keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Bulgariassa ja Suomessa yhtenevät toimintatavat


Helsingin Sanomat uutisoi sunnuntaina 28.9.2008, että bulgarialainen Ognian Stefanov on internetissä toimivan uutissivuston Frognews.bg:n päätoimittaja. Sivustossa julkaistaan uutisia järjestäytyneestä rikollisuudesta ja korruptiosta valtion virkamiehistössä. Stefanovin huhutaan olleen myös toisen korruptiotapauksia tonkineen nettijulkaisun, Opasniten (Vaarallinen), takana. Turvallisuusvirasto sulki Opasniten syyskuun alusssa, väittäen sen julkaisevan "salaisia tietoja". Vain viikkoa ennen Stefanoviin kohdistunutta hyökkäystä turvallisuusvirasto pidätti toisenkin Frognewsin työntekijän ja kuulusteli häntä seitsemän tunnin ajan Opasnitesta. Kuulusteltavalle ei tiettävästi annettu lakimiestä.

Alkuviikosta tapahtunut toimittaja Ognian Stefanovin raaka pieksemistapaus kuohuttaa Bulgariaa, joka pyristelee korruptiosyytösten ja järjestäytyneen rikollisuuden kourissa. Kolme naamioitunutta miestä hyökkäsi toimittaja Ognian Stefanovin kimppuun, kun tämä oli poistumassa vaimonsa kanssa lempiravintolastaan Sofiassa maanantaina. Vasaroiden kanssa heiluneet miehet mursivat Stefanovin käsivarren ja molemmat jalat ja pieksivät hänet tajuttomaksi. Stefanov makasi monta päivää koomassa ja kärsii mittavasta verenhukasta. Hyökkääjät julistautuivat poliiseiksi, mutta bulgarilaismedia on epäillyt heidän kuuluvan tunnettuun bulgarialaiseen rikollisryhmään. Ryhmällä väitetään olevan epäilyttävän läheiset suhteet Bulgarian valtion turvallisuusvirastoon.

Näin Suomessa

Suomessa kaupunginvaltuutettu Erkki Aho on pitänyt nettipäiväkirjaa Ahonlaidalta Suomi paremmaksi sivulla, mutta nettipäiväkirja poistettiin sivuilta syytä ilmoittamatta. Sen jälkeen Erkki Aho avasi omat sivut ulkomaisella palvelimella osoitteessa http://www.erkkiaho.com/.

Perjantaina 11.11.2005 kello 17 aikoihin Aho poistui Kalajoen kaupunginvaltuuston juhlakokouksesta Pohjankylän koululta. Piha-alueelta Ahon perään lähti siviiliauto, mikä seurasi Ahoa kotiin saakka. Kun Aho oli poistumasta autosta kaksi poliisimiestä ilmoitti pidätysmääräyksestä, mutta heillä ei ollut oikeuden päätöstä esittää asialle. Aho vietiin Ylivieskan poliisilaitoksen putkaan. Aho ehti kuitenkin ottaa mukaansa pyyhkeiden ja henkilökohtaiseen hygieniaan liittyvien asioiden lisäksi joitakin asiapapereita, verenpainelääkkeet ja verenpainemittarin, mikä pelasti Ahon hengen.

Jos Aho ei olisi pystynyt näyttämään todeksi verenpainettaan ja hengenvaarallista tilannettaan, niin hän olisi varmasti nyt vainaja. Asiasta olisi todennäköisesti uutisoitu, että kalajokinen mies kuoli Ylivieskan poliisilaitoksen putkaan, kuolinsyy on tuntematon.

Ahon verenpaine nousi törkeän, epäoikeudenmukaisen sekä järjettömän pidätyksen johdosta perjantaina 11.11.2005 niin, että klo 18.00 lukemat olivat 223/137 pulssi 88, klo 20.00 lukemat olivat 223/137 pulssi 88, kello 22.20 lukemat olivat 208/135 pulssi 82, klo 24.00 lukemat olivat 258/142. Aho kiidätettiin ambulanssilla poliisisaattueessa puolenyön aikaan Oulaisten terveyskeskukseen. Ahoa oli siellä lisäksi kahden poliisin saattue vastassa. Aho sai Oulaisten terveyskeskuksessa ampullin,mutta ei muista lääkeen nimeä. Verenpaine saatiin laskemaan 170/105. Poliisisaattueessa Aho vietiin takaisin putkaan.Lauantaina 12.11.2005 Ahon verenpaine alkoi jälleen nousta lääkityksestä huolimatta. Kello 5.50 verenpaine oli 191/111 pulssi 70, klo 6.30 204/129 pulssi 80, klo 6.30 204/129 pulssi 80, klo 7.20 199/129 pulssi 78, klo 9.40 203/138 pulssi 78. Silloin Aho kiidätettiin Ylivieskan terveyskeskukseen. Verenpaine oli edelleen korkea, klo 11.20 191/128 pulssi 84, klo 12.20 186/113 pulssi 85, ja kello 13.10 210/122 pulssi 82.

Aho vietiin poliisisaattueessa uudelleen Ylivieskan terveyskeskukseen n. klo 14.00. Aho sai verenpainelääkettä, minkä avulla verenpaine saatiin laskemaan. Kysymyksessä oli selkeä tapon yritys, koska Aho oli jätetty yksin ilman valvontaa pyhäpäiväksi sairaana Ylivieskan poliisilaitoksen putkaan.
Aholle ei välitetty puheluja sunnuntaina, jolloin oli isänpäivä, mikä oli Ahon omalle perheelleni varsin tärkeä juhlapäivä. Tyttäret ja vaimon olivat yrittäneet soittaa useita tunteja Ylivieskan poliisilaitokselle, mutta kukaan ei ollut vastannut puhelimeen. Myös lukuisat muut henkilöt olivat yrittäneet tavoittaa Ahoa, mutta Aholle ei välitetty puheluita. Aho ei myöskään saanut myöskään soittaa puhelimella.
Maanantaina n. klo 9.00 Aho vietiin poliisien saattamana Ylivieskan käräjäoikeuteen. Aholla ei ollut mahdollisuutta saada ruokaa aamulla eikä koko päivänä. Aho joutui olemaan oikeudenistunnossa 9.00 – 16.40 ilman ruokaa ja sairaana. Juomana oli vain kaksi jaffapulloa. Verenpaine lienee ollut n. 220-240/ 130-140 oikeudenkäynnin aikana. Tilanne oli kahden lääkärinlausunnon perusteella hengenvaarallinen.

Kansanedustaja kiristyksen kohteena?

Aho ei ole vielä tähän päivään mennessä saanut yli 13 vuoden aikana oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä Suomessa. Poliisi on ilmoittanut, että Ahon tekemiä rikostutkintapyyntöjä ei tulla tutkimaan. Poliisi on myös sanonut, että Aho on ollut jo monta kertaa liipaisimella. Asiasta tehdyssä kantelussa oikeuskanslerille ko. poliisi valehteli, että kysymyksessä on ollut väärinymmärrys.
Kaikissa Ahoa koskevissa riksotutkintapyynnöissä on ollut sama tutkinnanjohtaja, Ylivieskan poliisi Raimo Ollila. Kaikissa jutuissa yhtä lukuunottamatta on ollut sama syyttäjä Sulo Heiskari.
Poliisi ei tutki Ahon tekemiä rikostutkintapyyntöjä eikä syyttäjä silloin myöskään syytä. Oikeusistuin kuitenkin tekee tietoisesti vääriä päätöksiä. Oikeusaputoimisto tekee tietoisesti vääriä oikeusapupäätöksiä ja oikeus ei hyväksy Ahon esittämiä oikeusavustajia. Oikeus ei myöskään hyväksy Ahon esittämiä kirjallisia todistusaineistoja eikä Ahon esittämiä todistajia. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että viranomaiset ovat liittoutuneet erään henkilön kanssa, jolla todella erikoinen tausta. On syytä epäillä, ko henkilö on nyt ryhtynyt kiristämään myös kansanedustajaa. Keskiviikkona 24.9.2008 kansanedustaja Esa Lahtela soitti minulle n. klo 14.30 ja kertoi minulle, että hän on saanut kirjeen varatuomari Mikko Kovalaiselta, jossa tämä vaatii rahaa häneltä ja kirjallista sopimusta asiassa.

Tässä sähköposti, mikä on epäillyn kiristyksen aiheuttanut:

Terv. Erkki Aho----- Original Message ----- From: "Lahtela Esa" <esa.lahtela@eduskunta.fi>To: "Erkki Aho" <e.ahoky@kotinet.com>Sent: Friday, January 04, 2008 9:36 AMSubject: Vast:Vastaus Ylivieskan poliisipäällikkö Petri Oulasmaalle ja asianomaisille viranomaisille sekä asianajajilleni
Tervehdys!Kiitos postista. Tuo Kovalainen on päässyt luikertelemaan jokapaikastaliukkaasti niinkuin saippua!Jokin keino on löydettävä jotta ihmisten kusettaminen hänen takiaan saadaanloppumaan.Esa

Ei kommentteja: