sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Alavieskalaiset – keskittäkää äänenne omalle papille

Eija Nivala - Alavieskan kirkkoherra

Vime vaaleissa keskusta sai Alavieskassa 844 ääntä, joista Eija Nivala sai 382.
Nyt ehdokkaana ei ole Juho Mattila (53 ääntä), Markku Koski ( 50 ääntä), Sanna Isola (46 ääntä), Inkeri Kerola ( 27 ääntä). Näin vajaa kaksisataa äänestäjää joutuu valitsemaan uuden kohteen äänelleen. Suosittelen Eija Nivalan äänestämistä. Alavieskalaisten ei kannata äänestää Antti Rantakangasta (121 ääntä), Tapani Tölliä ( 54 ääntä), Juha Sipilää ( 34 ääntä), Mirja Vehkaperää ( 11 ääntä), Niilo Kerästä ( 9 ääntä), koska nämä eivät ole tämän alueen ehdokkaita. Nyt on tärkeintä saada kansanedustaja omasta kunnasta eli saada Alavieskan pappi Eija Nivala eduskuntaan. Siksi nämä edelläluetellut 229 äänestäjää voisivat nyt äänestää Eija Nivalaa.

Perussuomalaisia ei alavieskalaisten kannata äänestää, koska ne äänet hyödyttävät vain oululaisia ehdokkaita. Juha Liukkosella ei ole mitään mahdollisuuksia tulla valituksiksi, joten Liukkostääänestäneet ja muut perussuomalaisia äänestäneet, antakaa äänenne nyt Eija Nivalalla, oman paikkakunnan kirkkoherralla.

Kristilliset eivät saa ehdokasta läpi Oulun vaalipiiristä, joten heitä on turha äänestää. Kristillisten listoilla oli viime vaaleissa oli ehdolla suntio Simo Kähtävä. Nämä äänet kannattaa nyt kohdistaa papille, sillä nyt niillä äänillä voi vaikuttaa. Kristillisten äänimäärä Alavieskassa oli viime vaaleissa 115. Kannattaa äänestää nyt pappia.

SDP sai viime vaaleissa Alavieskassa 89 ääntä. Nyt kannattaa nämätkin äänet kohdistaa alueen ehdokkaille, joilla on mahdollisuus tulla valituksi. Siis keskustan Eija Nivala, vihreiden Hanna Halmeenpää ja vasemmistoliiton Katja Hänninen

Vasemmistoliittoa äänesti Alavieskassa 54 henklöä. Nyt kaikki äänet on kohdistettava oman kunnan ehdokkaalle Eija Nivalalle, tai naapurikunnan ehdokkalle Hanna Halmeenpäälle tai raahelaiselle Katja Hänniselle, joka todella tarvitsee kaiken tuen jotta hän voisi uusia kansanedustajapaikkansa.

Kokoomusta Alavieskassa äänesti viime vaaleissa 39 henkilöä. Nyt kokoomusta äänestävien äänistä hyötyvät vain oululainen tai kajaanilainen ehdokas. Siksi nämä äänetkin kannattaa kohdistaa paikkakunnan omalle ehdokkaalle eli kirkkoherra Eija Nivalalle.


Kaikkille muille puolueille annetut äänet menevät harakoille, sillä niillä ei ole mahdollisuuksia saada edustajia eduskuntaan.

Ei kommentteja: