sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Perussuomalaiset etenevät kohti suurta vaalivoittoa
Perussuomalaisten päätavoite on eduskuntavaalit 2011. Europarlamenttivaalit ovat välitavoite. Europarlamenttivaaleissa 2009 on saavutettava veretseisauttava vaalivoitto jotta eduskuntavaaleissa 2011 voidaan saavuttaa jättipotti. Perussuomalaiset menestyvät jos Timo Soini menestyy. Siksi Timo Soini on ehdokkaana europarlamenttivaaleissa. Menestyksen varmistamiseksi Timo Soini (perussuomalaiset) tekivät vaaliliiton kristillisten kanssa. Tämä vaaliliitto varmistaa kaksi euroaparlamenttipaikkaa. Mikäli Timo Soini ei olisi lähtenyt ehdokkaaksi niin vaaliliitto olisi voinut jäädä vain yhteen paikkaa ja se paikka olisi voinut mennä kristillisten Sari Essayahille.

On todennäköistä, että perussuomalaisten ja kristillisten vaaliliittoyhteistyö ei pääty europarlamenttivaaleihin vaan jatkuu myös vuoden 2011 eduskuntavaaleissa ainakin joissakin vaalipiireissä. Näillä ratkaisuilla Timo Soini on varmistamassa jättipottia vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Kun äänestäjät saadaan äänestämään europarlamenttivaaleissa Timo Soinia niin heidän on eduskuntavaaleissa helpompi äänestää perussuomalaisia. Äänestyskynnystä on näin madallettu. Europarlamenttivaaleissa on otettava huomioon myös se, että puolueelle 10 ehdokasta on pienempi kustannus kuin 20 ehdokasta. Nyt rahaa voidaan käyttää tehokkaammin tuloksia tuottavaan toimintaan. Vaalilitossa kustannukset puolittuvat.

Perussuomalaisen puolueen johtamainen ei ole helppoa, sillä jäsenistö ja kannattajat kasvavassa puolueessa ovat kriittisempiä ja kärsimättömämpiä kuin tavallinen rahvas. Puolueessa näkevät monet pyrkyrit mahdollisuutensa. Kaikilla ei ole nostetta, mutta haluja on enemmän kuin kykyjä. Aina ei demokratia ole paras ratkaisu asioiden hoidossa. Valitettavasti näin on asia perussuomalaisesa puolueessakin. Perussuomalaiset on yhtä kuin Timo Soini. Siksi toimintaan liittyy paljon inhimillisiä tekijöitä. Nämä inhimilliset tekijät ovat tulleet esille esimerkiksi europarlamenttivaaliehdokkaita valittaessa.

Ratkaisevaa valtaa käyttää kuitenkin puolueen puheenjohtaja Timo Soini. Puoluehallituksen jäsenet ovat samaa mieltä puheenjohtajan kanssa, koska se on viisasta politiikkaa. Europarlamenttivaaliehdokkaiksi oli enemmän kuin tunkua. Puolueen puheenjohtaja käytti lähes rajatonta valtaansa ehdokkaiden nimeämisessä. Ehdokkaiksi on valittu (Timo Soini valinnut) seuraavat henkilöt: kehonrakennuksen olympiavoittaja vuodelta 1981 Kike Elomaa, joka sai viime eduskuntavaaleissa 1847 ääntä. Kike on erittäin positiivinen ja tunnettu taitelija. Hän on entisen SMP:n kansanedustajan tyttö.
Filofian tohtoti Lauri Heikkilä Marttilasta sai eduskuntavaaleissa 752 ääntä. Heikkilän sukujuuret ovat vahvalla perussuomalaisella alueella eli Kaustisella. Lauri Heikkilä on Mäkelän Toivon sisaren poika. Muhoslainen perussuomalaisten varapuheenjohtaja filosofian maisteri Pirkko Mattila sai eduskuntavaaleissa 1031 ääntä.
Kansanedustaja Raimo Vistbacka on tehnyt merkittävän taustatyön kurikkalaisen yhteiskuntatieteiden kandidaatti Vesa-Matti Saarakkalan poliittisen uran aukaisemisessa. Saarakkala sai eduskuntavaaleissa 1514 ääntä ja hän on Timo Soinin eduskunta-avustaja ja Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja.
Kansanedustaja Pertti Virtanen sai eduskuntavaaleissa 4124 ääntä. Muita ehdokkaita ovat Helsingin yliopiston prosessioikeuden professori Erkki Havansi ja filosofian maisteri, maanpuolutuskorkeakoulun tutkija Sampo Terho. Nämä ovat puoluejohdon kannalta turvallisia ehdokkaita. Ne antavat myös Soinin haluamaa kuvaa puolueesta.

Viimeisimmät valinnat suoritettiin eilen lauantaina 28.3.2009. Puolueen puheenjohtajan oli puolueen eduskuntavaalivoiton varmistamiseksi ja puolueen tulevaisuuden turvaamiseksi pakko asettua itse ehdokkaaksi. Muiksi ehdokkaiksi valittiin apulaistarkastaja Jaana Sankilampi Kajaanista, joka sai eduskuntavaaleissa 396 ääntä ja liikkeenharjoittaja Freddy van Wonterghem Kotkasta, joka sai Kotkan kuntavaaleissa 199 ääntä.
Katso
http://timosoini.fi/ploki/

Muodollisesti puoluehallitus valitsi europarlamenttiehdokkaat. Puoluehallituksessa on neljä europarlamenttiehdokasta, jotka valitsevat itselleen kilpailijoita. On luonnollista, että jos pääsee itse valitsemaan vastustajansa niin silloin valitsee vaihtoehdoista heikoimmat. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että näin kävi myös perussuomalaisessa puolueessa. Keski-Pohjanmaan piiri esitti kokkolaista Alpo Ylitaloa, mutta häntä ei valittu, koska puoluehallituksessa olevat europarlmenttiehdokkaat eivät halunneet kilpailijakseen henkilöä, joka veisi heiltä ääniä.

On enemmän kun todennäköistä, että kajaanilainen Jaana Sankilampi on Timo Soinin valinta, sillä riitainen Kainuun piiri tuskin on ollut aidosti ja yksimielisesti Sankilammen takana. Epäilen myös, että puoluehallituksen europarlamenttiehdokas muhoslainen Pirkko Mattilakaan ei ollut kovin innokas saamaan kilpailijoita itselleen.

Kotkalainen liikkeenharjoittaja Freddy van Wonterghem lienee myös Timo Soinin valinta. Nämä ovat riskittömiä ehdokkaita eivätkä vie ääniä Timo Soinilta. Ehdokasasettelu on Timo Soinin näköinen. Jussi Halla-aho olisi voinut himmentää Timo Soinin suurta vaaliovoittoa todennäköisesti melko suurella äänimäärällään.

Paljon porua on herättänyt tohtori Jussi Halla-ahon valitsematta jättäminen. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Kalskeen nostama kyseenalainen syyte, jolle näyttää olleen poliittinen tilaus, tuskin pudotti Halla-ahoa kuvioista. Todellinen syy valitsematta jättämiseen lienee inhimillinen. Huippuälykäs tohtori olisi ollut riski Timo Soinille. Halla-ahon kannattajajoukot ovat aktiivisia ja Halla-aho olisi saanut todennäköisesti vaaliliitossa toiseksi suurimman äänimäärän ja hän olisi todennäköisesti tullut valituksi europarlamenttiin. Nyt on todennäköistä, että vaaliliittokumppani Sari Essayah saa jaossa olevan toisen europarlamentaarikon paikan.

Timo Soini päätti pitää ohjat omissa käsissään. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että puolue yrittää kaikin keinoin petata Soinin mantteliperijän paikkaa Vesa-Matti Saarakkalalle. Ehdokasasettelu on tehty niin, että "vaarattomalle" Saarakkalalle pyritään valtaamaan vaalikentällä tilaa niin, että hänellä on mahdollisuus saada toiseksi suurin äänimäärä perussuomalaisten listoilla. Olen huomannut että tällainen suosikkijärjestelmä ärsyttää joitakin henkilöitä eikä tunnu rehelliseltä toiminnalta. Olisin kuitenkin mielelläni nähnyt ehdokkaana tohtori Jussi Halla-ahon perussuomalaisten listoilla.
Katso
http://hommaforum.org/

Toivon Timo Soinille terveyttä ja jaksamista. Menestykseen tarvitaan myös omien rivien oikaisemista.Tavoite on kova, mutta ainoastaan sanakirjassa menestys tulee ennen työtä.

Ei kommentteja: