keskiviikko 8. maaliskuuta 2023

Nämä ovat blokkivaalit – keskusta on avainasemassa

 


Sdp, Vasemmistoliitto, Vihreät ja RKP ovat etukäteen kieltäytyneet hallitusyhteistyöstä Perusuomalaisten kanssa. Näin ollen näistä eduskuntavaaleista on tullut blokkivaalit. Äänestäjä tietää etukäteen minkälaista politiikkaa haluaa seuraavan hallituksen toteuttavan.

Näissä vaaleissa oikeiston muodostaa Kokoomus, Perussuomalaiset, Keskusta, Kristilliset ja Liike Nyt. Vasemmiston muodostaa SDP, Vasemmistoliitto, Vihreät sekä yllättäen myös RKP.

Näillä näkymin oikeisto voittaa vaalit ja sen suurin puolue on jo kokoomus tai perussuomalaiset. Keskustalla on miettimisen paikka. Tiedossa on merkittävä tappio. Siitä huolimatta keskustaa tarvitaa oikeiston hallitukseen. Minä olen sitä mieltä, että Keskusta ja Perussuomalaiset voisivat olla tulevaisuudessa yksi ja sama puolue.


Äänestäjän on nyt erittäin tärkeä päättää millaista politiikkaa tuleva hallitus tekee. Oikeistolle tärkeitä asioita ovat koti, isänmaa ja kestävä talous. Vasemmistolle tärkeitä asioita ovat globalismi, epäisänmaallisuus ? ja velaksi eläminen. Vasemmistopolitiikalle varmaan on parempiakin määritelmiä, mutta minulle tuli nämä asiat tulivat ensimmäisenä mieleen.


Äänestäjän on nyt tärkeä asia huomata, että Suomi on muuttunut, kun keskusta on ollut vihrenvasemmistohallituksen aisankannattajana. Keskusta on menettänyt kannatuksensa suurelta osaltaan tämän virheen takia. Keskustan on nyt päätettävä onko se oikeisto vai vasemmistopuolue. Se on kerrottava etukäteen äänestäjille, jotta äänestäjä tietäisi äänestääkö hän oikeistolaista vai vasemmistolaista politiikkaa. Minä toivon, että RKP:n äänestäjät vaativat samaa RKP:n johdolta. Siis onko RKP oikeisto- vai vasemmistopuolue? Näissä vaaleissa jokainen ääni on tärkeä.

Ei kommentteja: