sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Reisjärviset – antakaa äänenne Jarmo Vuolteenaholle

Jarmo Vuolteenaho - nivalalainen kansanedustajaehdokas
Eija Nivala - kalajokinen kansanedustajaehdokas
Juha Pylväs - ylivieskalainen kansanedustajaehdokas

Reisjärvellä äänesti viime vaaleissa 1495 henkilöä 2440 mahdollisesta henkiläöstä. Keskusta sai 912 ääntä. Niistä Sanna Isola sai 398 ääntä, Markku Koski 154, Eero Isomaa 74, Inkeri Kerola 32. Nyt näitä äänestäneet henkilöt joutuvat valitsemaan uuden kohteen. Suosittelen Jarmo Vuolteenahoa, Eija Nivalaa ja Juha Pylvästä.
Reisjärvisten keskustalaisten kannattaa keskittää äänensä juuri näille kolmelle paikalliselle ehdokkaalle, koska silloin äänistä on konkreettista hyötyä. Viime vaaleissa ääniä saivat Tapani Tölli 154, Antti Rantakangas 79, Mirja Vehkaperä 15. Nämä äänet hyödyttävät puoluetta ei paikkakuntaa ja lähialuetta suoranaisesti. Koska keskusta tulee saamaan suuren voiton ja Juha Sipilä mahtavan äänipotin, niin on tärkeää vaalia oman alueemme etua ja keskitettävä äänet puolueista riippumatta alueen ehdokkaille.

Perussuomalaiset saivat 284 ääntä, mutta nyt perussuomalaisia ei kannata äänestää, koska äänet hyödyttävät vain oululaisia ehdokkaita. Siksi perussuomalaisia äänestäneiden on ajateltava kotiseuturakkaasti ja äänestettävä paikallisia ehdokkaita, joilla on läpimenomahdollisuus, siis Jarmo Vuolteenaho, Eija Nivala ja Juha Pylväs.

Vasemmistoliittoa äänesti 92 henkilöä. Nyt kaikki äänet on keskitettävä Katja Hänniselle.
Sosiaalidemokraatteja äänesti 86 henkilöä. Äänet hyödittivät vain oululaisia ja kajaanilaisia ehdokkaita. Nyt sdp-läisiä äämestäneiden tulee ajatella kotiseuturakkaasti ja äänestettävä kotiseutunsa ehdokkaista, joilla on mahdollisuus mennä läpi. Tällaisia ehdokkaita ovat Jarmo Vuolteenaho, Eija Nivala, Juha Pylväs, Hanna Halmeenpää ja Katja Hänninen.

Kansallinen kokoomus sai 57 ääntä ja ne hyödyttivät vain oululaisia ja kajaanilaisia ehdokkaita. Nyt on ajatelta kotiseuturakkaasti ja äänestettävä oman alueen ehdokkaita Jarmo Vuolteenahoa, Eija Nivalaa, Juha Pylvästä ja Hanna Halmeenpäätä.

Kristillisdemokraatteja äänesti 22 henkilöä. Äänet olivat käytännössä merkityksettömiä, koska kristillisdemokraatit eivät saanet kansanedustajapaikkaa. Kristillisdemokraattien kannattaakin nyt keskittää äänensä kirkkoherra Eija Nivalalle.

Vihreit' äänesti vain 21 henkilöä. Nyt nämäkin äänet on keskitettävä ja äänestettävä Hanna Halmeenpäätä. Muille puolueille annetut äänet menevät harakoille.


Ei kommentteja: