sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Oulaistelaiset – ehdokkaanne on Juha Pylväs

Ylivieskalainen kansanedustajaehdokas Juha Pylväs
Haapavetinen kansanedustajaehdokas Antti Rantakangas
Kalajokinen kansanedustajaehdokas Eija Nivala

Oululaisissa äänesti viime eduskuntavaaleissa 4135 henkilöä 6389 mahdollisesta. Keskustaa äänesti 1766 henkilöä. Juho Mattilaa äänesti 444 henkilöä, Inkeri Kerolaa 107 henkilöä, Sanna Isolaa 80 henkilöä, Markku Koskea 37 henkilöä, Eero Isomaata 35 henkilöä. Nyt kaikki nämä äänestäjät ovat uuden valinnan edessä. Antti Rantakangas sai Oulaisista 720 ääntä., Tapani Tölli 124 ääntä. Keskustalaisten tulisi nyt valita ykkösehdokkaaksi ylivieskalainen Juha Pylväs, kakkosehdokkaaksi haapavetinen Antti Rantakangas ja kolmosehdokkaaksi Eija Nivala. Jos vain nämä kolme saavat keskustan äänet niin kaikki kolme varmistavat kansanedustajapaikkansa.

Perussuomalaiset saivat 634 ääntä, mutta nyt on turha äänestää perussuomalaisia, koska ne äänet hyödyttävät vain oululaisia ehdokkaita. Siksi perussuomalaisia äänestäneiden kannattaa nyt olla kotiseuturakkaita ja keskittää äänensä juuri Juha Pylvälle, Antti Rantakankaalle ja Eija Nivalalle.

Sosiaalidemokraatit saivat 507 ääntä, mutta nämä äänet hyödyttivät silloin ja tulevaisuudessa vain oululaisia tai kajaanilaisia ehdokkaita. Siksi sosiaalidemokraattien kannattaa valita ehdokkaakseeen joku kolmesta keskustalaisesta ehdokkaasta vai vihreiden Hanna Halmeenpää tai vasemmistoliiton Katja Hänninen.

Kokoomus sai 506 ääntä ja kokoomusta äänestäneiden kannattaa ajatella kotiseuturakkaasti, sillä kokoomusta ääenstävän ääni hyödyttää oulaista tai kajaanilaista ehdokasta. Jos halutaan, että ääni vaikuttaa kotiseudun kehittämiseen niin silloin kannattaa kokoomuslaisten keskittää äänensä kirkkoherra Eija Nivalalle.

Vasemmistoliitto sai 351 ääntä. Niistä Katja Hänninen sai 233. Nyt kannattaa vasemmistoliittoa äänestävien keskittää äänensä Katja Hänniselle.

Kristillisdemokraatit saiva 232 ääntä. Kristillisdemokraateille annettu ääni menee hukkaan, sillä kristillisdemokraateilla ei ole mahdollisuutta saada kansanedustajaa Oulun vaalipiiristä. Kristillisdemokraattien kannattaa keskittää äänensä kirkkoherra Eija Nivalalle.

Vihreitä äänesti 110 henkilöä. Nyt kaikki vihreiden äänet kannattaa keskittää Hanna Halmeenpäälle.


Muita puolueita ei kannata äänestää, sillä äänet menevät harakoille.

Ei kommentteja: