sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Raahelaiset – ehdokkaanne on Katja Hänninen

Raahelainen kansanedustajaehdokas ja nykyinen kansanedustaja Katja Hänninen. Nyt raahelaisten on keskitettävä äänensä puolueista riippumatta Katja Hänniselle.
Kalajokinen keskustan ehdokas Eija Nivala
Kalajokinen vihreiden ehdokas Hanna Halmeenpää

Raahessa äänesti viime vaaleissa 11316 henkilöä 17792 mahdollisesta. Eniten ääniä keräsi keskusta 3405 ääntä, joista Inkeri Kerola sai 2008. Valitettavasti Hanna-Leena Mattilalla ei ole mahdollisuutta tulla valituksi kansanedustajaksi uuten ja melko tuntemattoman ehdokkaana. Siksi hänelle annettu ääni menee puolueen hyväksi eikä hyödytä suoranaisesti Raahen aluetta. Siksi suosittelen äänen antamista esimerkiksi Eija Nivalalle tai Hanna Halmeenpäälle jos ei pysty jostain syystä äänestämään Katja Hännistä.

Vasemmistoliitto sai 2894 ääntä, joista Katja Hänninen sai 2047 ääntä. Nyt kaikki äänet on keskitettävä Katja Hänniselle tai muutoin on vaara, että Katja Hänninen putoaa eduskunnasta ja Raahe jää kokonaan ilman kansanedustajaa. Siksi vetoan raahelaisiin, että tässä tilanteessa antavat äänensä Katja Hänniselle puolueista riippumatta jotta varmistetaan kansandustajan paikka raahelaiselle.

Perussuomlaisia ei kannata äänestää, koska se hyödyttää vain oululaisia ehdokkaita. Siksi Raahessa perussuomalaistenkin tulee äänestää ensi sijassa Katja Hännistä jotta varmistetaan Katja Hännisen läpimeno.

Sosiaalidemokraatit saivat 1366 ääntä, mutta nämä äänet eivät hyödyttäneet Raahen aluetta, vaan oululaisia ja kajaanilaisia ehdokkaita. Sosiaalidemokraattienkin tulisi ajatella kotiseuturakkaasti ja annettava äänensä Katja Hänniselle. Jos tämä ei ole mahdollista niin vaihtoehtoina ovat Hanna Halmeenpää ja Eija Nivala.

Kansallinen kokoomus sai 1019 ääntä. Nämä äänet hyödyttivät vain puoluetta ja oululaisia ja kajaanilaisia ehdokkaita. Siksi kokoomuslaistenkin tulisi äänestää omaa paikallisehdokkasta Katja Hännistä, mutta jos tämä on mahdotonta niin vaihtoehtoina ovat Hanna Halmeenpää ja Eija Nivala.

Kristillisdemokraatit saivat 384 ääntä, mutta ne olivat merkityksettömiä, koska kristillisdemokraatit eivät saaneet kansanedustajan paikkaa. Nyt kannattaa kristillisdemokraattienkin keskittää ääneet kirkkoherra Eija Nivalalle.

Vihreät saivat Raahessa 339 ääntä. Nyt nämä äänet kannattaa keskittää Hanna Halmeenpäälle.


Muita puolueita ei kannata äänestää, koska äänet menevät harakoille.

Ei kommentteja: