perjantai 27. maaliskuuta 2009

Jussi Halla-aho - Kalskeen kosto?Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho (ps. sit.) saa syytteen blogikirjoituksistaan. Syytteen nostamisesta päätti apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske.
Jussi Halla-ahon katsottiin syyllistyneen uskonrauhan rikkomiseen ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.
Halla-ahon katsottiin laatineen kesällä 2008 nettiin kirjoituksen, jossa islam ja sen pyhät instituutiot yhdistettiin pedofiliaan. Nettikirjoituksessa esitettiin myös, että ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on erään kansanryhmän kansallinen tai geneettinen erityispiirre.

Kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho (ps. sit.) pitää häntä vastaan nostettua syytettä poliittisena. Halla-ahon mielestä poliittinen paine syytteeen nostamiseksi on ollut valtava.
- Median ja erinäisten poliittisten toimijoiden taholta on esitetty viime aikoina erittäin kovia puheenvuoroja ehdokkuuttani vastaan ja yritetty sitä vaikka millä keinoilla torpata, Halla-aho sanoo.

Mistä on kysymys?
Vertaa Kalevan pääkirjoitus
Syyte on kokonaan toisesta asiasta mistä rikosilmoitus on tehty!
Tässä syytemääräys

Jussi Halla-aho on itse kommentoinut syytettä

Poliittinen paine syytteen nostamiseen aivan millä hyvänsä verukkeella oli valtava. Tarkoituksenmukaisuusnäkökulmasta näiden sitaattien valinta oli varsin järkevää, koska asiayhteydestään irrotettuna ne tietysti ovat törkeitä ja niitä on hyvä rummuttaa tiedotusvälineissä. Kirjoituksessa esitetään se oikeutettu kysymys, miksi on luvallista väittää, että humalassa tappaminen "on suomalaisten kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre", ellei ole luvallista väittää, että "ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre".

Kalskeen oman ammattietiikan kannalta syytteen sisältö on käsittämätön, koska länsimaisessa oikeusjärjestyksessä syytteiden (tai tuomioiden) ei tulisi perustua tahalliseen väärinymmärtämiseen. Syyte on käsittämätön myös Kalskeen aiempien ratkaisujen valossa. Kolme vuotta sitten silloinen vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalainen teki tutkintapyynnön Suomen Sisu ry:stä, joka oli julkaissut verkkosivuillaan tanskalaisen Jyllands-Postenin Muhammad-pilakuvia. Kalske antoi asiasta syyttämättäjättämispäätöksen perustelunaan mm. se, että vaikka kuvat sinänsä olivat muslimien kannalta loukkaavia, niitä ei julkaistu loukkaamistarkoituksessa vaan sananvapauden rajojen testaamiseksi.

Erkin kommentti: Minun oikeustajuni ja lain tuntemukseni perusteella Jussi Halla-ahon kirjoitus ei täytä rikoksen tunnusmerkistöä. Syytteessä lauseet on irrotettu asiakokonaisuudesta jolloin lauseille on saatu tarkoituksellisesti väärä merkitys. Syyttäjä on lukenut kirjoitusta kuin piru raamattua. Kiihotuksesta kansanryhmää vastaan ei mielestäni ole todellista näyttöä. Siksi on syytä epäillä, että asia on lisätty syytteeseen varmuuden vuoksi. Minun mielestäni kysymys on poliittisesta oikeudenkäynnistä ja sananvapauden rajoittamisyrityksestä. Kysymys on myös perussuomalaisten nousun estämisestä keinoja kaihtamatta.


On todennäköistä, että apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on ottanut nokkiinsa syyttäjä Mika Illmanin toiminnan kritisoinnista. Siinähän oli kysymys Seppo Lehdon toiminnasta ja tuomiosta. Seppo Lehto sai ankaran tuomion, mutta selvitettiinkö miksi Seppo Lehto kirjoitti niinkuin kirjoitti. Tekoa lieventävät tekijät jäivät asian käsittelyssä huomioonottamatta. En itsekään voinut hyväksyä Seppo Lehdon kirjoittelua ja siksi pyysin KRP:tä ryhtymään asiassa toimenpiteisiin asian johdosta.

Mielestäni Jorma Kalske puolustaa jopa rikoksesta epäiltyjä syyttäjiä lähes viimeiseen hengenvetoon. Tästä on osoituksena tapaus syyttäjä Sulo Heiskari sekä monet syyttäjät siinä sivussa. Olen joutunut käymään asiasta oikeustaistelua jo 14 vuotta.


Katso Kalskeen päätös
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/apulaisvaltakunnansyyttj-kalskeen-pts.html

Tarkemmin asioista kohdassa
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/

Jos Suomi on oikeusvaltio niin apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen toimet tutkitaan rikostutkintapyyntöni perusteella. Saamani tiedon perusteella asiat ovat jo tutkinnassa, koska olen saanut tietää jo tutkijan nimenkin. Asiat ovat myös oikeuskansleri Jaakko Jonkan ratkaistavana.

Olen ollut perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaana. Minulla on myös toiset blogisivut osoitteessa http://www.erkkiaho.com/ Siellä on näkyvästi perussuomalaisten tunnus. Olen Kalajoen valtuuston jäsenenä sitoutumattoman Pro Kalajoen valtuutettuna. Kalajoella ei ole perussuomalaisilla ollut kuntavaaliehdokkaita.

Ei voi välttyä vaikutelmalta, että apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske tuntee antipatiaa perussuomalaisia kohtaan. Onko syytä epäillä, että perussuomalaiselle Jussi Halla-aholle kostetaan perussuomalaisen Erkki Ahon toimet, jonka kohteena on apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske?

Katso korkeimman oikeuden päätös
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/02/korkeimman-oikeuden-paatos-syyttajan.html

Minun oikeustajuni mukaan on perusteltu syy epäillä Jorma Kalskeen olevan esteellinen ratkaisemaan syytteen nostamista, koska on syytä epäillä Jorma Kalskeen motiiveja syytteen nostamiselle. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että Kalske tuntee antipaa perussuomalaisia kohtaan. Minulla on ainakin perusteltu syy epäillä Kalskeen puolueettomuutta asiassa. Näyttää siltä, että syytteelle on ollut poliittinen tilaus. Pyydän oikeuskansleria tutkimaan toimiko apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske esteellisenä päättäessään syytteen nostamisesta Jussi Halla-ahoa vastaan.

Syyttäjä on yleisistä syyttäjistä annetun lain 12 §:n 1 momentin 6 kohdan mukaan esteellinen, jos jokin seikka on omiaan antamaan perustellun aiheen epäillä hänen puolueettomuuttaan asiassa.

Ei kommentteja: