torstai 13. joulukuuta 2012

Jorma Untinen Juudaksen roolissa
Raamatun mukaan opetuslapset olivat ennen kavallusta ehtoollisella. Jeesus sanoi osallistuville opetuslapsille, että yksi heistä kavaltaa hänet. Monet opetuslapset kyselivät toisiltaan, "olenko se minä?". Juudas meni ulos. Siellä Saatana meni häneen ennen kavaltamista. Juudas palasi Jeesuksen seuraan mukanaan kiinniottajia. Juudas antoi Jeesukselle suudelman merkiksi kiinniottajille, kenet heidän pitäisi vangita.

12.11.2012 klo 18.30 Kalajoen uuden valtuuston pienryhmät kokoontui Kalajoen kaupungintalolle kaupunginhallituksen huoneseen palaveriin, jossa käytiin läpi kaikkien pienryhmien koalitiota, siis 15 valtuutetun koalitiota.

Siinä palaverissa minulle tuli tunne, että ainakin yksi minut kavaltaa oman vallanhalunsa sokaisemana.

Pienryhmien uusi kokoontuminen oli sovittu 21.11.2012 klo 18.30. Palaveriin tuli vain vasemmiston, vihreiden ja perussuomalaisten edustajat. Kokoomuksen, Pro Kalajoen, Kristillisten ja SDP:n edustajat olivat poissa syytä ilmoittamatta. Keskustalaiset kokoontuivat samanaikaisesti Kalajoen kaupungintalolle ja heiltä kuulin, että nämä neljä valtuuston pienryhmää olivat tehneet koalition imoittamatta siitä muille pienryhmille, mutta keskustalle ilmoitus oli näköjään mennyt. Kun tarkemmin selvittelin asiaa, niin neljän pienryhmän koalition puuhamies on ollut Pro Kalajoen Jorma Untinen. Jorma Untisesta tuli näinollen tämän prosessin Juudas. Minun silmissäni hän on tästä eteenpäin Juudas Untinen.

Jorma Untinen valittiin valtuustoon kahdeksanneksi viimeisenä 84 äänellä ja siksi hänellä oli suuri huoli luonteenmukaisella toiminnallaan selvittää asiat oman etunsa vaatimalla tavalla. Jorma Untisen äänimäärä 2004 vaaleissa oli 307 joten Jorma Untisen toimintaan on moni muukin pettynyt kuin minä, koska äänimäärissä on näin raju pudotus. Olin 2004 Jorma Untisen kanssa samalla Pro Kalajoen listalla ja sain 199 ääntä. Luottamuspaikkajaosta sovittiin tasapuolinen järjestely niin, että kaksi vuotta kerrallaan kauppunginhallituksen jäsenyyttä kummallekin samoin kuin ryhmän naisvaltuutetutkin tekivät. Kun vuoronvaihdon aika tuli kahden vuoden kuluttua Jorma Untinen oli unohtanut mitä oli sovittu. Hän jatkoi kaupunginhallituksessa sopimuksen täysin ”unohtaneena”.
Kuntavaaleissa 2008 Jorma Untinen sai 150 ääntä ja nyt 2012 enää 84. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että Pro Kalajoesta on tullut omaa etua tavoitteleva Pro Untinen.

Erikoinen episodi oli tämän syksyn kuntavaaleissa, kun perussuomalaisten jäsen Ismo Tallila otti minuun yhtettä ja pyysi päästä ehdokkaaksi perussuomalaisten listalle. Sovin Tallilan kanssa niin, että tapaamme ST1:llä ja allekirjoitetaan ehdokassopimus. Tuntia ennen sovittua aikaa Tallila soitti minulle ja kertoi, ettei hän voi lähteä ehdokkaaksi, koska vaimo vastustaa asiaa. Kun ehdokaslistat valmistui niin Ismo Tallila oli Pro Kalajoen listalla. Tallilan vaimon lähipiiristä kuulin, että Ismo Tallilan kertoma tieto ei pidä paikkaansa.

Toinen ”kavaltaja” on kristillisten Veli Ainali, jonka kanssa olin Kristillisten vaalilistoilla vuonna 2000, jolloin olin Kalajoen ääniharava 216 äänellä. Se oli melkoinen äänimäärä kristillisille. Mitä hyötyä minulle oli siitä, että minä olin Kristillisten listalla? En ole pystynyt näkemään asiasta mitään konkreettista hyötyä, sillä kaikki hyöty meni Veli Ainalille. Kiittämättömyys on maailman palkka, ajattelin ja siksi siirryin seuraavissa vaaleissa Pro Kalajoen listalle. Kiittämättämyyskään ei rittänyt Veli Ainalille, vaan hänen piti tehdä ”kavallus”.

Tein kuitenkin Veli Ainalin kanssa yhteistyötä,  kun valitimme Sun Arena hankkeesta Oulun hallinto-oikeuteen, mikä mielestäni teki tietoisen ja tahallisen perustuslain vastaisen päätöksen asiassa.
Kun sain Oulun hallinto-oikeudesta tilaamani asiakirjat joiden perusteella Oulun hallinto-oikeus tehnyt päätöksensä, niin se sisälsi mm. Pöyryn tekemän suunnitelman Sun Arena alueen käytöstä. Ko. suunnitelmaa ei löydy enää Kalajoen kaupungilta. Suunnitelmassa esitettyjä asioita ei ole esitetty päättäjille silloin kun päättäjät tekivät asiasta päätöksiä. Sun Areena rahoitukseksi oli suunniteltu hotelleja, kasinoita jne. ja siksi alu oli tarvittavan kolmen hehtaarin sijasta 50 hehtaaria. Kysymys oli siis selkeästä keinottelusta. Lisäsksi asiakirjojen mukana oli tieto projektin rahoituksesta, jossa idean todennäkäinen isähahmo kaupunginjohtaja Jukka Puoskari Ylivieskan seutakunnan puheenjohtajana on on ollut tekemässä rahoituspäätöstä projektille. Kirjeenvaihdosta Kalajoen kaupungin ja Oulun hallinto-oikeuden välillä käy ilmi, että Kalajoen kaupunki on vaatinut eräitä asiakirjoja ”salaisiksi” mielestäni täysin perusteettomasti.

Kolmas ja merkittävin ”kavaltaja” oli kokoomuksen  Hanna Saari, joka aikaisemmin toimi minun sihteerinäni kun olin ITC Finland Oy:n toimitusjohtajana. Merita-pankin johtaja ilmoitti minulle tuolloin, että ylhäältä päin on kielletty rahoittamasta ITC Finland Oy:tä. Emme saaneet rahoitusta Merita-pankista eikä mistään muustakaan pankista Suomessa ja kaikki rahoitus jäi näin olleen ulkomaisen omistajan varaan. Saimme kuitenkin erääseen projektiin Tekes-rahoituksen, mutta rahoituksen maksamiseen tuli yhtäkkiä viivytyksiä ja muistaakseni loppuja eriä ei saatu milloinkaan. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että ITC Finland Oy oli markkinoiltapoistettavien listalla kuten PR-talot aikaisemmin. Kotimaasta ei saatu rahoitusta ja ulkomaiset rahoittajat, jotka myöhemmin osoittautuivat rahanpesijöiksi, olivat erittäin varovaisia rahoituksen suhteen. Myöhemmin minulle on käynyt selväksi se, että he pelkäsivät paljastuvansa.On syytä epäillä, että he olivat kuitenkin ehtineet pestä rahaa Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesän kanssa, jonka päämiehiä olivat Kera Oy ja Arsenal Oy. Rahanpesua on syytä epäillä myös Alavieskan kunnan kanssa.

Rahoituksen ollessa tiukalla jouduin toimitusjohtajana järjestelemään rahoitusta erikoisella tavalla. Japanin remburssikauppa oli yksi hyvä tapa toimia. Rahoitus oli kuitenkin niin tiukoilla, että itse toimin palkatta toimistusjohtajana ja lainasin ulkomaan toimituksiin rahaa lähipiiristä kymmeniä tuhansia ja samoin myös parista yrityksestä. Kykenin välttämään karikot, mutta sitten astui kuvioihin Pekka Syrjä ja Hanna Saari, jotka selkäni takani lähetti minun tietämättäni minua mustamaalavia fakseja ulkomaiselle omistajalle, joka kertoi niistä minulle.

Koska rahoitusta oli niukasti, niin toiminta yski pahanlaisesti. Lisäksi entinen luottamusmies halusi varsinaisen luottamusmiehen poissaolessa näyttää valtaansa ja organisoi tehtaalla näyttävän lakon, koska palkat olivat myöhässä. Tiedostusvälineet oli organisoitu toimintaan mukaan siten, että Keskipohjanmaan toimittaja Osmo Vasala näytti ottaneen elämäntehtäväkseen Erkki Aho mollaamisen ja työpaikkojen vähentämisen Alavieskasta. Minusta tilanne tuntui äärettömän pahalta, koska työskentelin palkatta ja lainasin rahoja eri paikoista, koska pankista ei saanut rahaa. Kera Oy oli kielätytynyt rahoittamasta ja ulkomainen omistaja kiinnijäämisen pelosta ei uskaltanut laittaa käyttöpääomaa toiminnan pyörittämiseksi.

Tässä tilanteessa käännyin entisen kansanedustajan Kalevi Mattilan puoleen ja kysyin neuvoa. Mattila neuvoi järjestämään neuvottelun, joissa Rienstrojen lisäksi olisivat mukana Alavieskan kunnan edustajat. Noudatin Kalevin neuvoa. Rinestrat esittivät, että he laittavat yritykseen kolme miljoonaa lisää, jos suomalainen yhteiskunta tulee mukaan samalla summalla. Neuvotteluissa oli mukana myös Ylivieskan seutukunnan edustaja Timo Kiema, joka käytti Alavieskan kunnanjohtajan Aarne Karvosen ohjeiden mukaisen puheenvuoron. Kiema sanoi, että Erkki Aho on erotettava. Kiema käytti puheenvuoron kunnanjohtaja Karvosen puolesta, koska Karvonen ei osaa englantia. Kiema esitti, että tilalle on otettava konsultti. Kieman puheenvuoro oli yllätys Rienstroille. Heille kuitenkin jäi sellainen kuva, että suomalainen yhteiskunnan tukea ei saa, jos Erkk Aho on yrityksen toimitusjohtaja. Riensrat tekivätkin päätöksen, että Erkki Ahon tilalle toimitusjohtajaksi tulee Richard Rienstra ja Erkki Ahon tilalle hallitukseen Hanna Saari. Erkki Aho siis menetti toimitusjohtajuuden, hallituksen jäsenyyden ja optio-oikeutensa eli omistusoikeus yritykseen kolmasosalla. Näin Erkki Ahosta tuli kolmen miljoonan mies.

Erkki Aho siirtyi työskentelemään kotona ja teki Henrik Rienstran kanssa sopimuksen 178 000 markan palkkasaatavan maksusta siltä ajalta jolloin hän oli toiminut palkatta saadakseen yrityksen pyörimään. Tunsin, että yritys jäi tuuliajolle. Hanna Saaren hyvä kielitaito ei korvaa liikkeenjohdollista näkemystä ja osaamista. Kun työskenlin kotona, niin kuulin, että yritykseen oli tullut konsultiksi jälleen Supermies Stig Weckström, joka ei saanut PR-Teollisuus Oy:tä konkurssiin hyvistä yrityksistä huolimatta. Arvasin, mitä tästä seuraa. Hanna Saari kokemattomana ja hyväuskoisena henkilönä antoi kaikki tiedot konsultti Stig Weckströmille, joka teki kassavirtalaskelman ja asia tuli näin sinetöidyksi. Kassavirran perusteella Weckström tieni milloin rahoitus on tiukimmillaan. Eläke-Varma haki ITC Finland Oy:n konurssiin 510 000 markan saatavasta. Tunsin vastuuta yrityksestä ja soitin asianajaja Asko Keräselle, joka oli Rienstrojen asianajaja Suomessa. Pyysin häntä ottamaan yhteyttä Hanna Saareen. Keränen ryhtyikin toimenpiteisiin ja hän sopi menettelytavat asianajaja Antti Kejon kassa.

Koska nimeäni ei oltu poistetu ITC Finland Oy:n kaupparekisteristä, niin sain kaikki tärkeät kirjeet ulosottomiehen kautta. Myös Eläke-Varmalta tullut konkurssihakemus tuli minulle haastemiehen kautta. Yrityksen kassavirta oli sellainen, että torstaipäivä oli ainoa päivä jollin yrityksen saattoi kassavirta-analyysin perusteella saada konkurssiin, sillä perjantaina yrityksen tilille tuli jo yli miljoona markkaa vientituloja.

Alakosken Reijo soitti minulle juuri tuona torstaina ja kertoi, että ITC Finland on haettu konkurssiin. Minä lähdin käymään tehtaalla ja keskustelin pesänhoitaja Antti Kejon kanssa. Hän oli erittäin vaivautunut, kun tulin tehtaalle. Hän oli kuin omenavarkaista ylläteety koulupoika. Sain hänestä erittäin epärehellisen kuvan. Soitin asiasta asianajaja Asko Keräselle ja kerroin omat näkemykseni. Asko Keränen soitti Antti Kejolle, joka löi luurin Keräsen korvaan. Tämän jälkeen Asko Keränen kirjoitti Antti Kejolle kirjeen. Pyysin Kerästä faksaamaan kirjeestä kopion minule. Kun sain kopion, niin tein oman ratkaisuni. Faksasin kirjeen Suomen Asianajajaliittoon. Keräsen kirjeen viimeinen lause oli seuraava: ”Muuta selvityst toimille en keksi kuin, että yhtiöön tulossa ollut rahamäärä sai sotkemaan sopimuksemme”. Keränen ja Kejo olivat sopineet, että yhtuötä ei haeta konkurssiin, mutta Kejo rikkoi sopimuksen, koska yrityksen tulossa ollut suuri rahamäärä sai sotkemaan sopimuksen. Asia aiheutti melkoisen hämmingin Suomen Asianajajaliitossa.

Kun ITC Finland oli saatu konkurssiin ja konkurssipesään oli laitettu väärän firman koneet ja laitteet tietoisesti ja konkurssipesänluettelo oli väärin laadittu, niin Henrik Rienstra vannoi väärän pesänluettelon oikeaksi tietoisesti. Myös syyttäjä Sulo Heiskari oli paikalla tiesi tilanteen tasan tarkkaan eli sen että pesänluettelo oli väärin laadittu ja että Richard Rienstra vannoi väärän valan. Asian tiesi tasan tarkkaan myös konkurssipesänhoitaja asianajaja Antti Kejo. En muista varmaa, että oliko Hanna Saari paikalla pesänluetton vannontatilaisuudessa. Mielestäni oli, koska hän oli yhtiön hallituksen jäsen ja Rinestra ei osannut suomea niin Hanna Saari käänsi asiat englanniksi muun muassa sen, kun Ricahrd Rienstra vannoi väärän valan.

Enemmän asioista kirjassani Olet Maamme Armahin Suomenmaa sivuilla 137-144

PR-talojen konkurssivyyhtiMitä "kavallus" merkitsee käytännössä?

Kavallus merkitsee sitä, että keskusta saa 9-paikkaiseen toimielimeen viiden paikan sijasta kuusi paikkaa. Kolme muuta paikkaa menee kokoomukselle, vasemistoliitolle ja Pro Kalajoelle. Vasemmistoliitto lienee saanut läpi sen, että vihreille varataan valtuuston kolmannen varapuheenjohtaja paikka, koska vihreät auttoivat vasemmistoliitto kuntavaaleissa niin, että vasemmistoliitto sai neljännen valtuustopaikkansa vihreiden äänillä. Asiasta päätettiin eilisessä kaupunginhallituksen kokouksessa.  Näin ollen perussuomalaiset neljänneksi suurimpana valtuustoryhmänä ei ole ns. ison pöydän ääressä tällä vaalikaudella Jorma Untisen toiminnan johdosta.

Muutoksia asioihin saattaa tulla jos poliisi tutkii sinne lähetetyt rikostutkintapyynnöt, jotka koskevat rikosten salaamista. Ne asiat koskevat näitä asioita

DVD Mayday from Finland

PR-talojen markkinoilta poistaminen


Todistusaineistot ja selostukset tapahtumista löytyy tämän kirjan sivuilta.
Kirjallinen todistusaineisto on Kalajoen kaupunginarkistossa. Jouduin tekemään Kalajoen kaupunginvaltuuston minulta pyytämän selvityksen asioista. Selvityksessä on sivuja 1879 + liitemateriaali. Silloinen valtuuston puheenjohtaja Raili Myllylä esti minua esittämästä valtuutetuille tekemääni selvitystä. Huom. rikoslaki 15 luku 11 §

Erikoinen isänpäivä - tapon yritys


Putkakertomus 20.8.-23.8.2010

Valitus ja purkuhakemus

Miksi kansalaiset eivät saa oikeutta Suomessa – Suomen lähistorian mustat aukot


Avoin kirje poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle


Eduskuntakysely

Vaaltuustoaloite

Jokilaaksojen poliisiasiainneuvottelukunta

Kalajoen kaupunginhallituksen jäsenille on toimitettu kirja ja kirjan todistusaineistojen selitykset rikoksista sekä juridinen argumentointi. Lisäksi he ovat saaneet valuustoaloitteen tietoonsa joten jokainen kaupunginhallituksen jäsen on tietoinen törkeistä rikoksista mitä pyritään salaamaan eli kun he eivät ole ryhtyneet asian vaatimiin toimenpiteisiin heitä on syytä epäillä rikoslain 15 luvun 11§:n mukaisesta toiminnasta. Nyt katsotaan onko Suomi oikeusvaltio.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Pro Kalajoelle olisi sopinut tällainen 15 ryhmän koalitio siinä tapauksessa, että hallituspaikat olisi jaettu siten, että KOK, VAS, PS ja Pro olisivat kukin saaneet yhden paikan, jolloin Keskustalle olisi tullut viisi paikkaa. Valitettavasti tämä jako ei sopinut VAS+VIHR liittoumalle, vaan he halusivat kaksi paikkaa jolloin Pro Kalajoki olisi jäänyt ilman hallituspaikkaa. Tiedustelin tätä asiaa jo ensimmäisessä pienryhmien yhteispalaverissa ja lisäksi seuraavana iltana pidetyssä kaikkien ryhmien yhteispalaverissa. Siinä asia varmistui että VAS ja VIHREÄT ovat omassa liitossa tämän koalition sisällä ja että heillä on siinä 5 valtuutettua. Heidän tavoitteena oli kaksi hallituspaikkaa. Totesin silloin, että siinä tapauksessa Pro Kalajoelle ei tule hallituspaikkaa ja me mietimme muuta vaihtoehtoa. Tämä on kirjoitettu kokouksen pöytäkirjaan joten asian piti tulla kaikille selväksi.
Valitettavasti Erkki Aho ei ollut tässä palaverissa paikalla. Erkin mukaan syynä poissaoloon oli se, että heitä ei kutsuttu palaveriin. Kuitenkin kokousaika selvitettiin ja sovittiin edellisenä iltana pienryhmien yhteisessä palaverissa, eikä Erkki Aho sanallakaan maininnut, että heitä ei ole kutsuttu ja että he eivät sen takia ole tulossa kokoukseen? Kun kokouksen alussa huomattiin, että Erkki Aho ei ole paikalla, niin hänelle soitettiin ja pyydettiin paikalle mutta hän kieltäytyi saapumasta vedoten siihen että heitä ei ole kutsuttu. Kokouksessa tarkistettiin oliko Erkille lähetetty kutsua ja kutsu oli lähetetty Erkille sähköpostiin erkki.aho@kalajoki.fi . Ilmeisesti Erkille ja hänen johtamalle Perussuomalaisten ryhmälle oli tärkeämpää tehdä asiasta blogikirjoitus kuin osallistua neuvotteluihin.
En tiedä mistä tietotoimistosta Erkki Aho on selvittänyt neljän pienryhmän koalition puuhamiestä mutta voin todeta, että selvittely on antanut väärän tiedon, en ole ollut asiassa puuhamiehenä. Toisekseen ei koalition muodostaminen voi olla vain joidenkin oikeus. Jokaisella ryhmällä pitää olla täysi vapaus tehdä sellainen koalitio kuin parhaaksi näkee. Osoittaa kyllä Erkiltä äärimmäisen huonoa makua sotkea asiaan Raamattu, Jeesus, opetuslapset, Juudas ja kavaltaminen? Oletko Erkki miettinyt, että kun kirjoituksessasi nimeät minut Juudas Untiseksi, niin miksi samalla nimeät itsesi?
Jos näin olisi käynyt, että Pro Kalajoen puheenjohtaja jatkoi sopimuksen unohtaneena kaupunginhallituksessa, niin uskoisin kyllä että ryhmä olisi muistuttanut asiasta. Kaikki valinnat ovat aina olleet ryhmän yhteisiä päätöksiä.
Toivoisin Erkki että et sotke minua mitenkään teidän vaalikuvioihin. En ole ollut houkuttelemassa ketään teidän mahdollisista ehdokkaista Pro Kalajoen ehdokkaaksi ja toivottavasti sinä olet toiminut meidän suhteen samalla periaatteella.
Tämä kahdeksan valtuutetun koalitio tarkoittaa sitä, että se saa kaksi paikkaa 9-paikkaiseen toimielimeen. Se miten seitsemän muuta paikkaa menevät, riippuu muista ryhmistä. Mikäli VAS+VIHR koalitio ja PS tekevät yhdessä koalition, niin tämä seitsemän valtuutetun koalitio saa myös kaksi paikkaa 9-paikkaiseen toimielimeen, jolloin Keskusta saa viisi paikkaa. Koalition muodostaminen ja siinä paikkojen jakaminen on täysin kyseessä olevien ryhmien käsissä. Mikäli perussuomalaiset eivät ole hallituksessa, niin siihen voi hakea syytä aivan muualta kuin minun toiminnasta. Minun syyttäminen asiasta on aivan liian helppo ratkaisu ja siihen ”totuuteen” ei kovin moni taida uskoa.
Jorma Untinen

Unknown kirjoitti...

Pienryhmien uusi kokoontuminen oli sovittu 21.11.2012 klo 18.30. Palaveriin tuli vain vasemmiston, vihreiden ja perussuomalaisten edustajat. Kokoomuksen, Pro Kalajoen, Kristillisten ja SDP:n edustajat olivat poissa syytä ilmoittamatta. Keskustalaiset kokoontuivat samanaikaisesti Kalajoen kaupungintalolle ja heiltä kuulin, että nämä neljä valtuuston pienryhmää olivat tehneet koalition imoittamatta siitä muille pienryhmille, mutta keskustalle ilmoitus oli näköjään mennyt.
Tiedustelin asiaa kokouksen jälkeen Jorma Untiselta

Tervehdys!

Olin aika yllättynyt kuullessani Hanna Saarelta, että kokoomus, Pro Kalajoki, SDP ja Kristilliset ovat tehneet koalition kesken neuvotteluiden ja ainakin minulta salaa. Mielestäni asiat olisi pitänyt
käsitellä avoimesti ja niin, että härski oman edun tavoittelu olisi jäänyt taka-alalle.

Terveisin Erkki

Jorma vastasi muun muassa näin

Meidän kohdalla se härski oman edun tavoittelu tarkoittaa varmaan sitä, että yritämme saada sen hallituspaikan. Tämän olemme kyllä ilmoittaneet heti ensimmäisessä neuvottelussa ja ymmärtääkseni PS:llä on sama tavoite omalla kohdallaan.

Terveisin Jorma

Kysymys on minun mielestäni kiistattomasta välistävedosta ja törkeästä oman edun tavoittelusta. Tämä ei ole reilun pelin henkeä. Minulla ei ole käytössäni ko. sähköpostia erkki.aho@kalajoki.fi johon kutsu minulle on lähetetty. 15-koalitiolla olisimme saaneet kaikkien pienten ryhmien osalta parhaimman tuloksen.

Unknown kirjoitti...

Erkki Aho kirjoittaa vastineessaan: "Tiedustelin asiaa kokouksen jälkeen Jorma Untiselta."

Minusta väite ei pidä paikkaansa. Viestin jonka tulostat yllä ja annat ymmärtää että olet lähetettänyt sen minulle jonkinlaisena tiedusteluna, on sen viestin alkuosa jonka lähetit kaikille neuvottelussa olleille ryhmille. Se ei ole mikään minulle lähetetty tiedustelu. Itse asiassa en huomaa viestissä minkäänlaista minulle tai kenellä muullekaan osoitettua tiedustelua. Voitko ystävällisesti täsmentää missä kohtaa viestiä on minulle osoitettu tiedustelu? Alla todellinen viesti sellaisena kuin lähetit sen kaikille, paitsi että laskemasi koalitiotaulukot puuttuvat.

"Tervehdys!

Olin aika yllättynyt kuullessani Hanna Saarelta, että kokoomus, Pro Kalajoki, SDP ja Kristilliset ovat tehneet koalition kesken neuvotteluiden ja ainakin minulta salaa. Mielestäni asiat olisi pitänyt käsitellä avoimesti ja niin, että härski oman edun tavoittelu olisi jäänyt taka-alalle. Nyt näyttää siltä, että keskinäinen luottamus on saanut syvän haavan, mikä ei hevin arpeudu. Olisin odottanut asiallista, avointa ja järkevää toimintaa asiassa. Pidän todella epäreiluna toimintaa, jossa tekemiäni laskelmia käytetään minua vastaan. Minä toivon, että perehdytte vielä tarkemmin asioihin ja palataan takaisin 15 valtuutetun koalitioon, koska se on kaikille paras mahdollinen vaihtoehto.

Terveisin Erkki"


Alla omat kommenttini Erkin viestiin silloin heti lähetettynä kaikille osapuolille, jossa kerroin asioista omat näkemykseni täysin avoimesti ja rehellisesti.

Kerrotko Erkki mikä tässä vastauksessa on sellaista, josta katsot että olen kavaltanut sinut. Kenelle olen sinut kavaltanut tai mitä olen sinulta kavaltanut?"Hei

Kysyin ensimmäisessä pienryhmien kokouksessa että ovatko VAS ja VIHR
yhteisessä vaaliliitossa vielä
mahdollisen koalition sisällä ja silloin vastaus ei ollut aivan selvä.
Kuitenkin sen suuntainen että mahdollisesti ollaan.

Kaikkien ryhmien yhteisessä palaverissa kysyin asiaa uudestaan ja
ilmoitin, että tämä asia on meille ratkaisevan tärkeä. Jos he ovat
vaaliliitossa, silloin heillä toisen paikan vertailukuku on 2.5 mikä
tarkoittaa että Pro ei saa hallituspaikkaa. Sirkan vastaus oli selvä että
he ovat yhdessä.

Totesin että heillä on tähän tietenkin täysi oikeus, mutta silloin meidän
tavoite ei toteudu ja tulemme miettimään muita vaihtoehtoja. Mielestäni
asian piti tulla selväksi kaikille palaverissa mukana olleille.

Tämän Sirkka on kirjannut palaverin muistioon seuraavasti: "Pro miettii
vielä mahdollisia koalitioita."


En ole käyttänyt Erkin tekemiä laskelmia kenenkään puolesta tai ketään
vastaan, vaan minulla on ollut aina omat
laskelmat. Siinä ensimmäisessä palaverissa totesin Erkin laskelmista että
niissä oli virhe, koska koalitiolle oli merkitty vain 3 hallituspaikkaa,
joista PS:lle ja PRO:lle oli laskettu hallituspaikka vain 2 vuodeksi.
Tiesin tämän koska minulla oli omat laskelmat.

Meidän kohdalla se härski oman edun tavoittelu tarkoittaa varmaan sitä,
että yritämme saada sen hallituspaikan.
Tämän olemme kyllä ilmoittaneet heti ensimmäisessä neuvottelussa ja
ymmärtääkseni PS:llä on sama tavoite omalla kohdallaan.

Terveisin Jorma"