perjantai 31. maaliskuuta 2023

PE 31.03.2023 Pääministerivaalit- kaksi yötä vaaleihin

 

Saija Hyvönen 144

Oulun vaalipiirin perussuomalaiset ehdokkaat

https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit/alue/oulu

Perussuomalaisten ehdokkaat koko Suomi

https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit

Oulun vaalipiirin tulos ratkaistaan Oulu kaupungissa, jossa on yli 170 000 äänioikeutettua.


Uusi ennuste povaa perussuomalaisille vaalien ykkössijaa – PS 44, KOK 42, SDP 42, KESK 24 kansanedustajaa

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e56db72f-d16c-4196-9de5-6bd9dffb2c4b

Perussuomalaisilla on viimeinen läpimenijä Satakunnassa, Hämeessä, Pirkanmaalla, Kaakkois-Suomessa ja Savo-Karjalassa, ja ensimmäinen putoaja Helsingissä, Uudellamaalla, Keski-Suomessa, Oulussa ja Lapissa.

Oulu perussuomalaiset 4 kokoomus 3 sdp 2 keskusta 6 vasemmistoliitto 2 vihreät 1


Analytiikkayhtiö Accuscoren Iltalehdelle laatiman paikkajakoennusteen mukainen paikkajako on lähes sama kuin minun eilen esittämäni ennuste. Yhteistä on se, että Satakunta, Häme ja Pirkanmaa saa lisäpaikat. Minun ennusteessani Uusimaa ja Oulu ovat saamassa lisäpaikat ja mahdollisesti myös joku näistä vaalipiireistä Helsinki, Keski-Suomi, Lappi ja Vaasa.


Accuscoren mukaan perussuomalaiset saavat Oulussa vain neljä paikkaa. Minun ennusteeni mukaan kuusi paikkaa on mahdollinen. Jos tästä otetaan keskiarvo niin viisi paikkaa on todennäköinen ja silloin ne menevät Sebastian Tynkkyselle, Olli Immoselle, Jenna Simulalle ja Saija Hyvöselle ja viimeistä paikasta kamppailevat Eila Aavakare ja Ville Vähämäki.


Keskustan osalta Accuscoren ennuste merkitsee kuutta paikkaa. Siis Mikko Kinnunen, Pekka Aittakumpu, Tuomas Kettunen, Hanna-Leena Mattila ja Eija Nivala ja lisäksi vielä yksi valitaan Oulun vaalipiiristä. Minä en usko että Keskusta saa kuutta paikkaa ja pidän jopa viidettäkin paikkaa kyseenalaisena. Mielestäni Keskustan ehdokaslista on aika kevyt. Tässä kohdin minun ennusteeni eroaa Accuscoren ennusteesta.


Oulun vaalipirin tulos ratkeaa Oulun kaupungissa, jossa on yli 170 000 äänioikeutettua ja siksi Keskustan osalta Susanna Kisner ja Lauri Nikula voivat olla viiden joukossa.


Olen huolissani Kalajoen alhaisesta ennakkoäänestysprosentista. Kalajokiset äänestäjät joutuvat nyt valitsemaan uuden kohteen äänelleen ja ehkä siitä johtuu passivisuus. Minua huolestuttaa Kalajoen keskustan hajanaisuus ja passiivisuus. Esimerkiksi Eija Nivala tarvitsee yli 6000 ääntä tullakseen valituksi.


Sanna Marinin viimeinen tanssi


Finnish PM Sanna Marin parties hard at private event in leaked social media videos

https://www.youtube.com/watch?v=l21A3tS6_vs&t=5s
Ei kommentteja: