedustajina.


Kokomuksen ehdokkaat Oulun vaalipiirissä.

https://www.pohjois-pohjanmaankokoomus.fi/eduskuntavaalit-2023/

Kokomus saa kolme paikkaa. Ennusteeni mukaan valituksi tulevat kansaendustajat Janne Heikkinen ja Marja-Leena Talvitie ja kolmannesta paikasta käydään tiukka kisa. Kokoomuksen kolmas paikka ei ole varma.


SDP:n ehdokkaat Oulun vaalipiirissä

https://oulu.sdp.fi/ehdokkaat/

SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen saa jatkopaikan. SDP:n ehdokaslista ei ole kovin vahvojen ehdokkaiden miehittämä ja siksi on todennäköistä, että SDP saa vain kaksi paikkaa. Toisesta paikasta käydään tiukkaa kisaa.


Vihreiden ehdokkaat Oulun vaalipiirissä

https://www.oulunvaalipiirinvihreat.fi/eduskuntavaalit-2023-ehdokasgalleria/?kieli=fi&vaali=eduskuntavaali-2023&alue=vp12

Vihreät saavat kaksi ehdokasta läpi. Ennusteeni mukaan Jenni Pitko jatkaa ja toisesta paikasta käydään tiukka kisa. Toinen paikka ei ole varma, vaikka Vihreiden ehdokaslista on varsin hyvä.


Kristillisten ehdokkaat Oulun vaalipiirissä

https://www.kd.fi/ehdokkaat/oulun-vaalipiiri/

Ennusteeni mukaan Kristilliset eivät saa yhtään paikkaa eduskuntaan Oulun vaalipiiristä.


Liike Nyt Oulun vaalipiirissä

https://www.liikenyt.fi/eduskuntavaalit

Ennusteeni mukaan Liike Nyt ei saa yhtään kansanedustajan paikkaa Oulun vaalipiiristä


Eduskuntavaalien tulokset 2019 Oulun vaalipiirissä

https://vaalit.yle.fi/ev2019/fi/regions/12




Ei kommentteja: