keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Urhojansa kansavalta, työntää esiin kaikkialtaJuhani Suomi on kirjoittanut erinomaisen kirjasarjan presidentti Urho Kekkosesta. Keskustan vaalimainoksissa kehotetaan viemään "urhoutta Eurooppaan". Juhani Suomi kiritisoi erittäin voimakkaasti 19.5.2009 Kalevassa keskustan vaaliteemaa. Juhani Suomen mukaan "alun perin presidentti Urho Kekkosen nostaminen vaalikampanjan keulakuvaksi saattoi olla viimeinen epätoivoinen yritys vierittää puoluetta takaisin aatteellisille juurilleen ja palauttaa mieliin, että politiikan johtotähtenä aina ja kaikessa tulisi olla Suomen oma etu.

Olen Juhani Suomen kanssa samaa mieltä, että Keskustan vaaliteema on erittäin epäonnistunut. Suomi on oikeassa myös siinä, kun hän kirjoittaa "Kun kallis mainostoimisto pääsi asialle, oli vatkuli valmis". Juhani Suomen mukaan vielä onnettomampia ovat olleet Keskustan johdon hengenkohotuspuheet. Kun Matti Vanhanen nostaa Esko Ahon Kekkosen rinnalle, ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Suomen mukaan Keskusta on jo ajat sitten irronnut Alkion ja Kekkosen viitoiltamalta tieltä. Hehän vannottivat unohtamasta köyhän asiaa. Aho ja hänen myöhemmät opetuslapsensa eivät köyhää tuntisi, vaikka sellainen vastaan kävelisi. Mutta pitikä se tehdä tiettäväksi kaikille, Suomi kirjoittaa.

Mutta huonosti pyyhkii toisellakin suurella puolueella. Eniten hämmästyttää Urpilaisen näkemys Suomen itsenäisyyestä. Hänen mielestään se pohjaa enää itsenäiseen puolutuskykyyn. "Ulko- ja turvallisuuspoliittisesti" Suomi on hänen mielestään liittoutunut ja "sitoutunut EU:n turvallisuusyhteisöön" (mikähän sekin on?), mitä Urpilainen vankasti tukee, Juhani Suomi kirjoittaa. Suomen mukaan "Urpilainen voi olla kyvykäs monella allalla. Turvallisuuspolitiikka ja ulkopolitiikka - joiden erot eivät ole hänelle selvinneet - eivät kuulu niihin", Suomi päättä kirjoituksensa.

Mitkä asiat ovat Keskustan kannatuksen laskun syynä?

Mielestäni Juhani Suomi on oikeassa siinä, että Keskustan johtohenkilöt eivät köyhää tuntisi vaikka sellainen vastaan kävelisi. Mielestäni köyhän, vähäosaisen ja puolutuskyvyttömän ihmisen aseman unohtaminen on Keskustan kannatuksen laskun syy. Otan esimerkkinä päiväkirjastani muutamia kirjoituksia, jotka paljastavat Keskustan kannatuksen laskun syyn. Keskustan politiikka onn ollut kansan etujen vastaista.

Ahneuden loppu - missä on vastuunkantajien vastuu
http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2009/04/ahneuden-loppu-missa-on.html

Miljardien veronkierto oikeuskansleri Jaakko Jonkan päätöksellä
http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2008/11/miljardien-veronkierto-oikeuskansleri.html

Maanviljelijöiltä salattua tietoa - mitä tästä seuraa

http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2009/01/maanviljelijilt-salattua-tietoa-mit-tst.html

Johtohenkilöiden erikoiset harrastukset

Keskustan johtohenkilöiden pääministeri Matti Vanhasen ja eurovaaliehdokas kansanedustaja Antti Kaikkosen erikoiset harrastukset eivät lisää luottamusta keskustan politiikkaan. Drita Lulic on sama nainen, jonka kanssa pääministeri Matti Vanhanen lähetteli niin sanottuja 69-viestejä viime kuntavaalien aikaan. Lulic oli kuntavaaliehdokkaana Kaikkosen kotikunnassa Tuusulassa. Seiskan tietojen mukaan Kaikkonen on lähetellyt Lulicille yöllä tekstiviestejä, joissa hän on on kertonut haluavansa tulla käymään. Lulicin mukaan Kaikkonen on myös pyytänyt naista juhliin, jossa kansanedustaja Kaikkosen vaimo Satu Taiveaho ei ole ollut paikalla.
Myös Urho Kekkonen oli aktiiivinen naisasioissa, mutta palataan siihen asiaan myöhemmin. Nyt Keskusta on viemässä tätä "urhoutta Eurooppaan". Sinne on pyrkimässä muun muassa Keskustan Antti Kaikkonen.
Keskustan eurovaaliehdokasasettelu ei ehkä vastaa peruskannattajien näkemystä ja arvomaailmaa. 14.4.2009 lehdet uutisoivat, että Korhonen lähtee keskustan eurovaaliehdokkaaksi. Otsikon luettuani ajattelin, että kysymys keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhosesta. Erehdyin. Kysymys onkin Johanna Korhosesta. Rekisteröidyssä suhteessa naisen kanssa elävä Korhonen ei ehkä vastaa takametsien miesten arvomaailmaa. Hän nousi julkisuuteen Lapin Kansan päätoimittajavalinnan myötä. Korhonen valittiin Alma Median omistaman lehden päätoimittajaksi viime vuonna, mutta kustantaja purki työsuhteen ennen kuin pesti ehti alkaa. Sataako tämäkin valinta perussuomalaisten laariin?

Eurovaalien jälkeen Keskustan on pakko tehdä ratkaisut johtajakysymyksessä sekä politiikan suunnassa, sillä muutoin Keskustan kannatus ei voi lähteä nousuun.

Ei kommentteja: