lauantai 25. maaliskuuta 2023

LA 25.03.2023 Neljäs ennakkoäänestyspäivä – pääministerivaalit

Ennakkoäänestys on alkanut vilkkaampana kuin neljä vuotta sitten. Tämä on hyvä asia perussuomalaisten kannalta.


Saija Hyvönen 144

Oulun vaalipiirin perussuomalaiset ehdokkaat

https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit/alue/oulu

Perussuomalaisten ehdokkaat koko Suomi

https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit


Uusi ilmiö nousee Suomen demokratiassa: Tästä on kyse, kun kansalainen äänestää tahallaan "pieleen"

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c1674eb0-6a2a-480a-b0c5-c61f50909037

Keskustelu taktisesta äänestämisestä on kirvoittanut kipakkaa keskustelua vaalien alla etenkin vihreiden ja SDP:n puolueväen kesken. Jo tammikuussa pääministeri Sanna Marin (sd) julisti politiikan toimittajien yhdistyksen tentissä, että SDP:n vaalivoitto on ainoa tapa estää porvarihallituksen synty ensi vaalikaudella. Tällä viikolla pääministeri toisti asian Ylen puheenjohtajatentissä. Vain SDP:n voitto voi varmistaa, että Suomeen ei tule perussuomalaisten ja kokoomuksen pohjalta hallitusta. SDP:n viestintää on paheksuttu etenkin vihreiden riveistä. Puolueessa on katsottu, että Marinin johdolla demarit kannustavat ihmisiä äänestämään arvojaan vastaan taktikoidakseen SDP:lle vaalivoiton.


Ville Niinistö hermostui taktiseen äänestämiseen: ”Tuo ei ole enää ok”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/28c89246-f78f-4112-b2bc-375257782d8d

Europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr) on hermostunut vaalien alla pääministeripuolue SDP:n vaalikampanjaan. Niinistö ihmettelee, miten vihreät ovat sietäneet SDP:tä hallituksessa. Ville Niinistö kirjoittaa: Sen verran paljon demarit piruilevat vaalikampanjoinnissaan vihreille ja vasemmistoliitolle, että puolueella voi olla kaverit vaalien jälkeen vähissä. Se että kehottaa ihmisiä äänestämään omien ensisijaisten arvojensa vastaisesti on ala-arvoista kampanjointia ja vallanhimoa.


Kommentti: Mitä Sanna Marin tekisi vaalivoitolla? Ei paljon mitään

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/525ab7ac-fa22-4711-8aa1-930e99edef20

Politiikka on tunnetusti mahdollisuuksien taidetta, mutta siitä huolimatta on syytä kysyä, mitä Sanna Marinin SDP tekisi vaalivoitolla, jos se onnistuisi sellaisen nappaamaan reilun viikon päästä pidettävissä eduskuntavaaleissa.

Alkaa vahvasti näyttää siltä, ettei välttämättä yhtään mitään. Marin on ajanut itsensä ja puolueensa niin ahtaaseen nurkkaan, että sieltä on erittäin vaikea nousta hallitukseen.

Taustalla vaikuttaa tietysti SDP:n talouslinjaukset. Demareiden näkemys julkisen talouden sopeuttamisesta leijailee omissa sfääreissään. Marinin SDP joutuisi tekemään lähihistorian räikeimmän takinkäännön mahtuakseen samaan hallitukseen kokoomuksen ja perussuomalaisten kanssa.

Yhtälö näyttää mahdottomalta, vaikka siitä ottaisi pois vaalitaktiikan eli sen, että vaalikamppailun aikana SDP on repinyt vaalitaktisista syistä lisää eroa pääkilpailijoihinsa perussuomalaisiin ja kokoomukseen. Marin käytännössä vaikenee julkisen talouden säästö- ja leikkaustarpeista, koska Marin kalastaa koko vihervasemmiston vesialueella.


On siis selvää ettei Marin II hallitusta tule eikä SDP ole seuraavassa hallituksessa. Samalla myös Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat ulkona seuraavasta hallituksesta. Seuraava hallitus muodostetaan Perussuomalaisten ja Kokoomuksen sekä Keskustan ja Kristillisten varaan.


Nyt on erittäin tärkeää, että Perussuomalaiset voittaa vaalit ja Riikka Purrasta tulee pääministeri. Kysymyksessä on pääministerivaalit.


Petteri Orpon ja Kokoomuspuoleen johdon toiminta ei ole kovin luottamusherättävää ja siksi Riikka Purra on varmasti Petteri Orpoa parempi pääministeriehdokas. Minulla on sellainen vahva tunne, että Perussuomalaiset nousevat suurimmaksi puolueeksi ja Riikka Purra saa vaalien jälkeen hallitustunnustelijan tehtävät, Kokoomukselle jääminen toiseksi on katkera pala. Kokoomus on ollut varsin ylimielinen kun se johtanut mielipidemittauksissa. Siksi hallitustunnustelut tulevat alkuvaiheessa olemaan vaikeat Kokoomuksen venkoilun johdosta.

Nyt on kuitenkin tärkeä antaa äänensä perussuomalaisille ja sitä kautta vaikuttaa siihen, että seuraavan pääministerin nimi on Riikka Purra, Käykää äänestämässä, mutta muistakaa, että pienpuolueille annettu ääni menee harakoille.


Perussuomalaisten ehdokkaat koko Suomi

https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit


Perussuomalaisten ehdokkaat Oulun vaalipiiri'

https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit/alue/oulu


Minun suosikkini on Saija Hyvönen numero 144

https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit/ehdokas/saija-hyvonen

Ei kommentteja: