perjantai 10. maaliskuuta 2023

Tuhlaajapojan paluu

 


Tuhlaajapojan/tytön paluu


SDP, vasemmistoliitto ja vihreät eivät suostu PS:n kanssa hallitukseen – tutkija: ”Käänteistä blokkipolitiikkaa”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/39c2de8f-85c6-4d27-bfcd-4d8039c69666


Henriksson: Rkp ei lähde hallitukseen, joka tekee ”perussuomalaista politiikkaa

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009435064.html


Saarikko: Nykyinen hallitus­pohja ei voi jatkaa vaalien jälkeen

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009443677.html


Keskusta on palaamassa kotiinsa. Tuhlaajapojan paluu.Vertaus kertoo isästä ja hänen kahdesta pojastaan. Nuorempi pojista pyysi saada perintöosansa etukäteen. Isä suostui tähän, ja poika lähti maailmalle tuhlaamaan isänsä hänelle antamaa perintöä. Köyhdyttyään poika meni sikopaimeneksi. Sika on juutalaisuudessa saastainen eläin. Pojalla oli nälkä, ja hän olisi halunnut syödä sikojen ruokaa, mutta hänelle ei annettu edes sitä. Lopulta poika palasi isänsä taloon. Hän pyysi isältään päästä tämän palvelijaksi, koska ei mielestään enää ansainnut, että häntä kutsuttaisiin tämän pojaksi. Mutta isä pyysi riemuiten poikaa tulemaan takaisin omaksi pojakseen ja järjesti juhlan poikansa paluun kunniaksi. Vanhempi poika suuttui tästä. Hän ihmetteli, miksi isä järjesti juhlan hänen vastuutonta elämää eläneelle veljelleen, vaikkei ollut koskaan järjestänyt juhlaa hänelle. Tähän isä vastasi, että tämä vanhempi poika oli jatkuvasti ollut hänen luonaan, mutta nuorempaa poikaa piti juhlia, koska hän oli ollut poissa ja sitten palannut.


Suomeen on muodostunut kaksi poliittista leiriä. On vasemmisto ja oikeisto. USA:ssa on demokraatit ja republikaanit. Ruotsissa on oikeisto ja vasemmisto. Mitä isot edellä sitä Suomi perässä.

Jos oikeisto voittaa eduskuntavaalit Suomessa , niin oikeisto: perussuomalaiset, kokoomus, keskusta, kristilliset ja Liike Nyt muodostavat hallituksen.
Ei kommentteja: