perjantai 28. marraskuuta 2008

Rehelliseksi ja taitavaksi tunnettu

Suomen perustuslain 60 §:n mukaan ministerien on oltava rehelliseksi ja taitavaksi tunnettuja kansalaisia. Lisäksi virkamieheltä edellytetään asemansa ja tehtäviensä mukaista käyttäytymistä. Ulkoasiainministeri Ilkka Kanervan käytös ja käyttäytyminen johti ulkoministerin eroon.

Ilkka Armas Mikael Kanerva

Ilkka Kanerva on lokalahtelaisen maanviljelijäperheen ja keinosiementäjän poika, joka on syntynyt 28.1.1948. Kanerva on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri. Hänet valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 1975 ja hän on tällä hetkellä eduskunnan pitkäaikaisin kansanedustaja yhdessä Esko-Juhani Tennilän kanssa.
Ilkka Kanerva on toiminut eduskunnan toisena varapuhemiehenä 25.3.2003- 20.3.2007 välisen ajan sekä ensimmäisenä varapuhemiehenä 27.2.2007 - 18.4.2007 välisen aja. Ilkka Kanerva on työskennellyt ulkoasianvaliokunnassa, sivistysvaliokunnassa, pankkivaltuuskunnassa, puolutusvaliokunnassa, pankkivaltuustossa sekä ministerinä valtioneuvoston kansliassa ja valtionvarainministeriössä, liikenneministerinä, työministerinä ja ulkoasiainministerinä.
Kanervalla on runsaasti valtiollisia ja kansainvälisiä luottamustoimia sekä erittäin runsaasti muita luottamustoimia. Hän on ollut Turun kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 1972. Ilkka Kanerva valittiin Suomen turhimmaksi julkkikseksi vuonna 1994.

Lehdistötilaisuus Brysselissä

Suomalaiset ministerit Ilkka Kanerva, Jyrki Katainen ja Matti Vanhanen kiirehtivät Brysseliin saakka verovaroilla pitämään lehdistötilaisuutta, jossa kerrottiin ulkoasiainministeri Ilkka Kanervan eturauhattoman sairaudesta. Paikalla pukkina kaalimaan vartijana oli pääministeri Matti Vanhanen. Lehdistötilaisuudessa ei kerrottu keinoja Ilkka Kanervan eturauhattoman hoitamiseen.
Aikanaan perussuomalaisten kansanedustaja Tony Halme piti eduskunnan puhujapöntöstä puheen, jossa hän esitti pedofiilien hoitokeinoksi sitä, että niiltä leikataan munat irti ja lyödään tapilla perseeseen. Tuohon aikaan eduskunnassa johti puhetta puhemies Ilkka Kanerva, jota kansanedustaja Halmeen pedofiilien hoitokeinot koskettivat niin kovasti, että hän antoi Halmeelle huomatuksen kielenkäytöstä.
Olen kuitenkin varma siitä, että historiankirjoittajat muistavat paremmin ulkosasiainministerin Ilkka Kanervan ja pääministeri Matti Vanhasen eroottisen linjan kuin heidän poliittisen linjansa.

Mitä lehdet kirjoittavat

Ilkka Kanerva yksityiselämä on nostanut hänet usein otsikoihin. Kanerva tunnetaan ahkerana tekstiviestittäjänä. Eroottisesta Dolls-tanssiryhmästä tuttu Johanna Tukiainen väittää tuoreessa Hymy-lehdessä 3/2008 saaneensa parisataa tekstiviestiä Kanervalta eduskunnan virkakännykästä. Alastonmallina esiintynyt Tukiainen kertoo, että viestit olivat vihjailevia, mutta ei suorasukaisia tai törkeitä. Niissä oli ehdotettu treffejä ja yhteisiä illallisia.
Ulkoasiainministeri Ilkka Kanerva (kok) 60, vietti tammikuun lopulla aikaansa Saariselällä tiettävästi Veikkaus Oy:n vieraana. Lentokoneessa Kanerva iski silmänsä eroottisissa kuvissa esiintyneeseen Johanna Tukiaiseen, 29. Pari vaihtoi puhelinnumeroita ja sopi tapaavansa. Paikaksi valittiin syrjäinen tunturihotelli. Sieltä lähdimme mökillemme, keskustelimme ja nautiskelimme sampanjaa. Ilkka oli kiinnostunut Dollsien toiminnasta ja kysyi, voisiko hän auttaa meitä urallamme, kertoo Johanna Tukiainen Hymy-lehdessä. Kanerva kiisti aluksi Ylen ruotsinkieliselle toimitukselle tiedon, mutta myönsi muutaman päivän kuluttua lähettäneensä tekstiviestit. Lisäksi ministeri oli lähettänyt tekstiviestejä Johanna Tukiaisen siskolle Julia Tukiaiselle.

Kun Ilkka Kanerva oli kolme vuotta sitten eduskunnan puhemiehenä, hän lähetteli viestejä kyläkauppias Vesa Keskisen salarakas Marika Fingeroosille. Tämä kertoi Ilta-Sanomissa, että Kanerva pyyteli häntä kahville ja syömään.
Marikan lisäksi Kanerva lähetteli tekstareita Alaston Hollywood ohjelmaa nykysin juontavalle Anne-Mari Bergille. Ike kysyi, olisinko kiinnostunut työskentelemään Helsingin yleisurheilun MM-kisoissa palkintojen jaossa, kertoi Berg. Kanerva oli soitellut jopa öisin, Berg kauhisteli lehtihaastattelussa.

Ministeri Ilkka Kanervalla riitti vipinää 16 vuotta sitten. Hän tapaili samaan aikaan laulaja Frederikin ex-vaimoa free-valokuvaajana työskentelevää Paula Lunnaa sekä laulaja Paula Koivuniemeä. Samaan aikaan kuvioihin astui myös mallimamma Laila Snellman, kertoo 7 päivää lehti.
Kuvataitelija Maija Tuurna kertoo 13.3.2008 iltapäivälehdissä kuinka Ilkka Kanerva lupasi auttaa Turnaa myymään tauluja eduskunnalle. Tuurnan mukaan Kanerva pommitti viesteillä ja lähenteli. Kokoomusedustaja tuli tapaamaan Turnaa Tampereelle näyttelytilaan avajaisia edeltävänä iltana ja pyysi Tuurnaa kanssaan ravintolaan. Kanerva halusi saattaa Tuurnan kotiovelle. Hän pyysi päästä sisään. Lähtiessään hän kävi kimppuuni ja yritti väkisin suudella, kertoo Tuurna Ilta-Sanomissa.
Viime vuonna Ilkka Kanervan tekstiviestien kohteeksi joutui parikymppinen ammattimalli. Tekstiviestit olivat Ilta-Sanomien mukaan intiimejä. Malli koki viestit ahdistaviksi. Malli kertoi puhuneensa viesteistä poikaystävänsä ja äitinsä kanssa. Hän oli myös näyttänyt viestejä heille.
Malli Jasmine Mäntylä kuuluu myös Ilkka Kanervan valloituksiin. Heidän ystävyytensä sai jo sellaisia piirteitä, että poliisi oli kutsuttava rauhoittamaan tilannetta.
Jääkiekkoilevasta kihlatustaan Jarkko Ruudusta eronnut huippumalli Niina Kurkinen tapasi ulkoministeri Ilkka Kanervan treffien merkeissä. Kaksikko illasti Helsingin keskustassa sijaitsevassa kahvilassa.
Tapausta oli todistamassa useita paikalla olleita. Ilkka odotteli hermostuneena seuraa ja tervehti tuttujaan. Kotvan kuluttua Niina saapui ravintolaan. Kaksikko suunnisti illastamaan ravintolan takaosan rauhaan pois uteliaiden katseilta, 7 Päivää -lehti kirjoittaa.

Salaperäinen katoaminen

Toinen Sydneyn olympialaisten salaperäisistä katoamistapauksista on selvinnyt. Olympiajoukkueen johtoon kuuluva kansanedustaja Ilkka Kanerva löydettiin vahingoittumattomana aborginaalikylästä noin 500 kilometriä kisapaikasta.
Kanerva katosi kisakylästä kolme päivän ajaksi. Kanerva oli löydettäessä hyväkuntoinen mutta sekavassa mielentilassa. Kanervan löytäneen australialaispoliisin mukaan tämä istui alkuasukasmajassa yllään vain lannevaate. Australian poliisin ilmoitettua kadonneen löytymisestä paikalle kiiruhti myös Suomen suurlähetystön virkailija Mari Hietala. "Minut nähdessään Kanerva kysyi: 'Kui mää tääl ole? Onk kisa jo ohi?' " Hietala kertoo. Kanervaa hoidettiin Sydneyn keskussairaalan psykiatrisella osastolla. Suomen olympiajoukkueen johto ei ole virallisesti kommentoinut Kanervan katoamista. Nimettömänä pysyttelevä joukkueen jäsen kuitenkin valottaa arvoitusta. "Kanerva kertoi etsineensä juuriaan, kun kävimme tapaamassa häntä sairaalassa. Australian-matka sai hänet ymmärtämään, että hänkin on aito åbo-orginaali." Eräs Kanervan ystävistä epäilee, että tappio Suomen Pankin johtajanimityksessä sekä yksityiselämän ongelmat laukaisivat mielenterveydellisen kriisin. "Viime aikoina Ilkan elämän tase, debet ja kredit, on ollut pahasti epätasapainossa: ottoa liikaa mutta saamapuolella heikompaa." Tämä kappale "salaperäinen katoaminen"oli lainaus valtakunnan päälehden pakinasta.

KGB:n yhteyshenkilö?

Dosentti Hannu Rautkallio kertoo kirjassaan Moskovan päiväkirja 1989 - 1993, että Suomen nykyinen ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) analysoi vuonna 1979 Suomen kommunistiselle puolueelle juuri valitun kokoomuksen eduskuntaryhmän jäseniä. SKP:n pääsihteeri Sulo Vainionpää laati muistion aiheesta. Todennäköisesti raportti meni myös Neuvostoliiton kommunistiselle puolueelle. Rautkallion mukaan osallistuessaan muistion laatimiseen Kanerva toimi aivan kirjaimellisesti NKP:n asialla.
Ilkka Armas Mikael Kanerva oli Kokoomuksen nuorten liiton puheenjohtaja vuonna 1972. Kanervan KGB-kontakti oli Anatoli Vasin. Kanerva kertoili 4.10.1972 laveasti Kokoomuksen halukkuudesta yhteistyöhön Neuvostoliiton kanssa ja omasta suuresta kunnioituksestaan Neuvostoliiton kansaa kohtaan. Kanerva ja Vasin tapasivat ravintola Elitessä 22.5.1975. Vasin poistui maasta 20.5.1976. Tilalle tuli Valeri Silov. Kanerva järjesti Kokoomuksen nuorten liiton kanssa tilaisuuden 31.3.1977 ravintola Rivolissa, jonne Kanerva oli kutsunut Juri Hramtskovin. Kanerva oli noussut kansanedustajaksi ja palkitsi Hramtskovin hyökkäämällä kansanedustaja Tuure Junnilaa vastaan. Kanervan kontaktipinnan laajuus KGB:hen on selviö.

Erkin kommentti: Suomalaisten johtavien poliitikkojen tekstiviestit herättivät tiedotusvälineissä ja kansan keskuudessa laajaa huomiota ympäri maailman. Poliitikkojen arvostus kansan silmissä mureni. Mielestäni ei ole oikeaa verovarojen käyttöä valtion työsuhdepuhelimilla virka-aikana lähetellä tällaisia tekstiviestejä:

Kuulostaa lähes fantasialta. Oletko pitänyt puutarhasi kunnossa? Minusta on ihana joskus katsoa kun kumppani käy kuumana ja näyttää mistä on kyse. Et taida uskaltaa?
Haluatko tehdä sitä jossakin jännässä paikassa. Mikä se voisi olla? Miten ois kosketaa yökerhossa sua sormilla. Tulin just Suomeen Kaukasian alueelta. Mitä edessä, en nyt heti muista, mutta samat ajatukset jos teitä kiinnostaa istua alas, syödä ja katsoa mitä sitten... Mäkin olin ulkona ja olis tehnyt mieli ...vaikka nähdä.

Tekee mieli sinua tajuttomasti. Perhoset tulee aina kun näen sinut. Olit nätti ja aioin jaksaa keskiviikoiltana kanssasi. Sun hiustesi tuoksu on tyynyllä. Sun taitaa tehdä mieli, kaipaan sitä että pääsen laskemaan käteni lantiollesi ja vetämään puoleeni. Ei aio edes kysyä haluatko... Saat heti täyden latauksen. Sitten saunotaan ja ehkä uudestaan. Tekee mieli sinua ihan tajuttomasti. Saat nousemaan minut päällä. Saat nähdä miltä se näyttää kun se haluaa työntyä sinuun ja toivoo pehmeiden huuliesi hellivän. Paljonko pulssi mahtaa olla kun olen sisällä? Kerroin silloin mitä koko viikon teki mieli. Tunnet toivottavasti sykkeen sisälläsi kovana ja kuumana.

Katso video Kanerva ja valehtelu
http://www.yle.fi/player/player.jsp?name=El%E4v%E4+arkisto%2F05226_1

Ei kommentteja: