lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kalajokiset – äänestäkää oman paikkakunnan ehdokkaita.

Eija Nivala
Hanna Halmeenpää
Katja Hänninen - raahelainen istuva kansanedustaja, joka joutuu kamppailemaan kovasti paikastaan ja tarvitsee siksi ne äänet Kalajoelta, jotka eivät äänestä Nivalaa ja Halmeenpäätä.

Keskustan Eija Nivalalla on mahdollisuus päästä kalajokisten äänillä eduskuntaan. Siksi äänet kannattaa keskittää. Vihreiden Hanna Halmeenpää saa todennäköisesti vihreistä eniten ääniä Oulun vaalipiirissä ja tulee siten valituksi eduskuntaan. Jos ette voi äänestää Eija Nivalaa, niin äänestäkää Hanna Halmeenpäätä. Seuraavaksi kalajokisittain lähin vaihtoehto on raahelainen vasemmistoliiton Katja Hänninen, joka tarvitsee niiden äänet, jotka eivät äänestä Nivalaa ja Halmeenpäätä. Hänniselle ja kalajokisille on tärkeää, että Katja Hänninen uudistaa kansanedustajapaikkansa.

Tässä on viime eduskuntavaalien 2011 tulokset Kalajoella

Eija Nivala sai Kalajoelta edellisissä vaaleissa 1714 ääntä ja keskustapuolue sai ääniä 3356.
Koski, Kerola, Isomaa, Isola ja Mattila eivät ole ehdokkaana nyt eli näiden äänestäjät ( 544) joutuvat etsimään uuden kohteen äänilleen. Suosittelen Eija Nivalan äänestämistä. Kalajokisten on turha äänestä Juha Sipilää, Tapani Tölliä sekä Antti Rantakangasta, koska ne pääsevät muutoinkin eduskuntaan. Nyt nämätkin 792 ääntä on keskitettävä Eija Nivalalle.

Juha Sipilä sai 395 ääntä
Tapani Tölli 199 ääntä
Antti Rantakangas 197 ääntä
Markku Koski 176 ääntä
Inkeri Kerola 170 ääntä
Eero Isomaa 159 ääntä
Sanna Isola 118 ääntä
Juho Mattila 87 ääntä

Jos keskustalaiset keskittäisivät äänensä oman paikkakunnan ehdokkaalle niin ääniä tulisi 3356.

Kristillisten Veli Ainali sai viime vaaleissa 125 ääntä, eikä ole nyt ehdokkaana. Kristillisten änimäärä Kalajoella viime vaaleisa 293 ääntä. Nyt kristilliset voisivat keskittää äänensä papille eli nämäkin äänet kannattaa keskittää Eija Nivalalle.

Perussuomalaisille annetut äänet menevät käytännössä puolueelle ja oululaisten ehdokkaiden hyväksi, siksi kalajokisten ei kannata äänestää perussuomalaisia, vaan on parempi keskittää äänet oman paikkakunnan ehdokkaalle Eija Nivalalle.
Perussuomalaisten äänimäärä Kalajoella oli 16.0 % 6827 eli 1094 ääntä, jotka kannattaa keskittää Eija Nivalalle, sillä ylivieskalaiselle Juha Liukkosella ei ole mahdollisuuksia tulla valituksi, joten Liukkoselle annettu ääni menee perussuomalaisen puolueen hyväksi ja oululaisten ehdokkaiden hyödyksi, samoin kuin kaikki muutkin perussuomalaisille annetetut äänet. Siis ei ole kovin kotiseuturakasta toimintaa äänestää oululaisia ehdokkaita, kun omalta paikkakunnaltakin on tärkeää saada ehdokas läpi.

Näin saataisiin Eija Nivalan äänimääräksi 4463 ääntä Kalajoelta. Kun lisäksi otetaan huomioon, että kokoomuksen ehdokkaalle Hanna Saarelle annetut äänet menevät puolueen hyväksi ja hyödyttävät vain joko oululaista tai kajaanilaista ehdokasta, niin on järkevämpi keskittää äänet Eija Nivalalle. Kokoomuksen äänimäärä viime vaaleissa Kalajoella oli 474 ääntä.

Hanna Halmeenpää sai 447 ääntä. Vihreiden äänimäärä viime vaaleissa Kalajoella oli 502. Nyt kannattaa kaikki vihreiden äänet keskittää Hanna Halmeenpäälle.
Vasemmistoliitto sai Kalajoelta viime vaaleissa 560 ääntä, joista Martti Korhonen, joka nyt ei ole ehdokkaan sai 176 ääntä. Vasemmistoliittolaisten kannattaa keskittää äänensä ensimmäisenä kalajokisille ehdokkaille Eija Nivalalle tai Hanna Halmeenpäälle ja jos nämä eivät jostain syystä käy päinsä niin äänet kannattaa keskittää rahelaiselle Katja Hänniselle, joka joutuu käymään erittäin tiukan kamppailun oululaisen ehdokkaan kanssa kansanedustajapaikasta. Katja Hänninen on kalajokisittain erittäin hyvä kansanedustajaehdokas.

SDP sai Kalajoelta viime vaaleissa 487 ääntä. Ne äänet menevät puolueelle eli oululaiselle ja kajaanilaiselle kansanedustajaehdokkalle. Jos SDP:n äänestäjät ajattelevat kotiseuturakkaasti, niin voisivat äänestää kalajokisia ehdokkaita Eija Nivalaa tai Hanna Halmeenpäätä tai mahdollisesti raahelaista Katja Hännistä, joka todella tärvitsee ääniä mennäkseen läpi.


Muille puolueille annetut äänet ovat hukkaanheitettyjä ääniä, sillä muiden puolueiden edustajilla ei ole mahdollisuuksia tulla valituksi kansanedustajaksi.

Ei kommentteja: