sunnuntai 26. maaliskuuta 2023

MA 27.03.2023 Kuudes ennakkoäänestyspäivä - pääministerivaalit

 

Ennakkoäänestys on alkanut vilkkaampana kuin neljä vuotta sitten. Tämä on hyvä asia perussuomalaisten kannalta.Saija Hyvönen 144

Oulun vaalipiirin perussuomalaiset ehdokkaat

https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit/alue/oulu
Perussuomalaisten ehdokkaat koko Suomi

https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit


Eduskuntavaali­ehdokkaan vaalimainos ”puukotettiin” – Pelkää henkensä puolesta: ”Pitää entistä enemmän katsella selkänsä taakse”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5eb70f8a-b88d-4437-8ff8-7bac6ed84a0d


Tornio järjestelykeskus - Samuli Sibakoff

https://www.youtube.com/watch?v=91U4TMuhsMA&t=3s


TornioOsa5

https://www.youtube.com/watch?v=0wFyhWA1oBE


Samuli Sibakoff - Tornion tapahtumat

https://www.youtube.com/watch?v=NLXfJWhe-bk&t=33s


Erkin kommentti: Tuolloin sisäministerinä toimi Kokoomuksen Petteri Orpo joka ei sulkenut rajoja niin kuin olisi pitänyt tehdä. Minulla on sellainen käsitys, että Suomen, Ruotsin ja Saksan kesken oli salainen sopimus maahantunkeutujien vastaanotosta Suomeen. Järkyttävää toimintaa kun 32500 maahantunkeutujaa päästettiin Suomeen. Irakilaisia nuoria miehiä, rintamakarkureita ja ISIS-sotilaita.


Uutta tietoa Zyskowiczin hyökkäyksestä: Keski-ikäinen mies pysyy poliisin hallussa

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/275edab5-9bd1-499f-9653-1445533993de


Politiikan puskaradio: Jännitys tiivistyy viikko ennen vaaleja – Persut kärkkyy kokoomuksen paikkoja useassa vaalipiirissä

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d1bf246d-385b-4c04-91ed-d15ec24b3888


Jo yli miljoona ihmistä äänestänyt ennakkoon

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009478730.html

Kolmen aikoihin päivitetty tilasto ennakkoäänestysaktiivisuudesta kertoo, että yhteensä 1 005 402 suomalaista on jo antanut äänensä eduskuntavaaleissa. Se vastaa 22,2 prosenttia äänioikeutetuista.

Naiset ovat näissäkin vaaleissa olleet, ainakin tähän asti, miehiä innokkaampia äänestämään. Nopeimmat ennakkoäänestäjät löytyvät tällä hetkellä Satakunnan (26,9) ja Pirkanmaan (26,6) vaalipiireistä. Ennakkoäänestys ei näytä innostaneen sen sijaan suuria massoja liikkeelle Ahvenanmaalla (12,6).


Oulun vaa­li­pii­ris­sä on ää­nes­tet­ty en­nak­koon toi­sek­si vähiten koko maassa – E­dus­kun­ta­vaa­lien en­nak­koää­nes­tyk­sen ää­nes­tysp­ro­sent­ti nousi 24,4:ään

https://www.kaleva.fi/oulun-vaalipiirissa-on-aanestetty-ennakkoon-toisek/5434887

Sunnuntai-iltaan mennessä liki joka neljäs kotimaan äänioikeutetuista oli antanut äänensä eduskuntavaalien ennakkoäänestyksessä.

Viidentenä ennakkoäänestyspäivänä sunnuntaina oli iltakuuteen mennessä antanut äänensä 24,4 prosenttia Suomessa asuvista äänioikeutetuista. Samalla äänestäneiden määrä oli ylittänyt miljoonan.

Ennakkoäänestys on ollut vilkkaampaa kuin edellisissä eduskuntavaaleissa, jolloin äänensä oli vastaavana ajankohtana viidentenä ennakkoäänestyspäivänä antanut 22 prosenttia.

Naisten äänestysprosentti kipusi 25,3:een, miesten äänestysprosentti oli 23,4.Oulun vaalipiirissä ennakkoon on äänestänyt nyt 22 prosenttia äänioikeutetuista, eli aktiivisuus on maan keskiarvoa alhaisempaa. Oulun vaalipiirissä on äänestetty toiseksi vähiten koko maassa, kun perää pitää Ahvenanmaan vaalipiiri. Eniten ennakkoon on äänestetty Pirkanmaalla. Alueen äänestysprosentti on 27,9.

Oulun vaalipiirin ahkerimmat äänestäjät löytyvät Puolangalta, jossa jo lähes kolmannes äänioikeutetuista on antanut äänensä. Pienin äänestysprosentti vaalipiirissä on Paltamossa, 18 prosenttia.

Ennakkoon ehtii äänestämään vielä maanantaina ja tiistaina. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2. huhtikuuta.


Erkin kommentti: Ennakkoon on äänestetty Oulun vaalipiirissä toiseksi vähiten koko maassa. Mielestäni tämä johtuu siitä että nyt on entistä enemmän epävarmoja äänestäjiä. Viime vaaleihin nähden keskustaa äänesätneet henkilöt joutuvat valitsemaan uuden ehdokkaan, koska Juha Sipilä, Juha Pylväs ja Antti Rantakangas eivät ole ehdolla. Lisäksi monia muita tunnettuja henkilöitä ei ole nyt ehdokkaana. Keskusta on menettämässä jopa kaksi kansanedustajan paikkaa Oulun vaalipiirissä, jos perussuomalaiset tekevät erinomaista vaalityötä vielä vaalipäivään asti. Oulun vaalipiirin tulos ratkaistaan Oulun kaupungissa, jossa on yli 165 000 ääinoikeutettua.

Ei kommentteja: